Pokorni óvott a buzizástól, Lázár nem beszélt a kongresszuson

2013.09.28. 10:58
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kósa Lajos az elnökség beszámolóját fogja lemondani, de kicsit el is szeretne szakadni tőle: B-közepet idéz, amikor egy csapatot kell értékelni: "Nézzetek a táblára" – ami ott vab, az a valóság.

  • Kövér szerint a állítólag a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik. A társadalom átalakításához a kommunizmus bukása után 40 esztendő kell. Egy polgári ország, amely önmaga tengelye körül forog, egy magyar ország, ez a cél, ide kell eljutni. Előttünk az áttörés esélye, fél évig tartó kitartó  munka kell hozzá, ennyi van hátra választásokig - zárta beszédét. Kövér felszólalását hosszan tartó taps fogadta.

  • 86 hónapja vezeti a Fidesz a pártok népszerűségi listáját. Két időközi országgyűléis választást is megnyert a párt. 35 Fidesz-MSZP időközi önkormányzati választási versengésben 30 alkalommal nyert. Idén hat időközi polgármesteri választás volt, ebből a Fidesz ötöt nyert.

  • Soha nem látott rossz gazdasági adatok mellett mozdította elő Magyarországot a kormány, megtartva a választók bizalmát – mondta Kósa. Lám, nem csak rövid távon rosszat kínálva lehet hosszú távon kedvező programokat felállítani. "Mi felemeltük a nyugdíjat" – vetette ellen Kósa.

  • Az egészen pontosan 3148 településen zajlott. Közel hétezer aktív segítő volt, aki összesen 2 és fél millió támogató aláírást begyűjtött – idézte fel Kósa az aláírásgyűjtött.

  • mint egy gigantikus kormánypárti öninterpelláció a parlamentben. Azokat sosem szoktuk közvetíteni, most végre kiélhetjük magunkat.

  • Kósa Lajos: a korábbi kormányok mindent elvettek - pl 13. havi nyugdíjat -  mert a jövőt nem lehet felélni. De úgy is lehet kormányozni, ahogy ezt az Orbán-kormány tette. Vagyis a szociális kiadások szinten maradtak, de belökték a gazdaság szekerét is. Kósa őszintén szólva nem is érti, hogy sikerült mindezt megcsinálni.

  • hogy a gáz ára kisebb is lehetne – mondta Kósa. Akkoriban csak emelkedett a rezsiköltség. "Mi azt mondtuk, senkinek nem vagyunk ellenségei, ha megy a szekér, boldoguljon mindenki. De amikor baj van, akkor együtt sírunk, együtt nevetünk" – helyezte egy hajóba Kósa a bankokat és a társadalmat.

  • "Félreértés, hogy mi romantikus antikapitalista alapállásból üldözzük a tőkét. Együtt sírunk, együtt nevetünk" – mondta megint Kósa."Kedves bankok nem haragszunk rátok, de együtt sírunk, együtt nevetünk" – mondta harmadszor Kósa.

  • A nemzetközi pénzvilág felháborodott, az emberek megértették az üzenetet, amiről a bankadó és több más intézkedés szólt. Kósa szerint világos, hogy az utóbbiakat kell megnyerni, hiszen ők választanak, így a nemzetközi pénzvilág felháborodása nem nagyon számít.

  • "Annyira jó tenne Magyarországnak, ha most a baloldal méretes zakót kapnának" – mondta aligha váratlanul Kósa. A vereség után Kósa szerint "onnan nem lehetne még egyszer posztkádári alapokkal pártot szervezni. Akkor jönne el a valódi demokratikus verseny" – drukkolt az ellenzéknek Kósa.

  • "Az Együtt 2014 és az MSZP mindenre tromfol, 130 vagy 240 százalékos rezsicsökkentést javasol, már elvesztettem a fonalat" – mondta kacagások kíséretében Kósa, aki szerint Bajnai Gordon már magához is méltatlan szerepben van.

  • Kósa szerint versenytárs nélkül nincs siker. Nem nagyon szereti a jelenlegi versenytársakat. Magyarország egészen más ország lenne, ha az ellenzék létezésének lenne morális alapja, de nincs. Az MSZP a Kádár-párt jogutódja, jogilag is. A német parlamentben elképzelhetetlen lenne, hogy egy neonáci párt az NSDAP utódaként legyen jelen. Minden demokratának azt kéne mondania: aki a diktatúra jogutódja, annak nincs helye a parlamentben.

  • 25. kongreszusa alkalmából a Facebookon:

    Nemzeti jó reggelt! Mi ma Tolna megye felé indulunk. A trafikosok meg Bp-en tartanak kongresszust

  • 1954-ben az első körben 8-3-ra kapott ki Németország az Aranycsapattól. (Kósa először 7-1-et említ, de gyorsan kijavítják. Az is híres eredmény egyébként: ez volt a 6:3 hazai visszavágója.) "A vb döntőjének  szünetében 2:0-ra vezettünk, mégis tudjuk, mi lett a vége. A választás az urnazárásig tart" – fegyelmeztetett Kósa, jelezve, hogy a Fidesz választási meccse még nincs lefutva, ne bízza el magát a párt.

  •  
  • engem mégis az érdekel, hogy lesz-e a határozathozatalok során akár egyetlen ellenszavazat is. Eddig nem volt, igaz, nem is voltak fontos döntések.

  • Rogán Antal, a képviselőcsoport nevében beszél. Nem az EU-val, hanem a bürokratákkal vitatkoztak, akinek nem az emberek a fontosak. Példaként hoz a furcsa uniós szabályokra, például a lufifújás tilos a 8 éves gyereknek, tilos horgászjátékkal játszani, a víz nem ellenszer a kiszáradás ellen. A banán görbületéről szóló korábbi uniós szabályt részletezi, különösen ajánlja a jelen lévő nők és férfiak figyelmébe.

  • "A római salátának rendelkeznie kell szívvel és a körte nem lehet köcecses."  "A tojó tyúkok védelmére szóló irányel szerint: minimum 750 négyzetcentiméter lehet a tojó szabad területe a ketrecben – paraszt legyen a talpán, aki az előírásokat be tudja tartani." Mondta Rogán, jelezve, hogy az EU akár gittegylet is lehetne. Ám szerinte a dolog nem ennyire vicces: például 2008 óta kötelező a szőlőültetvények kivágását támogatni: így jönnek az újvilági borok a világpiacon.

  • Magyarország azonban kivívta függetlenségét – mondta Rogán, aki szerint elgondolkodtató, hogy az EU felszólalt a bankadó ellen, de nem volt ellenére az egyoldalú szerződésmódosítás és a devizahitelesek kiszolgáltatottsága.

  • és trojkázás közepette vajon kitér-e Rogán arra a pimf sokezermilliárdos támogatásra, amivel az EU támogatta eddig az országot?

  • Rogán a kormány nem hajol meg szolgai módon a nemzetközi nyomásnak. A baloldali ellenzék az elmúlt napokban ismét a bankok és a multik oldalára álltak. Évi 532 milliárdot adnának vissza a multiknak és a bankoknak - mondta Bajnaiék programjára utalva. A baloldali sámánok körében tart a múltidézés, de bízik benne, hogy a múltnak vége - mondta.

  • "Elértük, hogy Magyarország ismét adókedvezménnyel segíti a gyermekes családokat. A kört jövőre bővítjük, és jön a GYED extra. "Megküzdöttünk a bankokkal a devizehitelesekért és jelentem, ezt novemberben újra kezdjük." – mondta Rogán, hozzátéve a sikerekhez, hogy a munkanélküliség ma már tíz százalék alatt van.

  • "Bajnai érdekeltségei Ausztriában vannak, nem is értem, miért nem Ausztria kancellárja szeretne inkább lenni?" – tette fel a kérdést Rogán, aki szerint érthetetlen volt annak idején az is, hogy az MSZP miért azt hirdette az EU-tagság egyik hasznaként, hogy lehet cukrászdánk Bécsben. "Bajnai apja talán ezen gondolkodott" – mondta Rogán, beszédét azzal zárva, hogy a Fidesz győzni fog.

  • Nincs hozzászólás a Fidesz-kongresszuson :((((((

  • Szájer József, az EP-frakció nevében beszél. Gál Mózes magyar mondákról szóló könyvében azt írta, a honkereső útra azok vállalkoztak, akik nem fértek a kalandos élet zavarától. Az ország vezetői sem riadtak vissza a kalandos élettől, ha meg kellett védeni az ország érdekeit. Az önkéntes harakiri időszakának vége, az ország a térdeplő helyzetből felegyenesedett, az IMF-hitelt is visszafizettük.

  • A Valutaalap, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság receptjei alkalmatlanok voltak a gyógyításra – mondta Szájer József a trojka politikájáról. "Az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, jólétünket nem a növekvő nemzedékek vállára terheljük rá" – mondta. "Sikerrel hagytuk figyelmet mindazokat a jótanácsokat, amelyeket a külföld és a hazai hangok ismételgettek. Kutyául zavarta őket, hogy az ő sehol be nem vált ötleteikre nincs szükség a talpraállításhoz" – jelentette ki, felidézve a magyar unortodoxiát: bankadó, chipsadó, rezsicsökkentés, magánnyugdíjpénztár – sorolta Szájer a "magyar innovációkat", amelyeket Ausztriától Lengyelországig máshol is át vettek.

  • Szájer szerint Vivien Reding beismerte, hogy az EB kettős mércét alkalmaz sokszor főként az új tagállamokkal szemben. Nincs szükségünk gyámságra - mondta. A Fidesz már akkor kiállt Európa mellett, amikor sokan még Moszkva ukázait lesték. Az uniós együttműködés fontos, de a saját ügyeinkbe ne szóljanak bele. Európa csak akkor lehet sikeres, ha az európai emberek támogatják, de az EU vezetési hibái mellett nem mehetünk el szó nélkül. Szájer szerint ez nem unióellenesség.

  • Az EU-ba "nem azért léptünk be, hogy értelmetlen központi utasításokat hajtsunk végre, hanem, mert egyenrangú félként bele akarunk szólni a közösség ügyeibe" – mondta Szájer, értetlenkedve afelett, hogy az EU "friss alaptörcényünk azonnali módosítását kérte, mert nem tetszett nekik az a szabály, hoy a Nemzeti Bankot össze lehet vonni a pénzügyi felügyelettel." Szájer szerint ezért hát módosított a parlament, ám meglepő módon másfél év múlva már üdvölte az EU az ötödik módosítást, amely lehetővé tette az MNB és a pénzügyi felügyelet összevonását. "Ha legközelebb is ilyen szélkakas módjára közlik javaslataikat, el fogunk gondolkodni, hogy mennyire lelkesen kövessük azok minden kanyarulatát" – figyelmeztette Szájer Brüsszelt.

  • Minden beszámolót látható ellenszavazat nélkül elfogadott a kongresszus.