Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bácsfi Szálasi-plakátokat ragasztott

2004.09.27. 13:24
A rendőrség az V. kerületi önkormányzatnál szabálysértés miatt tett feljelentést, miután Bácsfi Diana és három társa Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztott. A Magyar Jövő Csoport október 15-én, a nyilas hatalomátvétel évfordulóján a Terror Háza előtt kíván demonstrációt tartani.
Engedély nélküli plakátragasztás miatt feljelentést tett a rendőrség négy olyan személy ellen, aki Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztott villanyoszlopokra hétfőre virradóan a Belvárosban, közölte Kozák László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Bácsfi is köztük volt

Egy névtelenséget kérő, az ügyet jól ismerő rendőrségi tisztségviselő az MTI-vel közölte, hogy az igazoltatott személyek között volt Bácsfi Diana, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetője.

Kozák László azt mondta, hogy a rendőrség a személyiségi jogok miatt nem nevezheti meg a rendőri intézkedés alá vont személyeket. Ismertetése szerint az V. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a Kossuth Lajos utcában intézkedtek a plakátragasztók ellen. Igazoltatás után a járőrök felszólították a szabálysértőket, hogy a kihelyezett plakátokat távolítsák el, aminek eleget is tett a négyfős társaság. A rendőrkapitányság hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentést tett a kerületi önkormányzatnál.

Még sokszor látja

A Magyar Jövő Csoport október 15-re demonstrációt jelentett be a budapesti Andrássy út 60., a Terror Háza Múzeum elé, amelynek épülete korábban Szálasi Ferenc "nyilas nemzetvezető" Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom nevű pártjának is otthont adott.

Az ügyészség szeptember 16-án önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt Bácsfi Diána ellen. Előtte hetvenkét óráig őrizetben tartották a Magyar Jövő Csoport vezetőjét. Szabadulásakor újságíróknak elmondta: "Számítok rá, hogy azt a bizonyos épületet, amelyet most meglátogattam belülről is, mint zárkalakó, mint fogoly valószínűleg még sokszor fogom látni életem során".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.