Túlélhetetlen: 92 G-vel lassult Bianchi feje

2014.10.15. 01:37

A német Auto, Motor und Sport című lap értesülései szerint 92 G hatott Jules Bianchi sisakjára szuzukai baleseténél. 50 fölött már valószínű a sérülés, így máris érthető, hogy a pilóta apjának miért mondták az orvosok, hogy csoda, hogy fia egyáltalán még életben van.

A 25 éves versenyző kómában fekszik egy japán kórházban az agya nagy részét ért életveszélyes sérüléssel. Fejét nem ütötte be, de a lassulás olyan hirtelen volt, hogy azt az emberi szervezet képtelen károsodás nélkül elviselni.

Az újság szerint a Bianchi sisakfülhallgatójába kötelezően épített szenzor mutatott 92 G-t, ami 45-tel több az utóbbi pár év legerősebb F1-es becsapódásánál: ezt Kimi Raikkönen élte túl láb- és bordazúzódással július elején, Silverstone-ban. Néhány héttel előtte, Montrealban Sergio Perez 32, Felipe Massa 27, egy éve Abu-Dzabiban Fernando Alonso 28 G-vel ütközött, mindannyian megúszták kvázi sérülés nélkül, a spanyolnak hetekig fájt a háta.

Az autókba épített erőhatásmérő rendszer tönkrement Bianchi kocsijában a becsapódáskor, amikor egy közel 10 tonnás munkagép métereken belül lassította le, valószínűleg közel 200 kilométer/órás sebességről.

Bianchi apja hétfőn úgy nyilatkozott, felkészültek, hogy a kórházból bármikor hívhatják őket a halálhírrel.

Közben kedden késő este hivatalos közleményt is adtak ki a 25 éves tehetség állapotáról, amiben változás nincs a múlt hetihez képest: „A bukás következményeként jó néhány orvosi nehézséget kellett átvészelni, és a kiterjedt agysérülés miatt a szituáció továbbra is bizonytalan. Jules állapota még mindig kritikus, de stabil, az intenzíven kezelik.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport