Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Búvópatak keseríti a mélygarázs környékén lakók életét

2006.02.13. 15:45
A Pollack Mihály téri ötszintes mélygarázs átadását a beruházó korábban 2006. elejére ígérte, de az építés során kiderült, hogy több időre van szükség a rétegvíz kiszivattyúzása miatt. A dohogó szivattyú miatt rosszul alvó lakók a legutóbbi zajmérésen a megengedett zajszint dupláját mérték.

Búvópatakra épült a Pollack Mihály téri mélygarázs, a folyamatosan működő vízszivattyú zaja miatt nem tudnak aludni a környéken élők. A kerületi polgármester szerint hangszigetelni kell a szerkezetet, értesült az InfoRádió.

Hetven decibel fölött

Kovács György, a tér melletti egyik ház lakója elmondta, hogy a legutóbbi zajmérésen, január 31-én éjjel a megengedett zajszint dupláját mérték: "Amikor véletlenül épp nem ment a betonozás, tehát viszonylag csöndes állapot volt, ebben a helyzetben is körülbelül a dupláját mutatták annak, ami az állítólag éjszakára megengedett zajhatárérték. A mérést végzők mondták. Állítólag 45 decibel az éjszaka megengedett érték, és itt hetven decibel fölötti értékeket mértek. " Kovács György hozzátette, hogy tavaly február óta folytat levelezést a VIII. kerületi önkormányzattal az ügyben.

Az ötszintes mélygarázs átadását a beruházó korábban 2006. elejére ígérte, de az építés során kiderült, hogy a terület adottságai miatt több időre van szükség. A speciális talajviszonyok miatti rétegvíz hátráltatta a munkát. Bogdán Tibor, a cég jogi képviselője legutóbbi nyilatkozatában nyár elejére ígérte az átadást.

Hangszigetelni kell

Csécsei Béla, a VIII. kerület polgármestere elmondta, hogy egy búvópatak miatt állandóan szivattyúzni kell az építkezésen a vizet, ez a fő oka a zajterhelésnek: "Erre a környezetvédelmi jellegű panaszra szálltak ki és végeztek zajmérést, a zajmérésnek az eredményei azt mutatták, hogy egy szivattyúval van probléma, mivel itt a mélyben egy búvó patakkal találkoztak, ennek a szivattyúnak kényszerűségből állandóan mennie kell. A környezetvédelmi hatósági intézkedés pedig az lesz, hogy le kell szigetelni ezt a szivattyút, le kell fedni egy olyan zajvédő szigeteléssel, amelyik ezt a problémát megszűnteti. Tehát ez a része rendezhető neki, és ez most éppen folyamatban van."

Csécsei Béla hozzátette, amennyiben nem tesz eleget az építő cég a kötelezésnek, az önkormányzat akár az építkezést is leállíttathatja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!