Hiúságból engedheti el a Mercedes az embert, akitől jó a Mercedes

2016.12.21. 16:51

A rosberges utódlás mellett a Mercedes a mérnökök csapatváltása miatt is képbe került az utóbbi hetekben, már a legfontosabb kérdés, hogy Paddy Lowe technikai igazgató tényleg a Williamshez igazol-e tőlük.

Erről érdeklődött az Autosport-szakértő Gary Andersonnál egy olvasó is twitteren, aki azt kérdezte, mik az esélyei, hogy Paddy Lowe a Williamshez szerződjön, és ha igen, akkor mi lenne neki a legjobb szerepkör?

A válaszon valószínűleg ő is meglepődött.

Hiszik vagy sem, ez a Paddy-sztori is azt mutatja, hogyan képes az egó felépíteni vagy tönkretenni egy csapatot. Sok-sok éve figyelem már. Amikor John Barnard technikai igazgató volt a McLarennél, kezdett több figyelmet kapni a sikerért, mint Ron Dennis, ezért elengedték. Ugyanez történt Adrien Newey-vel, szintén a McLarennél, és most Toto Wolff és Lowe között megy ugyanez, legalábbis nekem úgy tűnik. Paddy egy csendes srác, aki remek munkát végez, és ezt a külvilág is látja, neki tulajdonítja a sikert. A Williams semmit nem tud neki ajánlani abból, ami a Mercedesnél most megvan neki, szóval ha lép, akkor a sikere miatt kiszorították. Mint Barnardot és Neweyt a McLarennél.

Abban a legtöbb szakértő megegyezik, hogy a Mercedes valóban Paddy Lowe tudása miatt gyors, de hogy ez valóban ilyen egyszerű, egyéni ostobaságon múlik, azt igen nehéz elhinni.

Paddy Lowe és Toto Wolff
Paddy Lowe és Toto Wolff

Persze ha valakiből, akkor Dennisből nézi ezt ki az ember és persze Toto Wolffból, akiről már jó két éve írtunk, és aki az utolsó, abu-dzabi futamon is lejáratta magát, pontosan ehhez hasonló butasággal.

(Gary Anderson 1991 és 2003 között volt - nagyon kis megszakításokkal - a Jordan csapat technikai igazgatója.)