Pokorni óvott a buzizástól, Lázár nem beszélt a kongresszuson

2013.09.28. 13:59
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rendezvény biztonsági szolgálata azonnal elzavar bárkit, aki elővesz egy kamerát azon az 5 nm-en kívül, amit kijelöltek a sajtónak. Az egyik biztonsági őr, valószínűleg főnökével beszélt telefonon, amikor azt mondta: „Mi legyen ezekkel? Most elzavartam őket, azt mondtam nekik ez magánterület (Millenáris Park), de látom a parkban a padoknál most is forgatnak. Oda is menjünk utánuk?”.

    Egy másik őr pedig azt kérdezte telefonban: „Hogyan zavarjam el őket, ha a Millenáris főnöke azt mondta forgassanak nyugodtan?" Senkinek nem könnyű.

  • "Gyopárt Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok" – kezdte beszédét a Székelyföldről érkezett a hétgyermekes, 62 éves férfi. Ő magának öt testvére van. Elmondta, Székelyföldön több gyermek születik, mint "Erdélyországban, vagy bárhol másutt a Kárpát-medencében". A keramikusként dolgozó Sándor munkája mellett az Erdélyi Családszervezetek Szövetségét vezeti. "A székely ember mer álmodni, fészket rakni és sok gyermeket vállalni, annak ellenére, hogy a világban más a trend" – mondta Dáné Sándor.

  • "Ma éjjel még egy támadást indítunk az oroszok ellen, hogy megvédjük magyar hazánkat gyermekeinknek és unokáinknak" – idézte Sándor nagyapja első világháborús frontról írt levelét, amit a hallgatóság megtapsolt.

  • "Megtartjuk az ősi gyepüt, mert a székely anyák ma is halhatatlanok!" – mondta a 62 éves keramikus, nagy tapsot aratva. Zárásul fia lép fel egy népdallal, amit ő maga hegedűn kísér. Vastapsot kap a fiú.

  • "Étvizedeken át ahhoz próbltak hozzászoktatni minket, hogy ha kiejtjük azt a szót, hogy magyar, nemzet, akkor a felhördül a baloldal, hogy magyarkodunk, hogy nacionlaisták vagyunk." – mondta Semjén Zsolt. A KDNP nevű párt elnöke szerint az állam értelme és a célja kettős: javuljon a magyar emberek életminősége – erre szolgál a rezsicsökkentés, mondta – és, hogy megmentsük a nemzet értékeit. "Küldetésünk, hogy az asszimilációt megállítsuk sőt, megfordítsuk" a határon túl. A korábbi támogatási rendszer jó, de kevés. A támogatás új dimenzióját az egyszerűsített honosítási eljárás jelenti. Semjén szerint decemberre meglesz a félmilliomodik új állampolgár.

  • A magyar nemzet akarata ellenére világnemzet lett – mondta a miniszterlenök helyettese. "Ezért elindultunk, hogy a nagyvilágban élő minden magyar identitását megőrizzük és közjogilag egyesítsük a nemzetet." Felidézte a Kőrösi Csoma Programot, amelynek keretében félszáz magyar ment ki a nyugati magyarsághoz, magyar nyelvet, kulturát, táncot tanítani.

  • Semjén Zsolt közölte: 516 ezredik állampolgársági kérelemnél tartunk. Szerinte decemberben meg lesz az 500 ezredik állampolgársági eskü.

  • Pelczné Gál Ildikó szerint a család olyan, mint egy sátor. A feleség, az anya tartja egybe a sátrat, a férfi, az apa a tartóoszlop, ők védik a sátor nagy kincseit a gyerekeket. A kormánynak szélfogóként kell védeni a sátrakat.

  • Gallyat gyűjt, majd természetes úton csiholt tűzzel pumpál életet a magyar kormány a családokba és a gazdaságba, már nem használja az IMF drága szeblámpáját – derült ki Pelzné dr. Gáll Ildikó EP-képviselő felszólalásából.

  • Jelenleg 1,8 millió ember dolgozik az országban, 20 éve nem volt ilyen magas ez az arány, és ez folyamatosan nő. Sok a megoldandó feladat van, ezek úgy állnak velünk szemben, mint ahogy a sakktáblán a bábuk. De nekünk magunknak kell eldönteni, hogy lépünk előre, milyen szabályok szerint. A játékostárs az EU, néhány lépésünknél az EU már a mattot vizionálja előre.

  • Se túlzottdeficit-eljárás, se IMF hitelünk nincs már. De ez Pelzné Gáll Ildikó szerint nem lett volna elég a felemelkedéshez: szükség volt a hitre, bíznunk önmagunknban és a magyar emberekben. "Magyarország ma már jobban teljesít" – mindezt három év alatt bebizonyítottuk. Három év, és sikerült elérni, hogy tartosan három százalék alatt van a költségvetési hiány. Három rezsiköltséget csökkentettük: az áram, a víz, és a földgáz árát. És most Jön a harmadik forduló a csökkentésben. Három év kitartó munka van mögöttünk. "Ha tovább dolgozunk, elérhetjük, hogy 2014-ben maglaakulhasson a harmadik Fidesz-kormány" – zárta hármasokkal teli beszédét az EP fideszes képviselője.

  • A Miniszterelnökséget vezető államtitkár néha, fontos alkalmakkor megereszti arcszőrzetét. Legutóbb akkor, amikor leuzsorásozta Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját. Hogy ma mire készül, azt nem tudjuk, de hogy meg fogják választani alelnöknek, abban biztosak lehetünk.

  • Navracsics az állam olyan, mint a levegő, ha jól működik, akkor észre se vesszük. De 2002-2010 között a magyar gazdaság egyre gyengébb teljesítményt hozott, egyre aggasztóbbak voltak az egészségügyi statisztikák. Ha az ember hivatalba ment, már előző este gombóc volt gyomrában, ez volt a gyakorlat korábban. A cél az volt a kormányváltáskor, hogy fegyelmezetten, tisztán működjön az államigazgatás.

  • "Az állam lelkét az ott dolgozó emberek adják, azok akik ügyfélszolgálati irodákban, a kormányablakokban és az okmányirodákban dolgoznak." – mondta a KIM minisztere. "Olyan pedagógiai és pszichológfiai érzékkel rendelkeznek, hogy bárki, aki ügyét intézni megy oda, az elégedettséghérzetével távozzon" – villantota fel a polgárbarát ügyintézés jövőjét Naracsics. Ősszel indul a kibővítési hullám, és elkezdődik, az egyablakos ügyintézést biztosító, hétfőtől péntekig reggel nyolctól este nyolcig működő rendszer. Az első ilyen iroda a XII kerületben induloktóber elsején. "Ez a magyar ügyintézésui kultúra átalakítását fogja eredményezni" – igérte Navracsics.

  • Nyuszika viszi haza az előnyt. Odujához érve próbálja becincálni, de nem fér be. Úgy tűnik, behozhatatlan előnyre tettem szert – viccelődött Pokorni, hozzátéve, ilyen a valóságban nincs. "Azt még nem tudjuk, hogyan kell kormányról nyerni. 2002-ben azt hittük, tudjuk" – emlékeztetett az akkor elbukott választásra Pokorni, aki szerint a bizonytalanok tábora az utolsó pillanatban dönt, hiába nagy most a látszólagos támogatottság, nem dőlhet hátra a párt, ha győzni akar jövőre. Nem tudjuk, mi az az impulzus, ami a bizonytalan szavazókat tömbbé szervezi. 2002-ben a 23 millió román volt az impulzus, 2006-ban mi magunk is tettünk a fejünkrte parazsat, szinglihordákat emlegettünk" – szúrt oda Mikolának Pokorni. "Nincs buzizás, nincs zsidózás, nincs szinglihordázás. Ferenc pápa is megmondta, hogy keresztény ember nem lehet antiszemita."

  • Pokorni Zoltán szerint lehet leltárt csinálni fél évvel a választások előtt. A kedvenc filmjét, a Brian életét hozza fel ehhez példaként, azt a részt, amikor összeszedik, hogy mit adtak a rómaiak. Ekkor felsorolja az infláció csökkentését, a rezsicsökkentést, a határontúliak állampolgárságát, a családtámadást. Szerinte több millió család életét tették könnyebbé, újraírták az alaptörvényt, elfogadtatták az EU-val, hogy az ország maga szabja meg a saját maga életét. Jók a közvélemény-kutatások, két és félszer nagyobb a Fidesz tábora, mint az MSZP-é.

  • Nagyok vagyunk, és nagyon sokfélék. Fideszesek, kereszténydemokraták, kisgazdák, lungodromosok, szökött szdszesek mondta Pokorni a nevetést kiváltva, de a XI. kerületi polgármester hozzáétette: ez azért történt, mert azok félreismerték az SZDSZ-t.

    A pártban vannak "homoszexuálisok, heteroszexuálisok, Fradisták, ÚTE-sek, és olyanok is, akiket mindez hidegen hagy" – szólt a párt sokféleségéről a korábbi hangoktól eltérően az alelnök, aki ismét indul a pozícióért.

  • Pokorni szerint nem vették figyelembe, amit a politikának általában illik figyelembe venni, nagyon keményen kormányoztak. A bizonytalanokat meg kell győzni, be kell bizonyítani, hogy képesek másokat meghallgatni. Nemcsak erős politikai család a Fidesz, hanem méltányos, nyugodt erőt kell felmutatni.

  • Varga Mihály egy fémöntvénnyel érkezett. "Ezt egy hibrid meghajátsú BMW-hez gyártják, Békéscsabán" – mutatta fel a nemzetgazdasági miniszter. Két fő alapította a céget egy tönkrement tsz helyén, ma 600 embert foglalkoztat. "Ez a magyar siker, hajrá Cóaba Metál, hajrá Békéscsaba!"

  • Akik vitatkoznak a kormánnyal, azok az ország teljesítményét akarják lerombolni. Mi magyarok 2010-ben megmutattuk, hogy nem ismerünk lehetetlent. Véget vettünk a világnak, hogy mások pénzéből élünk aminek horribilis kamatait fizetjük vissza – mondta Varga Mihály, aki szerint a gazdaság javai ma már nem a keveseket, hanem a sokaságot szolgálják és nem nyújtózkodunk tovább, mint ameddig a takarónk ér. Négy évtizedes mélyponton az infláció, a költségvetési hiányszám alacsony, megszűnt a túlzottdeficit-eljárás, amelynek szégyenpadjára a szocialisták alatt kerültünk – sorolta a sikereket a nemzetgazdasági miniszter.

  • Varga Mihály sorolja, hogy milyen gazdasági mutatók javultak. Segítettek a devizahiteleseknek, az önkormányzatok terheit könnyítették, nőttek a beruházások. Nem szabad feladni, hogy a Magyarország magyarokról szóljon.

  • "A szocializmus addig tart, amíg el nem fogy mások pénze" – mondta Varga. "Az elmúlt három évben megmutattuk, milyen a gazdaságpolitikánk: a baloldal ellentéte. Alacsony a jövedelemadó, alacsony a túlkötekezés hiánya, addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér" – mondta ismét. Növeltük az állami vagyont, megállítottuk a privatizációt – mondta Varga, aki nyilvánosan is bejelentette, hogy lemond az alelnöki pozíciójáról. "Elköszönnöm felesleges, továbbra is azon leszek, hogy a legjobb telejsítményt hozzuk ki Magyarországból" – mondta Varga.

  • Balog Zoltán az emberi szolidaritásról beszél. A legfontosabb erőforrás az ember, ezért hozták össze egy tárcába az embereket érintő ügyeket. Merész lépés volt a tárca létrehozása, merész volt Orbán is, hogy erre a posztra felkérte. Szívmagyarokról, hasmagyarokról beszél, az alapján kinek, mi a fontos, a nemzet vagy a pénz.  El kell jutni az emberek szívéhez, hogy számíthasson a kormányra a kiskeresetű, a fogyatékkal élő, a cigány és a zsidó is.

  • "2014 január elsejétől nem lesz egyetlen egy 0-12 év közötti kisgyermek, aki csak azért, mert a családja nem tudja nevelni, nevelőotthonba kerül. Mindenkit nevelőszülőkhöz juttatunk. 2017-re már senki sem lesz kénytelen gyermekotthonban élni" – ígérte az Emberi Erőforrás Minisztere.

  • Hende Csaba honvédelmi miniszter azt mondja, egyik barátja szerint a végtagsérülésben van valami férfias. Ezzel az autóbalesetére utal, ahol vállsérülést szenvedett, a politikus jobb keze fel van kötve.

    Zushlag most szabadult, közpénzt tolt ki abból a minisztériumból, ahol Gyurcsány volt a miniszter, Mesterházy az államtitkár, a kabinetfőnök pedig Szigetvári Viktor - mondta.

    A honvédelmi tárcáról beszél. Milyen világ volt korábban - kérdezi, és megemlíti, hogy az előző kormány alatt a hadsereg fejlesztéséről egy hajléktalan írt ötmillió forintért egy tízoldalas tanulmányt. A semmiből építették újra tartalékos rendszert, helyt is álltak a nyári dunai árvíznél.

    Mesterházy szerint durva kampány lesz. Ezért a Gladiátor című filmet ajánlja, ahol Russel Crowe azt mondja a többi gladiátornak az arénában, hogy össze kell fogni és akkor túléljük a harcot.

  • földművelésügyi miniszter megtekinti a Fidesz 25. kongresszusát.

  • Faladatom, hogy a rögökről adjak tájékoztatást – mondta a vidékfejlesztési miniszter. "Védtelenné vált volna a magyar föld, hiszen lejáróban volt a földvásárlésra vonatkozó moratórium. Volt, aki elkezdte már csipkedni a nemzet földvagyonát" – utalt a zsebszerződésekre Fazekas Sándor. Ezért kellett meghosszabbítnai a moratóriuimot. A miniszter szerint sikerült visszaverni minden támadást, amely a föld védelmét célzó program megakadályozására irányult.

    "Megvédtük a magyar földet a kül- és belföldi spekulánsoktól. Kétharmados törvényt fogadtunk el, így véget ért az 1100 éves vita, hogy ki lehet a föld. A helyben lakó gazdák vásárolhatnak földet" – mondta a miniszter.

  • Atombiztos védelmet nyújt a földtörvény a spekulánsok ellen – mondta Fazekas, emlékeztetve, hogy a btk alapján 1-5 évig terjedő szabvadságvesztéssel sújtható, aki zsebszerződést ír alá. A jövőben a földre vonatkozó szerződést csak állami, előre gyártott nyomtatványon lehet kötni, "így a zsebszerződések a zakókban maradnak"

  • Tízezer gazdálkodó család jut földhöz, állítja a miniszter. Miközben a vidék üdvözölte a terveket, addig a parlamentben botrányos jelenetek voltak – mondta Fazekas, utalva a Jobbik és az LMP akcióira. Fazekas szerint "a magyar vidék élti a földtörvényt, a gazdák tudnak olvasni", míg a parlamenti ellenakciók nem jelentek mást, mint mesterségesen szított áskálódást az ellenzék részéről.

  • "A földművest meg kell becsülni és tisztelni kell." Fazekas szerint "a magyar föld jó kezekben van, megvédjük a földet. Egy erős nemzet, egy erős állam nem lehet meg gazdák nélkül. Piros fehér zöld, ez a magyar föld" – zárta Fazekas.