új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Új Star Trek-akciófigurák jelentek meg a boltokban, és bámulatosan élethűek. Főleg a kedvenc vulkáni okostojásunk, Spock! (via Mashable.com)

  • Pedig 4 hónap és itt a nyár, az ún. bikiniszezon, aminek a hírétől a nők jelentős része lesokkolódik. Ebben a Trónok Harca paródiában például folyik vér, meg könny is, van szenvedés és ordítás is, de most inkább őrüljünk, mert 4 hónap az SEMMI.

  • Például a Vissza a jövőbe elején már látható egy toronyóra, amin a Doki a mutatókba kapaszkodik! Vagy: a Casino Royale legelején a kártyás animációban Eva Green egyszerre kör és treff dáma, azaz szív királynő és Queen of Spades - márpedig az utóbbi az angolszász szlengben az egyszerre több férfival kavaró, csalfa nőt jelenti. További érdekességek a lenti videóban! (via Gizmodo)

    10 film, ami már az elején elspolerezi a végét
  • Na ilyen lenne a márciusban mozikba kerülő Batman Superman ellen - Az igazság hajnala, ha a régi, pocakos Batman, Adam West lenne a főszereplője, és nem a robothangon morgó Ben Affleck. (via Geektyrant)

    Ilyen lenne a Batman v Superman 1966-ban
  • Absztrakt festmény? Részeg alkotás? Óvodai rajzpályázat? Graffiti egy MÁV-kocsin? 

    Egész távol áll a megoldás, ugyanis ez egy tigrisszem mikroszkóp alatt. A mai napig drágakőnek számító kvarc ásvány főlelelőhelye Dél-Afrika, de Németországban csiszolják őket tökéletesre.

  • Hátborzongató! (via Digg.com)

  • Kezdő kutyásként azt hittem, olyan csak a Kutyám Jerry Lee-ben meg az Egyik kopó, másik ebben volt a helyzetkomikum, hogy a reggel magára hagyott kedvencünk délutánra csatatérré változtatja az egész lakást.

    Aztán egyik nap arra mentem haza, hogy a konyhába kizárt labrador-staffordshire keverékünk, Lili, az orrával benyomta a nagyszoba ajtaját, felborította a szennyeskosarat, kihúzgálta belőle és szétdobálta az összes ruhát, széttépte a kinyomtatott sütirecepteket, kibontott egy zacskó csokiba mártott gyümölcsöt, amit a franciaágyban fekve fogyasztott el, összekenve mindent, szétrágta az éjjeli szekrényen hagyott szemüvegem szárát, és bónusznak leharapta Klikk! - Ahogy a kutyák szeretnek tanulni című könyv jobb alsó sarkát.

    Na, nagyjából erre ment haza ennek a szupercuki golden retrievernek a gazdája is, csak ő előtte bekamerázta a nappalit:

    Szupercuki golden retriever felforgatja a lakást
  • Pedig biztos, hogy nem reinkarnálódott egy kutyában, hiszen a saját kutyájáról van szó. Akkor derült ki, hogy Bowie-nak felemásszemű kutyája volt, amikor a felesége, Iman Mohamed Abdulmajid kedden sétálni vitte New Yorkban. A kutya a gazdája halála óta kedden lépett először a nyilvánosság elé. (IBT)

    10783593 ca6214b0e193ec5fc57c6d8fe0dfe04c o copy
    Fotó: Ca / Europress / Getty
  • A Magyar Star Wars rajongói csoportba posztolta valaki a Facebookon ezt a mókás kamuképet Leia Organa Solóról, Han Solóról és a kis Ben Solóról, aki a 7. részben már ugye keresztlézeres spádés, hisztis Darth Vader-klón.

    12647282 603662439787667 2924242793902721220 n
    Fotó: Facebook / Twitter
  • Vicces ajánlatra bukkant a jófogáson egy facebookozó: valaki feltette az online piactérre pozitív terhességi tesztjét. Az ára potom 5000 forint, páratlan lehetőség bármely heteroszexuális kapcsolatban élő nőnek, aki szívesen megtréfálná, vagy csak tesztelné a vele élő férfit.

    forrás: Facebook
    forrás: Facebook
  • Képkivágás
    Fotó: Digg.com

    A JunsKitchen vloggerének viszont sikerült. (via Digg.com)

  • Az egyelőre még nem világos, miért váltják ki a kísérletezési hajlamot az építészekből a hegyi menedékházak és bivakok. Mindenesetre örvendetes, hogy sok újonnan épített menedékház néz ki úgy, mintha nem izzadt alpinistáknak, hanem a szofisztikált, és főleg jó illatú dizájnfanatikusoknak készülne. 

    ALPINE SHELTER SKUTA from OFIS architects on Vimeo.

    Ez az extravagáns, és mégis környezetbe illeszkedő házat a szlovén Alpok Skuta nevű hegyére tervezte egy csapat egyetemista. A bivakház az 50 évvel ezelőtt készült, és elaggott vaskunyhót váltotta.

    A hegyi tervezés nehézsége, hogy nem elég, ha a ház jól néz ki. Fontos, hogy praktikus is legyen. A tervezők a tradicionális házformát éppen ezért három szeletre vágták. A három részt még a síkságon állították össze, hogy egyenként, helikopterrel szállíthassák a helyszínre. A magashegyi környezetben már csak össze kellett illeszteni a részeket.

    A három szoba különböző funkciókkal rendelkezik. Az első a tároló, és üldögélő hely, ahol a hegymászók a széles ablakon figyelhetik, mikor vonul el a tomboló hóvihar. A középső a pihenő és nappali. A hátsó csak alvóhely.

    A menedékházak legfontosabb tulajdonsága, hogy bírja a szélsőséges körülményeket. Hiába néz ki jól a bivak, vagy kényelmes belülről, ha egy orkán lakóival együtt belesodorja egy szakadékba, a viharban beázik, vagy szétégeti a nap.

    A skutai házikót kívülről ellenálló üvegszálas réteg borítja, az ablakok háromrétegű üvegből készültek. Az egészet állítólag jól rögzítették a sziklás talajra.

    A háromosztatú épület valóban remekül néz ki, és távoli fényei éjszaka vonzóak lehetnek a távolból. Hiába lektorálták azonban a terveket hegymászók, szerintem az egyik fontos követelményt mégis elfelejtették: a kis menedékházakat mindig emeletes ágyakkal szerelik fel, néha egyenesen háromszintesekkel, hogy a lehető legtöbb hegymászót tudják elhelyezni vész esetén. Itt viszont mindenhol szimpla ágyak vannak, szóval legfeljebb 6-8 ember fér el. A szerencsések viszont egész éjjel gyönyörködhetnek a lenyűgöző táj, és kinn vacogó társaik képében.

    Archdaily.com