Hamilton nem gondol a 2007-es, raikkönenes esetre

2016.10.26. 16:55

Három verseny maradt az F1-ből, Nico Rosberg favorit, egyfutamnyival vezet Lewis Hamilton előtt, de a bajnokság még változhat. Hétvégén jön a Mexikói GP, Hamilton azt tervezi, amit Austinban vasárnap megtett, uralni a hétvégét, és nyerni.

Idén ez volt az első hétvége, amiről az elejétől fogva tudtam, hogy jól fog menni. remek érzés, bárcsak sokkal hamarabb érezhettem volna

- harangozta be a következő versenyt a Motorsport.com-nak. (Elképzelhető, hogy Hamilton nem az egész hétvégére, hanem csak a sikeres startra gondolt, de az biztos, hogy az elsőre. Egész 2016-ban gondjai voltak az indulással, de Austinban jól elkapta.)

Emlékeztették rá, hogy ő többel vezetett 2007-ben Kimi Raikkönen előtt, mint most Rosberg előtte - 26 pont -, mégis elveszítette a címet.

Nem próbálom összevetni más alkalmakkal a mostanit. A történelem rengeteg fordulatot és változást mutat. Voltak idők, amikor minden eldőlt már, de akadtak, amikor feje tetejére állt minden. Ezért kell leszegett fejjel mennem előre, és újra úgy nekiindulnom a hétvégének, mint legutóbb. Hiszem, hogy meg tudom csinálni újra.

hamaustin

Tudja, hogy Rosberg már győzelem nélkül, két második hellyel és egy harmadikkal is bajnok, úgyhogy amit biztosan elérhet, lelkiismeret-furdalás nélkül befejezni a szezont.

Nincs már kezemben a helyzet, a múlt eldőlt, a jövőben a fontos, hogy a szezon végén tudjam, én mindent megtettem.