A húsipari ágazatok azonban még az általános élelmiszeripari visszaesést is alul tudták múlni.
27 találat az Indexről, és a környékéről.
március 4., 09:49
Olasz gyomorban végzi a legtöbb magyar bárány
Az olaszok esznek, a bárányok hallgatnak.
2023. október 20., 08:05
Ezzel az egyszerű fogással csökkentheted a 2-es számú diabétesz kialakulásának kockázatát
A tudomány szerint így kellene átalakítanod húsban gazdag étrendedet.
2023. július 9., 15:04
Hideg kávé, kevésbé keserű sör – a Z generáció merőben másként fogyaszt
A sört is teljesen máshogy szeretik, mint a felmenőik.
2023. május 15., 21:23
Diéta? Jöhet, de csak hússal – mondja a magyarok többsége
Egyre bővül a tudatosan táplálkozó magyarok köre, a többség azonban nem mond le a húsról.
2023. március 9., 19:22
Teret nyerhet Közép-Kelet-Európa a Nyugattal szemben
Magyarország piacvezető takarmánygyártója meglovagolná a súlypont áthelyeződését.
2023. február 5., 20:59
Kevesebb hústermék lehet a jövőben a Lidl polcain
Környezettudatosabb és egészségesebb táplálkozásra ösztönöznék a vásárlókat.
2023. január 18., 07:55
Nem nyitottak a magyarok a kevesebb húsfogyasztásra
Egy nagyobb kutatás eredményei szerint.
2022. október 26., 14:50
Heti két hamburgerre kell csökkenteni a húsfogyasztást, vagy a Földnek vége
A globális felmelegedés folyamatából hatalmas falatot haraphat ki a húsfogyasztás csökkentése.
2022. augusztus 8., 08:00
Nagy Adri szinte teljesen száműzte étrendjéből a húst – nyomós oka volt erre
Az énekesnő a Velvetnek elárulta, komolyabban fél éve kerüli a húst.
2022. július 11., 18:17
Ferenc pápa üzent: Egyenek kevesebb húst!
Az egyházfő azt kérte, hogy a fiatalok éljenek „luxustól és pazarlástól mentes életet”.
2022. február 5., 14:56
Nincs is olyan, hogy vegán sonka?
Már bíróságon az ügy, az élelmiszerek megnevezését szigorúan szabályozzák itthon.
Gasztrohősködés, felelős étkezés és környezetvédelem.
2021. március 10., 08:28
Kapcsolatot találtak a húsfogyasztás és bizonyos betegségek között
Közel félmillió ember húsfogyasztását vizsgálták nyolc évig. Nőtt a szívbetegség, cukorbetegség és vastagbélrák kialakulásának esélye.
2021. február 4., 19:22
ENSZ: járványvédelmi hatása is van a húsfogyasztás visszafogásának
A világszervezet szerint így mérsékelhető egy újabb pandémia kialakulásának kockázata, és megóvható a környezet is.
2021. február 3., 12:32
Nagyböjtig tart a malackampány
Kampány indult a sertés- és mangalicafogyasztás népszerűsítésére.
Hongkong sok éve igazolja. Érdemes bizonyítékok alapján tenni az egészségért.
2020. január 23., 15:28
Ötödével kell csökkenteni a húsfogyasztást, hogy megmeneküljön a világ
A tejtermékek fogyasztását is vissza kéne vágni, ha máshogy nem, adókkal – állítja egy új tanulmány.
2019. szeptember 4., 05:02
A hogyan ugyanolyan fontos, mint a hová
Amíg a világ fekete és fehér, nem tudunk arról beszélgetni, hogy csökkenthető leghatékonyabban a CO2-kibocsátás.
2019. június 28., 10:05
Melyik fehérjéből mennyit együnk? Dietetikusok megmondják
Mit jelent a gyakorlatban a változatos fehérjebevitel? Milyen allergének vannak a húskészítményekben? Most kiderül!
2019. január 4., 08:41
Lassan belefulladunk a marhahúsevésbe
Az élelmiszeripari üvegházgázok 25 százalékáért a marha felelős. Nekünk és a környezetnek is jót tenne, ha kevesebbet ennénk.
2015. november 26., 17:54
Mégsem rákkeltők a vörös húsok?
Két magyar szakértő állatorvos ízekre próbálta szedni a WHO októberi hírét. Visszaállhatunk a gulyásra?
2013. szeptember 10., 12:12
Hús, hús, hús
A húsevés jól leírja a társadalmi státuszt, szárnyasokat mindenki eszik, marhát csak a gazdagok.
2012. június 12., 13:08
Csirkét és disznót eszik a magyar
A tavaly húsra költött pénz fele sertésre, egyharmada csirkére ment. Főleg hiperben vettük őket.
2011. március 1., 12:37
A vörös húst mégsem szabad száműzni az étrendünkből
Angliában már alig esznek vörös húst, holott, nem lesz tőle senki rákos, sőt, a szív- és érrendszere sem sínyli meg. Ha napi 70 grammot eszünk belőle, akkor annak csakis pozitív hatása lehet a szervezetünkre.
2010. június 7., 14:24
A sok hús- és halfogyasztás összefügghet a bélbetegségekkel
A túl sok állati fehérje hatással van a gyulladásos bélbetegségek kialakulására.
2010. január 8., 15:40
A húsfogyasztás és a klímaváltozás kapcsolatát vizsgálják
A világ húsfogyasztása a másfélszeresére nő 2020-ra, húst előállítani pedig környezetszennyezésel jár.