Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • "Mi ez a zaj?" - kérdezte Brune Poirson, Macron környezetvédelmi minisztere a városfejlesztésekről szóló megbeszélés közben, majd mikor egyértelművé vált, hogy mi történik, Julien Denormandie, a fejlesztési miniszter azt kérdezte Macrontól, hogy gyakran történik-e ilyesmi. "Nem szokott ilyesmit csinálni, csak önöket tiszteli meg ezzel a viselkedéssel" - mondta Macron nevetve. Macron Nemo nevű kutyája egyébként az első elnöki háziállat, amit menhelyről fogadtak örökbe. Nemo nem az első elnöki kutya, ami galibát okoz, Nicolas Sarkozy kutyájáról a Mediapart nevű oknyomozó portál derítette ki, hogy több ezer eurós tárt okozott a palota bútorainak megrongálásával, Jacques Chirac máltai selyemkutyája pedig az elnök mandátumának lejártakor annyira elégedetlen volt azzal, hogy el kell hagynia az elnöki rezidenciát, hogy megtámadta Chiracot. (BBC)

 • Bari és Nápoly között félúton, gyönyörű középkori község, remek idő, dombvidék, mi kell még? Esetleg kétezer euró.

  286690208 516b8fd08d o
  Fotó: Rina Ciampolillo / flickr

  Najó, van egy kis apróbetűs rész, amitől a dolog már kevésbé vonzó, mindenesetre elég jól hangzik, hogy Candela polgármestere ennyivel támogatná meg, ha valaki odaköltözne. Sajnos, aki egyedül költözik, csak 800 eurót kap, az egy gyerekes párok legfeljebb 1800-at, és csak a négy-öt tagú családok számíthatnak a 2000 eurós támogatásra. Ráadásul házat kell hozzá venni vagy bérelni, és fel kell mutatni egy érvényes munkaszerződést, évi 7500 eurós fizetéssel – ábrándít ki a CNN.

  Így már persze nem biztos, hogy tódulni fognak oda a népek, ahonnan a kilencvenes évek óta inkább elhúznak: 25 éve nyolcezer, ma csak 2700 lakója van az ezeréves Candelának.

  Valami sikere mégis lett, Észak-Olaszországból – ahol vasárnap épp népszavazást tartanak a nagyobb autonómiáról, hogy a gazdag északnak ne kelljen pénzelnie a szegény délt – hat család érkezett és újabb öt tervezi a költözést a nyugodt községbe, ahol állítólag húsz éve nem volt semmilyen bűncselekmény, egy órára van a tengerpart, mondjuk ez Olaszországban nem nagy kunszt.

  Ön menne Candelába?

  • 1352
   Ha tudnék ott is dolgozni, akkor simán
  • 350
   Ahová így csábítanak, oda nem érdemes menni
 • A Manchester United korszakos menedzsere, Alex Ferguson írt egy könyvet Michael Moritz-cal közösen. A Vezetésben elmondja , miért nem lett soha szövetségi kapitány. Szavai azért érdekesek, mert az általa felvetett problémák tökéletesen illenek a magyar viszonyokra is.

  "A munka teljesen reménytelen, mert a sajtó és a közönség minden jelentős versenysorozat előtt megőrül. Hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a nemzeti válogatott irányítása, bármennyire szép summával jár, csupán ideiglenes állás. A kapitány ritkán látja a játékosokat, nem tarthat naponta edzéseket, és reálisan nézve nincs az a csapat, bármennyire is tehetséges játékosokból áll össze, amelynek tagjai ugyanolyan ösztönösen megéreznék, hogy a válogatottban játszó csapattársuk mit tesz egy adott helyzetben, mint ahogy azt saját klubcsapatuknál megérzik. ˙(...) Úgy vélem, a nemzetközi menedzseri (magyarán: szövetségi kapitányi) feladatok azoknak a tapasztalt, pályafutásuk kései szakaszában járó edzőknek valók, akik elegendő türelemmel kezelik a hiányosságokat és irányítják a játékosokat, akikkel alig tudnak időt tölteni."

  Ez persze még nem jelenti azt, hogy, bár bejelentkezett, a 78 éves Giovanni Trapattoni lenne a legjobb megoldás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Arról nincs hír, hogy a 75 éves Fergusont megkísértette volna a megüresedett magyar kispad.

 • Repülő autókat, világbékét és más bolygók meghódítását ígérték a sci-fi írók, ehhez képest még ennél is nagyobb innovációkat tapasztal meg a 21. századi ember:

  itt van például ez a robotujj, ami helyettünk húzza oldalra az embereket Tinderen.
  62cc35c4f8e96b9d46264fa4e4eff49e original
  Fotó: Kickstarter

  A Tinda Fingernek nevezett szerkezet célközönsége nem teljesen nyilvánvaló, de a tervezője szerint van ilyesmire igény, hiszen a tinderezés annyira lélekölő, hogy jobb, ha egy robot csinálja helyettünk. A feltaláló elmesélte a Heuréka-pillanatot is a Daily Dotnak:

  "Kocsmában voltam és az egyik barátom folyamatosan a telóján lógott és mindenkit jobbra húzott Tinderen. [Ez a társkereső alkalmazásban azt jelenti, hogy kedvelte valakinek a profilját.] És ekkor ugrott be, hogy ha úgyis mindenkit jobbra húz, akkor mi szükség arra, hogy ezt személyesen ő csinálja? Nem lehetne egy kütyü, ami helyette belájkol mindenkit?"

  És hát hogyne lehetne, itt van, tessék, legyenek hálásak. Ha akarnak egyet, akkor Kickstarteren lehet támogatni a feltalálót.