Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

A Britton cáfol és jobbulást kíván Szásznak

2003.06.17. 16:07
A Britton Kft tagadja, hogy része lenne Szász Károly, a PSZÁF elnökének megveretésében. Bár Szász hétfőn a reggel nyilvánosságra került "Pannonplast-ügy" érintettjeit vádolta, a tanácsadócég szerint "megmagyarázhatatlan", hogy a sajtó miért hozta összefüggésbe a két ügyet. Az elnök úrnak jobbulást kívánnak.
A Britton Kft. tagadja, hogy bármilyen módon érintett lenne Szász Károly, a Pénzügyi szervek Állami Felügyelete elnökének megveretésében. Szász műtétje után, kórházi ágyából nyilatkozva jelezte, hogy az őt ért támadás feltehetően a PSZÁF egy kedden megjelenő határozatával van összefüggésben.

A reggel publikált határozat a Britton Kft-t hat-, a Pevdi Divat Kft-t ötmillió forintra büntette a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlása miatt [A PSZÁF vizsgálatáról itt olvashat bővebben>>]. Az ügyben Szász szerint kollégáit is megfenyegették.

A Britton Kft. az Indexhez eljuttatott közleménye szerint "két egymástól független eseményről" van szó, amit a sajtó "megmagyarázhatatlan okokból összefüggésbe hozott". "Soha semmilyen módon nem kerültünk még összetűzésbe a PSZÁF-fel" - áll a közleményben.

Mint írják, az elmúlt években is több tranzakciót bonyolítottak le a PSZÁF engedélyével, négy társaságuk jelenleg is a felügyelet hatáskörébe tartozik. A társaság "eddig is, ezután is" igyekszik "jó szakmai és személyes kapcsolatot kialakítani" a felügyelet vezetőivel és munkatársaival.

A Britton Kft. "elborzadva" veszi tudomásul, hogy Magyarországon Szász megveréséhez hasonló "alvilági" incidensek történhetnek. A társaság reményét fejezte ki, hogy Szász mihamarabb vissza tud térni munkahelyére, addig is "jobbulást kívánnak az Elnök úrnak".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.