Jusztina
6 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mert ha igen, és akad mellé még 8 merevlemez és két scanner, olyan helyre kis szimfonikus zenekart eszkábálhat belőlük, ami a nyolcvanas évek legnagyobb hajmetál-slágerét is eljátssza:

 • Ausztrália második legnépesebb régiójában akkora probléma a seggvillantás, hogy már állami beavatkozásra volt szükség. Victoria államban ezentúl 2 hónap börtönre számíthat az, aki óvatlanul előrántja a fenekét. A visszaesők pedig akár fél évre is rács mögé kerülhetnek.

  Az ausztrál jogszabályokban mooningnak, a dunántúli szakközépiskolákban pedig bálnázásnak nevezett fenékmutogatás mellett több mint 50 megbotránkoztató cselekedetet szabályoztak, például obszcén dalokat sem szabad ezentúl közterületen énekelni. (BBC)

 • Egy fekete kaliforniai papnak, Ron Bufordnak elege lett a rasszista rendőri túlkapásokból, ezért úgy döntött, hogy megpróbál tenni valamit a dolog ellen a saját közösségében. A pap szerint a probléma sokkal nagyobb annál, hogy csak a rendőrséget érintse, a rasszizmus megszűnéséhez a teljes amerikai társadalomnak meg kellene változnia.

  "A rendőrség olyan, amilyen az össztársadalom. Ha mi mindannyian megváltozunk, akkor a rendőri egységeink is jobbak lesznek" – mondta.

  A pap csoportos beszélgetéssorozatot indított a templomában, ahová bárki elmehet és őszintén elmondhatja, hogy miért vannak előítéletei. A foglalkozást Anonim Rasszisták Klubjának nevezte el.

  Buford szerint fontos, hogy mindenki őszintén beszélhessen a saját előítéleteiről, ugyanis a tabusítás, a kibeszéletlenség nem változtatja meg az emberek hozzáállását egymáshoz, az őszinte beszélgetések és az új tapasztalatok viszont igen. A rasszisták nem szándékosan rosszindulatú emberek, csak olyan hétköznapi emberek, akik úgy nőnek fel, hogy a társadalomban lévő sztereotípiákat magukévá teszik, mondta a pap. Sokszor azt sem tudják, hogy a viselkedésük miért sértheti a különböző kisebbségek tagjait. Vagy épp a többséget, ugyanis a gyűlésre nem csak fehérek járnak, hanem például olyan feketék is, akik a fehér amerikaiakkal, vagy az ázsiaiakkal szemben előítéletesek.

  A klub azóta más egyházi közösségek érdeklődését is felkeltette, az Anonim Rasszisták Klubját már 3 templomban szervezik rendszeresen Kalifornia és Florida államban. (KQED)

 • Jövőre lesz 25 éves a Sziget, ezért most egy 25 órás akció keretében akciósan lehet bérletet vásárolni a jövő évi fesztiválra. A kedvezményes belépő mellé ajándékcsomag is jár, amely egyedi szigetes cuccokat tartalmaz. A jegyvásárlók ráadásként egy sorsoláson is részt vehetnek, ezen VIP-csomagot lehet nyerni.