Lewisnak választania kell: Tyson vagy Klicsko

2003.04.04. 11:04
A Boksz Világtanács (WBC) döntése alapján a nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewisnak április 15-ig el kell döntenie, hogy hajlandó-e megmérkőzni Mike Tysonnal.
A WBC nehézsúlyú világbajnokának, a britt Lennox Lewisnak sűrgősen el kell döntenie, hogy kiáll-e Mike Tyson, a világ legismertebb aktív bokszolója ellen. Lewis még nem reagált a Boksz Világtanács ultimátumára, és amennyiben a következő tíz napban nem határoz, akkor elkezdődhetnek a tárgyalások hivatalos kihívójával, Vitalij Klicskóval. Jose Sulaiman, a WBC elnöke szerint április 16-tól 30 nap áll majd rendelkezésére, hogy az ukrán ökölvívó elleni - legkésőbb október végéig sorra kerülő - címmérkőzés időpontját, helyszínét és anyagi vonzatát véglegesítsék.

Lewis igazi bajnokként fog viselkedni

"Biztosak vagyunk abban, hogy Lewis igazi bajnokként viselkedik. Ez eddig is így volt" - tette hozzá Sulaiman.

Ruben Martinez, a WBC alelnöke a múlt héten Hamburgban bejelentette, hogy amennyiben Lewis előbb Mike Tyson ellen lépne ringbe, akkor ennek a találkozónak a győztesével mérkőzik majd Klicsko a világbajnoki övért.

Tavaly a nyolcadik menet döntött

A Lewis-Klicsko összecsapást eredetileg áprilisban rendezték volna meg, de a 37 éves címvédő menedzsmentje miatt félbeszakadtak a tárgyalások. Lewis ugyanis inkább Tysonnak adna visszavágót. A botrányairól is elhíresült amerikai bokszolót tavaly júniusban a nyolcadik menetben kiütötte. Március végén Lewis úgy vélekedett, hogy Tysonnak kell döntenie a meccsről, mégpedig

A héten pedig az is kiderült, hogy júliusban mindkét klasszis ringbe lép, ám nem egymás ellen mérkőznek.