És akkor az iróniaméterünk apró szilánkokra robbant
Idén áprilisban a bostoni Food Safety Summit élelmiszer-biztonsági konferencia résztvevői közül több mint százan lettek rosszul, néhányukat kórházba is kellett szállítani. A tünetek között láz, hányás, hasmenés, szédülés, fejfájás szerepeltek, pontosan, mint egy durvább gyomorrontásnál. A vizsgálat mostanra derítette ki, mi történt:
A konferencia több mint 200 résztvevője a svédasztalról többek között csirkés szendvicset vehetett magához az előadások közötti szünetekben, és míg arról tanácskoztak, hogyan lehetne az amerikai élelmezést biztonságosabbá tenni, és elkerülni a szennyezett ételek okozta bajokat, vidáman nyelték a romlott csirkehúson tenyésző Clostridium perfringens baktériumot.
A konferencia szervezői sajtóközleményben tudatták a néppel, hogy a 2015-ös csúcstalálkozó előtt különös figyelemmel fogják kiválasztani a büfét szolgáltató céget.