Árpád
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A délkelet-kínai Jünnan tartományban egy ázsiai elefánt odament egy országúton parkoló kisbuszhoz, előbb a fejével ütni kezdte a szélvédőt, majd a buszhoz dörgölőzött - délután 6-tól este fél 9-ig.

  Utasok nem ültek a buszban, csak a sofőr, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment. Mégpedig egy másik ott parkoló autóhoz, amivel addig játszadozott, hogy sikerült lelökdösnie az útról. 

  Az MTI szerint a vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 példány él Kínában, de az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újra növekedésnek indult.

 • A magyar munkavállalók többsége körében tabunak számít mások előtt, mennyit keres – derül ki a Fizetések.hu közleményéből. A portál által végzett felmérés szerint 60 százalék családja és barátai előtt nem titkolja, hogy mennyit keres, de a legtöbb munkahelyen tilos az alkalmazottaknak egymás között fizetésükről beszélni.

  Ráadásul az állást kínáló cégek mindössze 10 százaléka jelöli meg az álláshirdetésben a várható bér nagyságát, így sokan használják az online fizetés-összehasonlító oldalakat.  

  Az utóbbi években az IT-fizetések nagysága a legnépszerűbb keresési téma (idén az ágazatól 63 ezren töltötték ki a portál kereseti kérdőívét), de 2017-ben az autóipar, az építőipar, valamint a bank- és pénzügy béreire is sokan kíváncsiak voltak. 

  Magyarországon egyébként továbbra is az információs technológiák területén dolgozók keresik a legtöbbet, átlagosan bruttó 475 ezer forintot. Havi bruttó 400 ezer forint felett keresnek még a tanácsadói tevékenység, a telekommunikáció, a bank- és pénzügy, illetve a biztosítás területén dolgozók.

  A legkevesebbet az idegenforgalom és a vendéglátóhelyek, a postai és futárszolgálatok, az erdőgazdálkodás, valamint a szociális ellátás területén keresik.

 • Ha jobban megnézik közelről, kiderül, hogy tényleg.

  - De miért csinálja ezt az agyunk? 

  712191 81 71024 zdnW5dzU (1).png

  Mert az agyunk hajlamosabb lekerekítettnek elkönyvelni a formákat, ha a színezésük követi az ívüket, és szögletesnek, ha a színek inkább szakaszokat határolnak. A háttér színe sem mindegy, az illúzió csak ilyen, középszürke háttérrel működik, ami a legjobban kiemeli a sötétebb és világosabb szürke vonalakat. 

  - Jojózik a szemem. Mire jó ez az egész? 

  Az illúziót megalkotó japán kutatók a 3D-s modellezésben akarják hasznosítani a tanultakat, mert az, hogy az agyunk ilyen könnyen átverhető néhány árnyalatnyi színnel, sokat segíthet megérteni, mitől működik a térérzékelésünk, és hogyan lehet javítani rajta. 

  - Még mindig nem hiszem el!

  Tessék, Nagy Attila az Index techrovatából csinált egy animációt, ahol lehúzta a világos színeket az ábrából:

  csalo.gif
 • Budapesten forgat Antonio Banderas, Picassót alakítja egy filmben, ilyen fejjel.

  Hasonlít?

  • 1432
   Kurvára nem
  • 937
   Engem megvett kilóra