Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Ahogy megígértük

2003.09.09. 17:30

Nem loptunk mi, csak egy szöget...

Ne dobja ki! Ön máris nyert! Fizessen elő! Már ki is fizette! Kaparja le a lap alján található korrupciós réteget, és ha két azonos ígéretet talál, akkor Ön értékes ingatlanokhoz juthatott volna abban az időben!

Tisztelt Választópolgár!

Ön most bizonyára azt kérdezi magától, mi a szösz ez a szórólap. Kampány van esetleg, vagy netán azt jelenti be a kormány, hogy lelkiismereti okokból lemond?

Önnek majdnem igaza van. Nagy tanítónk, Lev Davidovics Trockij a huszadik század elején alkotta meg a permanens forradalom elméletét, s noha bizonyos zavaró körülmények miatt az nem valósult meg, gondolatait a permanens kampányban igyekszünk kamatoztatni, ha már a brókerekben nem bízhatunk.

A kormány nem mond le lelkiismereti okokból, ám e történelmi pillanatban ünnepélyesen lemond a lelkiismeretéről.

Ön bizonyára/sajnos emlékszik azokra a hisztérikus szólamokra, amelyekkel azt az utolsó szemét Orbán Viktort ostoroztuk, amiért közpénzből reklámoztatja kormányát. Aligha felejtette el a finoman kétértelmű szlogeneket, az országot a jó kezek szorításában, a postaládájába havonta begyömöszölt, millenniumi köntösbe bújtatott propagandaújságot. Hát mink nem finomkodunk ennyit, ej úhnyem, megmondjuk a frankót: mi vagyunk a legfaszább kormány széles e világon, Orbán Viktor meg egy bányarém. A borítékban talál egy csomó manipulált grafikont, némelyiknek lenyestük az alját, hogy nagyobbnak látsszon a növekmény. De nem ez a lényeg.

Ön egy zavaró körülményt tart a kezében. Ütögetni, rugdosni, gyújtósnak használni és sugárzó hő hatásának kitenni még ilyen üres állapotban is tilos. Mindazért, amit felelőtlen ellenzékünk a nyakunkba akar varrni, a zavaró körülmények tehetnek, amelyeket plagizált rajzfilmfigurákkal mutatunk be. Íme.

#alt#
Pumukli

Pumukli felelős az államkasszából és a bankokból eltűnt pénzekért. Éjjelente közintézményekbe surran be, elvesz ezt, elvesz azt, nem látják a kis ravaszt. Az alattomos kobold olykor vezető politikusokhoz is belopakodik, és merő rosszindulatból elpottyant egy-két Lajos-aranyat, vagy direkt rosszul megírt beszédeket. Pumuklit Orbán Viktor hurcolta be az országba különrepülőgépén, Bostonból.

#alt#
Hókuszpók

A közismert varázsló és ellenszenves macskája vádolható a rezsiköltségek felsrófolásával. Amikor megígértük, hogy nem lesz gázáremelés, se villanyáremelés, de még súlyemelés sem lesz, még nem tudtuk, hogy Hókuszpók - akit Orbán Viktor rejteget az ágyneműtartó mögötti titkos odúban - feketemágia segítségével drágítja a gázt. Mikor megvesszük, még csak pár fillér, de mire az Elátkozott Csöveken át az Ön otthonába ér, már méregdrága. Hókuszpók lelkén szárad egyébként a kazincbarcikai kórház csöveinek eltömítése is.

#alt#
Eric Cartman

Eric Cartman koordinálja a nemzet érdekében munkálkodó szocialista vezetők elleni sárdobálást, alaptalan vádaskodást és gyűlöletbeszédet - amiért igyekszünk őt lesittelni. Cartman az imperialisták ügynöke, akik a magyar érdekek következetes képviseletén felháborodva bízták meg őt a magyar kormány, s általa a lángoktól ölelt Haza lejáratásával. A diverzáns szorosan együttműködik a többi zavaró körülménnyel és a turultőke által pénzelt jobboldali szennysajtóval.

#alt#
Godzilla

A Fidesz-kormány utolsó napjaiban becsempészett távol-keleti sárkánygyík újholdas éjszakákon lábujjhegyen körbeólálkodja az országot, és lenyalogatja az aszfaltot a már majdnem elkészült nyolcszáz kilométer autópályáról. A rafinált hüllő emellett az éj leple alatt magánépületeket újít fel, hogy állami pénzek pocsékolását mímelje.

#alt#
Végül itt vagyunk mi, a kormányzati kommunikációban megfáradt Törpikék.

Nem abban bízunk, hogy az Országimázs Központ emléke megfakult Önben, kedves választópolgár. Dehogyis. És arról sincs szó, hogy nem vettük volna észre három ciklus alatt: az öntömjén bűzétől még az is megutálja a kormányt, aki eddig nem tette. De éppen azzal, hogy ezeket az emlékeket felébresztjük Önben, lehetetlenné tesszük a hecckampányra mindig kész ellenzék támadását: vaj van az ő fejükön is. Az részletkérdés, hogy az a vaj úgy eltűnt, mint az iraki atombomba; éppen ebből merítettük a pofátlanságunkat. Nekünk, a kormányzati kommunikációért felelős Törpikéknek valamiből el kell tartanunk Aprajafalvát a következő ciklusban is. Rájöttünk, hogy sikeresen kommunikálni nem vagyunk képesek, és könnyen lehet, hogy emiatt két év múlva mások terpeszkednek kényelmes forgószékeinkben. S ha sikeresen nem megy, hát oldjuk meg minél drágábban. Emlékszik az első kommunikációs gyöngyszemeinkre? Ahogy megígértük, plusz lendületesen felfelé ívelő grafikonok. Na akkor most folytatjuk: ahogy megígértük, el is felejtettük. Ezt a kört még különben is a párt fizette, az igazán közérdekű üzenetekre még pár hónapot várni kell.

Ha netán további kérdései vannak, akkor annyi baj legyen. Na és? Erősek vagyunk és igazunk van, még ha úgy is tűnik, hogy vesztésre állunk, és hazudunk, amit pedig nem szabad. Legalábbis Önöknek, kedves barátaim.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!