Hajnalka
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A dubaji rendőrség szupermenő luxus-sportkocsikból álló flottájának egyik tagja, egy Bugatti Veyron kapta meg a Guinness Rekordok könyve hivatalos elismerését és a leggyorsabb rendőrautó megtisztelő címét. A végsebessége 407 km/óra, ezer lóerő viszi nulláról százra 2,5 másodperc alatt. Az eddigi csúcstartó az olasz rendőrség Lamborghini Gallardója volt, szánalmas 370-es sebességgel.

  A dubaji rendőrség luxusautós különítménye 14 kocsit használ, van köztük Aston Martin, Porsche és BMW, Ferrari és Bentley is. Utóbbi kettőt ráadásul rendőrnők vezetik, amivel a nők elnyomása ellen próbál tenni valamit a hatóság. A flotta nem használja ki a motorok brutális teljesítményét, ugyanis nem autópályákon teljesítenek szolgálatot üldözésekben, hanem benn a városban, egyfajta országimázs-építő turistalátványosság szerepük van. (via)

 • Most, hogy a csapból is az Igazi Csíki Sör folyik, óhatatlanul is előkerülnek olyan régi reklámok az interneten, mint például ez, amivel 2014-ben vezette be az akkor frissen piacra dobott terméket a gyártó:

  A medvével bunyózó székely bácsit sokan viccesnek találták, kár, hogy már rögtön a megjelenéskor voltak, akik felismerték benne egy híres korábbi reklám, a halkonzerveket forgalmazó John West jó másfél évtizeddel korábbi reklámjának számos elemét:

  Persze, ma már annak is van véleménye a Csíki sörről, aki még csak alkoholt sem ivott soha, és különben is, kit érdekel egy biztosan csak véletlen egyezés, ha ilyen komoly nemzeti ügyről van szó?  

 • A csúfos eset Szenegálban történt, a Touba TV nevű csatornával, ami egyébként muszlim vallásos műsorokat nyom egész nap. Kivéve múlt hétfőn délután egytől vagy húsz percen keresztül, amikor rejtélyes okok folytán hardcore pornó került az adásba. A szabotőrt, aki becsempészte a határozottan nem odaillő tartalmat az élő adásba, egyelőre nem sikerült elkapni, de valószínűleg extrém súlyos büntetés vár rá a blaszfémiáért.

  Az persze jó kérdés, hogy mehetett a dolog teljes 20 percen keresztül, amikor egy tévéadást elsötétíteni a stúdióból aligha kerül 10-15 másodpercnél többe. Nem vették észre? Azt hitték, a rendes adás része, és mindjárt jön a csavar a sztoriban? Kíváncsiak voltak a történet végére? (via)

 • Ma kicsit megcsúsztam otthon a két gyerekkel, ezért a kávé mellé csak pár kanálnyit tudtam csórni az egyéves kislányom pempőjéből, de rendes reggelire gondolni se maradt időm. Bejöttem dolgozni, és gondoltam, majd később szerzek egy szendvicset vagy ilyesmit.

  untitled shoot-3256

  Erre itt bent várt a Szamos Marcipán ajándéka, egy méretes epertorta, amit Stöki kollégámmal kaptunk a februári cukormentes kínjaink elismeréseként, esetleg fájdalomdíjaként, vagy nem is tudom. Elég válogatós vagyok édességügyben, és semmiféle kötelezettségünk nem volt, hogy a tortáért cserébe pr-cikket írjunk, de ez a cukormentes torta tényleg finom volt (a szerkesztőség résen lévő tagjai kb. 1,5 perc alatt tüntették el), másrészt most már simán kihúzom ebédig, szóval köszi, Szamos.

  Kettő perccel később: