Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A második világháború észak-afrikai hadszínterének döntő ütközete volt az 1942. október 23-án kezdődött második el-alameini csata. A legnagyobb tankcsaták egyike, mely főként a Brit nemzetközösség erői és a tengelyhatalmak német-olasz csapatai közt zajlott, fordulatot hozott Afrikában, a tengelyhatalmak innentől kezdve csak korlátozottan voltak képesek offenzív hadviselésre a kontinensen.

  Churchill szerint:

  Ez még nem a vég, még csak nem is a vég kezdete, sokkal inkább a kezdet vége.

  75 év elteltével koszorúzással emlékeztek a csata áldozataira El-Alameinnél.

 • 2004-ben egy mellbimbó olyan botrányt okozott, amire ma már fel sem kapnánk a fejünket: a Super Bowl, azaz az amerikaifutball nagydöntő félidei élő koncertje közben az éppen éneklő Janet Jackson melléről duettpartnere, az akkoriban még csak a B-lista közepén vigyorgó Justin Timberlake lekapta a cuccot, és hoppá, a CBS nézői élőben látták ezt itt:

  Olvasói levelek mentek, arcok sápadtak el, lett botrány, Janet Jacksont kitiltották a tévéből, karrierje beleállt a földbe, Timberlake csillaga viszont felívelt. Ugrunk 13 évet az időben: az NFL bejelentette, hogy jövő februárban, az NFL-nagydöntőn Timberlake lesz a fellépő, amitől a Twitter népe nagyon felhorgadt, mert ha Timberlake-nek megbocsájtottak, akkor Jacksonnak is meg köll, ugye.

  Van rá egy söröm, hogy ott lesz Jackson és arra is, hogy lerángatja majd a felsőt Timberlake-ről. (via

 • Mexikó legnagyobb és legszínesebb ünnepe a Halottak napja, melyben megtaláljuk a prekolumbiánus (Kolombusz előtti) és a keresztény hagyományokat egyaránt. Bár az ünnep hivatalosan november első két napja - az első nap a gyermekek, a második nap a felnőttek lelkei térnek vissza a hagyomány szerint -, a készülődés már hetekkel előbb kezdetét veszi. Mexikóvárosban már most felvonultak a jelmezesek.

 • A "Street Jam" nevű esemény keretén belül több száz ausztrál fiatal jelent meg az ausztrál nagyváros központjában. A rendőrség közleménye szerint a fiatalok többek között forgalommal szemben rollerezve okoztak fennakadást.

  A 7 News hírcsatorna a "szervezett káosz" jelzővel illette az eseményt, amit a fiatalok a közösségi médiában szerveztek. A letartóztatottak között volt a 18 éves Jack Dauth. A 170 ezer Youtube- és 160 ezer Instagram-követővel rendelkező Dauth latartóztatása után a rolleres tinik spontán demonstrációba kezdtek, azt követelve, hogy engedjék szabadon a Dauth-t. "Kurvára letartóztattak" - írta hétfőn Dauth Instagramon a tüntetésről készül felvétel mellé, miután kiengedték.

  Az esemény résztvevői egyébként azt nyilatkozták, nem volt céljuk, hogy káoszt okozzanak, egyszerűen csak így alakultak a dolgok. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményről a rendőrök küldték haza a tiniket, sokukat a szüleik vitték haza. (Mashable)