Brawn utódlási tervet készít a Mercedesnél

2013.01.24. 16:57

Felmerült Ross Brawn csapatfőnök távozása a Mercedestől a hét elején, amikor az istálló szerződtette a menedzsmentbe Toto Wolffot, és hírbe hozták a mclarenes technikai igazgató, Paddy Lowe átigazolásával. Mindez viszont nem jelenti azt, hogy Brawn távozna, állítja ő maga.

"Tisztában vagyok a dolgokkal, a Mercedes hosszú távra tervez. Nyilvánvaló, hogy látni akarom, hogy mennek a dolgok az új emberekkel, mielőtt utoljára elkötelezem magam hosszabb időre. Vagyis helyre kell tennünk a részleteket. Olyan ez, mint az utódlási tervem volt a Ferrarinál. Amikor úgy döntöttem, hogy távozom onnét, készítettünk egy ilyet, aminek én is a része voltam. Beszéltem Paddyvel, ismerjük a helyzetét. Mint mindenki, én is, ha élvezem, amit csinálok, azt folytatni akarom. Én vagyok a csapatfőnök, én vagyok a felelős a sportbeli, technikai és a versenyt érintő kérdésekben. De ott van az üzleti rész, amibe nem akarok belefolyni, erre lesz Toto, és kiegészíti a munkámat. Az istálló viszont egy főnökkel működik, és az én vagyok" - idézte az Autosport a Merci topmenedzserét.

Még nem tervezi visszavonulását, hiszen több stimuláló hatás is érte az utóbbi időben.

"Hangoztattam korábban, hogy a kudarc az egyik legjobb motiváló tényező, és Lewis érkezése is masszív erősítés nekem, a csapatnak, mindenkinek, hogy helyrehozzuk a dolgokat" - mondta az utóbbi három, szinte teljesen sikertelen évre és Hamilton megszerzésére utalva.

Csak azt sajnálja, hogy a belső átszervezés híre nyilvánosságra jutott, és találgatásokat szított: "Kár, hogy ez az egész kikerült a médiába, mert megzavarhatja a csapatot. Nagyon nagy a lelkesedés különben, sokat várunk ettől a szezontól, azt akarom, hogy az embereink teljesítsenek, és ez a hangulat csak fokozódjon".

Megszólalt az ügyben Lewis Hamilton is, aki a McLarentől jön, nem kicsit azért, hogy a sokszoros világbajnok szakemberrel dolgozhasson.

"Ross biztosított, hogy hosszú távra tervez, és velem akar nyerni. Ez megnyugtat, pozitív érzés a továbblépéshez. Fontos, hogy legyen egy vezető figura, aki mutatja az utat, és inspirálja az embereket, hogy azt a kis extrát is kiadják magukból. Ha problémám van vagy suttognak körülöttem, csak felhívom Rosst, és ő helyretesz egyből mindent. Meglehetősen jó munkakapcsolatban vagyunk máris. Hiszek ebben a csapatban, remek a hangulat, a csapatszellem, a srácok éhesebbek bárkinél, akivel korábban dolgoztam. Tényleg nyerni akarnak. Minden pozitív, mindenki a győzelem érdekében dolgozik, és javítani akar azon, ami javítható" - nyilatkozta a versenyző, akit a hét elején mutattak be a Mercedes stuttgarti központjában.

Brawn és Hamilton első közös fellépése a február 4-i autóleleplezés lesz, majd ötödikétől együtt kezdik tesztelni a gépet Jerezben.