A bíróság elvette a kisfiút Terry Blacktől

2002.03.25. 12:48
A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletében Víg Dániel kiadatására kötelezte a Terry Black-ként is ismert Rácz Károlyt. A döntés nem jogerős.
Jogtalanul tartja magánál Rácz Károly, ismert nevén Terry Black az általa nevelt kisgyermeket, akit ki kell adnia a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) határozatának jogerőre emelkedését követő három napon belül - értesült az MTI. A PKKB hétfői határozata nem jogerős.

Nem, apa, nem gyám

A bíróság ítéletében azzal indokolta döntését, hogy Rácz Károly nem apja és nem is gyámja a gyereknek, így őt jogtalanul tartja magánál.

Mester Csaba, Terry Black ügyvédje elmondta, hogy fellebbeznek a döntés ellen és azt kérik a másodfokú bíróságtól, hogy a gyermek valós érdekeit és jogait szem előtt tartva, utasítsa el a keresetet. A pert a kisfiú hivatásos gyámja, és az ügyben beavatkozóként fellépő VIII. kerületi gyámhivatal indította. A HavariaPress úgy tudja, a fellebbezés miatt a másodfokú ítélethozatalig Danika Terry Blacknél maradhat. Az előadóművész korábban elmondta: csak az élete árán adja vissza a gyereket a gyámhivatalnak.

Nem az érdek, hanem a jog számít

A pert a XVI. kerületi gyámhivatal által hivatásos gyámnak kinevezett dr. Szőke Sándor indította Rácz Károly ellen. A vád szerint Danika apja nem egyezett bele az örökbefogadásba, így az nem törvényes. A bíróság ítéletében hangsúlyozta, hogy döntése nem a gyermek érdekeit tartotta szem előtt, hanem azt vizsgálta kinek van joga a gyermeket magánál tartani.

Múlt héten elnapolták Terry Black örökbefogadási perét a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A felperes keresetében azt kérte, Rácz Károly kedden adja át a pátyi Gondviselés Házának Danikát. Terry Black ügyvédje akkor úgy nyilatkozott :a felperes fikciókra építi keresetét, mikor azzal érvel, hogy sérülnek a gyermek jogai és érdekei Rácz Károlynál.