Megváltoztatták a Budapestre tervezett atlétikai vb időpontját

2019.11.23. 21:29 Módosítva: 2019.11.23. 23:37

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA, korábbi nevén IAAF) megváltoztatta a 2023-ra tervezett budapesti világbajnokság időpontját – az eredeti, augusztus 26. és szeptember 3. közötti időpontot augusztus 19–27-re módosították, írja az MTI.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros és a Ferencváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez.

Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) – konkrétumok nélkül – pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

Pénteken Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közölte a fejlesztésre vonatkozó előzetes feltételeit, amihez kötné a stadion megépítését.

A WA tanácsa arról is döntött, hogy az újonnan induló, egynapos viadalokat tömörítő sorozatban, az úgynevezett  Kontinentális Körben (Continental Tour) helyet kap a székesfehérvári Gyulai Memorial is, amely július 7-én a hetedik állomás lesz.