Éles lőszert használt Bruce Willis koptere

2012.06.14. 11:02 Módosítva: 2012.06.14. 12:04

A Budapest feletti múlt heti repkedés után a hajmáskéri lőtéren vetette be újra a Die Hard 5 stábja a szolnoki Mi-24-es harci helikoptert. A június 12-i forgatási napon élesben használták a helikopter 30 mm-es gépágyúit és SZ-8-as rakétáit, miközben idióta vigyorú bábuk ültek a gép fedélzetén, többek között a korábbi képeken is combot villantó, szoknyás műnő. Az orosz gyártmányú MI-24-est ezúttal is Simon Péter őrnagy, a Magyar Honvédség 36 éves pilótája vezette, aki szerint már a Lánchíd felett klörözés sem volt komolyabb kihívás egy augusztus 20-i légi parádénál.

A stáb egyébként 13-án, szerdán sem pihent. Budapestre visszatérve már korán reggel cirill betűs feliratokkal moszkvásították a Báthory utcát, hogy itt is összetörhessen néhány kocsit az a hatkerekű, terepszínű Cougar teherautó, amit már a Vörösmarty utcában és az Eötvös utcában is láthattak a rajongók.

Attila nevű olvasónk kapta le a monstrumot a Báthory utcában
Attila nevű olvasónk kapta le a monstrumot a Báthory utcában

Az ötödik rész 2013. februárjában kerül majd a mozikba Die Hard - Drágább, mint az élet címmel. A film Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A stáb forgatott már kocsitörős autós üldözést a Vörösmarty utcában és az Eötvös utcában, tartott gengszertbulit a Nyugatinál és vett fel erkélyjelenetet a Dózsa György úti MÉMOSZ-székházban.

A filmbe több budapesti nevezetesség is bekerült: a Bazilika a moszkvai bandák kedvenc törzshelye melletti régi épület lett, Bruce Willis az Erzsébet hídon feszített a 7-es busz mellett és a Párizsi udvarban kergetőzött filmbéli fiával, Jai Courtney-vel. A Szépművészeti Múzeumot felrobbantott bíróságként, az összerondított Hősök terét pedig egy tüntetés helyszíneként láthatjuk viszont.

Lefotózta Bruce Willist? Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet a stáb? Azonnal írjon nekünk erre a címre!