A McLarenhez lép a Lotus csapatfőnöke

2014.01.24. 11:10

Azonnali hatállyal lemondott, és a McLarenhez tart a Lotus eddigi csapatfőnöke, Eric Boullier, értesült az Autosport. Távozását a Lotus is megerősítette, az istálló közölte, az új csapatfőnök a többségi tulajdonos Gerard Lopez lesz idén, munkáját egy másik résztulaj, Adrew Ruhan segíti.

Az angol újság szerint Boullier azért távozik, mert a McLarennél hamarosan kinevezik ugyanebbe a pozícióba Martin Whitmarsh helyére, akit meneszteni fog az új csapatelnök, a puccsal egy hete visszatért Ron Dennis.

A McLaren nem kommentálta az értesülést, de péntek délben tartja idei autóbemutatóját, meglátjuk, kiderül-e valami a kérdésben.

Boullier 2010-ben került a Forma-1-be a Lotus-előd Renault élére, majd miután a márka hivatalosan kivonult, az utódcsapatot is vezette. Az elmúlt két évben egy-egy futamot nyertek Kimi Raikkönennel, és tavaly a súlyos anyagi problémák ellenére is tisztességesen lehozták az évet.

Pár napja Boullier még a Lotus nevében arról beszélt, pénzügyi gondjaik legalább idénre megoldódtak, és nyugodtan mennek az évnek, optimista.

Boullier-vel együtt ráadásul a vezető csapatmérnököt is megszerezte a Lotustól a McLaren, ugyanis nem sokkal a pénteki bemutató után közölték, hogy Ciaran Pilbeam is csatlakozott a wokingi istállóhoz.