Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Időkép hőtérképe szerint február utolsó napja szokatlan meleggel köszöntött a déli országrészre, ahol egészen 21 fokig kúszott fel a hőmérséklet. 

  forrás: Időkép
  forrás: Időkép

  A balzsamos tavaszi időnek ugyanakkor nem örülhetünk sokáig, holnap viharos széllel érkezik majd a hidegfront, de szerencsére állítólag nem marad velünk sokáig. 

 • Hogy hogyan udvarolt, azt persze már nem fogjuk megtudni, de hogy ezzel a gyűrűvel ajándékozta meg az első szerelmét, azt tudjuk. Napóleon mindössze 18 éves volt, amikor megismerkedett Caroline du Colombier kisasszonnyal. A francia hadsereg tagjaként állomásozott a kisasszony családjának birtoka mellett 1780 körül, a hölgynek pedig ezt az elefántcsont-faragvánnyal díszített aranygyűrűt adta ajándékba. Az örökösök most elárverezik az ajándékot, amelyre március 26-án lehet licitálni Párizsban.

 • A svájci Elias Ambühl megdöntötte hétfőn a hátrafelé síelés sebességi világcsúcsát. A profi szabadstílusú versenyző 131,23 kilométer/órával száguldott le háttal a svájci Alpokban található Weisshorn csúcsról. A 24 éves extrémsportoló a norvég Anders Backe rekordját javította meg, aki 2012-ben 128,7 km/órás sebességet ért el a vikersundi síugrósánc földet érési zónájában.

  A hátrafelé síelést egy viszonylag egyenes, meredek pályán rendezik. A sportoló előre indul el, aztán menet közben fordul meg, így mérik meg a csúcssebességét. Amint azt a videó is bizonyítja.

 • Hiánypótló mobiltelefon jelent meg az Amazonon, amivel nem csak egy piaci rést fognak betömni.

  444.hu szúrta ki, hogy 27 fontért, azaz körülbelül 10 ezer forintért árulnak az Amazonon egy telefont, amit kifejezetten arra terveztek, hogy az emberek a seggükbe feldugva csempészhessék be oda, ahová amúgy nem lehetne bevinni telefonokat. Például egy börtönbe.

  6yjllwOYNDlRKeFUs
  Fotó: Amazon

  A mobilnak nem csak a mérete, a formája is úgy van kialakítva, hogy könyebben felcsúszhasson, és fémalkatrészből is csak annyi van benne, mint egy fogtömésben, ezért a detektorok sem érzékelik.

  Óriási lehetőségek állnak most a szaksajtó előtt, kíváncsian várjuk a teszteket, hogy mennyire tudja ellátni a feladatát a seggmobil. Az Amazonon már vannak felhasználói visszajelzések, az egyik ötcsillagos értékelés szerzője nagyon elégedett volt a telefonnal, előrelátóan azt írta, hogy

  "Egyelőre nincs szükségem olyan telefonra, ami elrejthetek a seggemben, de ki tudja, hogy mikor lesz."