Alonso: Renault vagy Toyota

2007.11.18. 16:08
A Red Bullhoz biztosan nem igazol, így volt csapata vagy a Forma-1-be évek óta eredmény nélkül pénzt ölő japán csapat lehet Fernando Alonso következő állomása.

Spanyol médiaértesülés szerint Christian Horner, a Forma-1-es Red Bull Racing csapatfőnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy szerződést kötnek a spanyol Fernando Alonsóval.

"A helyzet egészen különleges: nagyon szokatlan, hogy egy kétszeres világbajnok pilóta november közepén keressen helyet magának - nyilatkozta Horner az Onda Cero spanyol rádióállomásnak. - Nálunk nincs szabad hely: elégedettek vagyunk Mark Webber és David Coulthard teljesítményével, ezért jövőre is nálunk fognak versenyezni. Úgy vélem, Fernando végül a Renault-nál, esetleg a Toyotánál köt ki, ugyanis csak ennél a két csapatnál van számára megfelelő szabad hely."

Alonso, aki két hete szakított a McLaren-Mercedesszel, 2005-ben és tavaly világbajnokságot nyert a Renault-val.

Volt főnöke, korábbi menedzsere, Flavio Briatore már egy mesés ajánlatot tett is neki: három évre 62 millió eurót vagyis 15,7 milliárd forintot kínált a kétszeres bajnoknak. Alonso azonban ezt egyelőre nem fogadta el, ugyanis egyéves szerződést akar kötni, mert 2010-ben, Kimi Raikkönen megállapodása lejártakor a Ferrarinál versenyezhetne, újra egyértelmű világbajnoki esélyekkel.