János, Pál
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sokan röhögtek kínjukban a Bartók Béla út tavalyi felújításakor, mivel a Főpolgármestei Hivatalnak és a Főkertnek az a zseniális ötlete támadt, hogy egy kicsit megváltoztatják a terveket. 

  Most nem is a biciklisávos húzásukról lesz viszont szó, hanem arról a merész ötletről, amikor az eredeti tervekben szereplő zöld szigetek helyett is inkább letérkövezték némi betonszegéllyel a kihasználatlan szigeteket. Az már szinte csak a bónusz volt, hogy mindezt milyen ocsmány színvonalon tették. 

  14089159 1073863802682725 774818951774166172 n
  Fotó: Vitézy Dávid

  Végül a Lakosság vs. Hivatalok meccsében a Gárdonyi térnél csak 2:1-re nyertek Tarlósék, a három növénykazetta helyén az egyiket végül beültették növényekkel, és csak két helyen lett helyette sírkő. És ennyi volt az engedékenység, úgy is hagyják az egészet, most pedig már csinos kis parlagfűmező alakul a helyén, láthatóan régóta totálisan leszarják.

  Remélhetőleg csak ismét porszem csúszott a gépezetbe, pont a város egyik kávézós-éttermes, fontos főútjánál. És nem valami bosszú a helyiek ellen, akik rögtön vernyákolni kezdtek egy csipetnyi kis extra térkövezéstől is. 

 • Pénteken negyed 2-kor debütál a Duna Worldön A dunavirág mentőakció című természetfilm, ami azt a döbbenetes jelenséget örökíti meg, ahogy kérészek százezrei halnak meg feleslegesen minden augusztusban a tahitótfalui híd kivilágítása miatt.

  A híd lámpái megbabonázzák az egyedenként 10 ezer forintot érő rovarokat. A hídon áthajtó sofőrök szinte semmit nem látnak a rajzástól, a kérészek pedig a víz helyett az aszfaltra rakják le petéiket, majd elpusztulnak - teljesen feleslegesen.

  A rendező Balázs Gergely és a természetfilmesként is ismert Tóth Zsolt Marcell, illetve Molnár Attila Dávid producerek azonban nem véletlenül adták az 50 perces filmnek A dunavirág mentőakció címet - hogy mi lesz a megoldás, az pénteken kiderül.

  Ha nem sikerül elcsípnie a tévében, akkor se bánkódjon, mert a vetítés után az NMHH felrakja a mediaklikk.hu-ra, ahol július 7-ig ingyen meg lehet nézni. 

 • Az orosz válogatott házigazdaként már a csoportkörben kiesett a jövő évi világbajnokság főpróbájának számító 2017-es Konföderációs Kupán. A csapat kikapott Portugáliától és Mexikótól, csak Új-Zélandot tudta legyőzni. Az eredmények a helyi sajtót egy pillanatig sem zavarták a győzelmi jelentések kiadásában.

  A Rosszijszkaja Gazeta című lap szerint mindez kitűnő előjel volt a 2018-as világbajnokság előtt. "A csoda egy évet csúszik" fogalmazott az újság. A Rosszijszkajáról tényleg még az ellenségei sem állíthatnák, hogy ne tudna örülni az apróbb sikereknek:

  "A csapat elérte a mélypontot, de felemelkedett onnan. A legfontosabb az, hogy a szurkolók a meccsek után tapsoltak, nem pedig köpködtek és fütyültek".

  A Vedomosztyi kontextusba helyezte a búcsút, és a pozitívumokra koncentrált:

  "Másodszor fordul elő, hogy a rendező nem jut tovább a csoportból, de a szervezés jó előkészület volt a vb-re." (Eddig egyedül Dél-Korea esett ki rendezőként már a csoportkörben, még 2005-ben).

  De a legjobban a Szport Ekszpressz szerkesztőségét hozta lázba a villámgyors kiesés. 

  Könnyes nevetés

  című cikkükben megindító szeretettel írnak az orosz válogatottról, ami ugyan nincs még készen és időnként ügyetlen is, de nem roppan össze, és jól reagál a kihívásokra. "Van bennük szenvedély" – jegyezte meg jólesően a lap.

  (via MTI)

 • A hétvégén pánik tört ki több mallorcai strandon is, miután az emberre ritkán támadó és egyébként is a mélyvízben élő kékcápa egyik példánya többször is megközelítette a partokat. A cápa ötször tett rá kísérletet, hogy a part közelébe jusson, az emberek pedig mindannyiszor sikításban törtek ki.

  2017-06-26T125049Z 1450051830 RC1165C30BC0 RTRMADP 3 SPAIN-SHARK
  Fotó: Social Media

  Végül a Palmai Akvárium mentőcsapata befogta az állatot, amiről kiderült, hogy megsebesítette egy horog, de annyira, hogy már nem lehetett rajta segíteni, ezért elaltatták.

  A szakemberek szerint rendkívül ritka, hogy egy kékcápa megjelenjen a strandok közelében, ez csak akkor fordulhat elő, ha eltévedt, beteg vagy sérült.