'Ecclestone ellehetetleníti a kiscsapatokat'

2004.09.29. 16:31
A Minardi és a Jordan főnöke, Paul Stoddart, illetve Eddie Jordan úgy véli, Bernie Ecclestone Forma-1-vezér nyilatkozatai csökkentik csapataik esélyeit, hogy jövőre is a legnépszerűbb sorozatban induljanak. Mindkét istálló a Ford kiválásával került nehéz helyzetbe.
A Ford kiválásával nehéz helyzetbe került csapatok vezetői, Eddie Jordan és a Minardi-tulajdonos egyre jobban tartanak attól, hogy Bernie Ecclestone istállóik nélkül képzeli el a Forma-1 jövőjét.

Komolytalan Ford

A világmárka kiszállásával nemcsak a Jaguar nem indul jövőre, de másik két gárda veszítette el motorszállítóját, és nem valószínű, hogy képes lesz pótolni azt, így kérdéses tud-e indulni a jövő évi világbajnokságon.

Bernie Ecclestone a Ford bejelentése után azonnal talált megoldást, szerinte a látszám változatlan maradhat, ha a nagyobb csapatok három autót indítanak az eddigi kettő helyett.

Ráadásul a Forma-1 főnöke a Ford F-1-es jelenlétét "komolytalannak" nevezte, szerinte ugyanis "160 millió dolláros éves költségvetéssel képtelenség sikereket elérni az elitkategóriában".

Kiscsapatok nélkül látványosabb F1?

A Minardi büdzséje mindössze ötvenmillió dollár, ezért Paul Stoddart különösen nehezményezte Ecclestone szavait: "Milyen cég fog befektetni nálunk, ha Bernie ilyeneket nyilatkozik?"

Az F-1 73 éves irányítója azt sem hallgatta el, hogy "a sorozat talán jobb és látványosabb lenne kevesebb kiscsapattal".

Mi járhat Ecclestone fejében

Eddie Jordan úgy véli a fenti kijelentése jócskán megnehezíti a szponzorszerzést.

"Ha szponzorral tárgyalok, könnyen előfordulhat, hogy egy nagyobb csapat képviselője azt mondja az ügyfelemnek - hallotta mit mondott Ecclestone, miért szenvedne a Jordannél, amikor minket is támogathat?" - véli Jordan.

Az ír menedzser arra gyanakszik, Ecclestone nem fedi fel teljesen a Forma-1-gyel kapcsolatos terveit, melyekben már nem számol a Jordannel és a Minardival: "Jó lenne tudni, mi jár Ecclestone fejében, amikor efféléket nyilatkozik. Úgy érzem nem játszik nyílt lapokkal".

Stoddart a hét elején azzal gyanúsította meg a Forma-1 vezetőit, hogy a Fordot kiszállását ők kényszerítették ki, hiszen tudták, azzal a Jordant és a Minardit is lehetetlen helyzetbe hozzák.