Mercis vandál bánt el Lewis Hamiltonnal

2007.10.12. 13:26
Spanyolországi mercedeses IP-címről írta át valaki Lewis Hamilton wikipediás adatlapját: alázó szövegeit múlt pénteken tette föl, de a módosítást csak a napokban vették észre. A változtatásokat visszajavították, ám október 20-ig a Hamilton-bekezdést hozzáférhetetlenné tették.

Átírta Lewis Hamilton wikipediás adatlapját egy spanyol Mercedes-alkalmazott: az ismeretlen alázó szövegekre javította az eredeti informatív cikk egyes részeit.

Michael Schumacher Hamiltonnak szóló 2001-es dicséretét így bővítette ki: "Tudom, hogy ronda, de ha így folytatja, eljut a Forma-1-ig". Természetesen a hétszeres bajnok csak a tehetség esélyeiről beszélt, a megjelenésére vonatkozó jelzőt az internetes vandál ragasztotta elé.

A Wikipedia weblexikont bárki frissítheti, de a Lewis Hamilton-bekezdés a múlt pénteki betolakodás óta október 20-ig hozzáférhetetlen az újonnan regisztrálók számára. Az utolsó futam előtti napig lezárták.

Október 5-én egy mercedeses IP-címről rakták be a gyalázkodásokat, de valószínűleg sosem fog kiderülni, pontosan ki az elkövető. A német cég az autosport.com-nak megerősítette, egyik spanyolországi dolgozója tehette, de mivel a webes történéseket csak két napig tárolják, nehéz kideríteni, ki a tettes.

A Mercedes közölte, dílerhálózata is hasonló mailcímekkel működik, így valószínű, az egyik kereskedés alkalmazottja töltötte ki dühét az újoncon.

"Ő okozta Mark Webber és Sebastian Vettel balesetét is bizarr, veszélyes és illegális manővereivel. A videó-bizonyítékok és a közvélemény álláspontjának ellenére természetesen nem büntették meg" - írta a Hamiltongyűlölő, bár az utolsó szóban, az angol büntetett, azaz penalized helyett hibásan a viccesen hangzó penalizated-et használta.

A Japán GP-n Webber-Vettel-ütközés tényleg volt, videó szintén, de az FIA néhány nappal később kinyilvánította, nem Hamilton okozta a karambolt, felmentette őt és a korábban büntetett Vettelt is.

Hamilton közel féléve harcol spanyol csapattársával, Fernando Alonsóval. A kétszeres bajnok többször vádolta a McLarent, kivételez az angollal, őt pedig el akarja nyomni. A páros a világbajnokság legnagyobb esélyese, az újonc négy ponttal vezeti csatájukat, ami a jövő hétvégi utolsó futamon dől el. Rajtuk kívül bajnok lehet még a ferraris Kimi Raikkönen is, aki hétpontos hátrányból indul.

A betolakodó belejavításai

"I know that he is quite ugly, but if he keeps this up I'm sure he will reach F1."

"He caused a crash between Mark Webber and Sebastien Vettel, as a result of his bizarre, dangerous and illegal manoeuvres while he was following the safety-car. Despite the videos and the widespread opinion, he was obviously not penalizated."