Igazi cápauszonyt villantott a Haas

2017.02.25. 18:34

Bár csak vasárnap tartja hivatalos 2017-es bemutatóját a Haas F1-csapat, az idei kocsijuk már szombaton is felbukkant a barcelonai pályán. A kémfotó alapján két dolog biztos: a kocsi sokkal szürkébb az elődjénél, és az idei kocsik közül elsőként rendes cápauszonyt visel a motorház fölött, és nem terelővitorlája van.

C5hiz9zWcAACHAt
Fotó: Twitter

A 2016-os, első F1-es Haas piros, világosszürke és fekete elemekből állt, a mostanin viszont a sötétszürke dominál, de a piros megmaradt az orron és a hátsó szárnyon azért. A festésnél viszont érdekesebb a cápauszony a motorház fölött: nem háromszög formája van, mint a többieknél (a Mercedes leszámítva), hanem egy kis darab ki lett belőle hasítva, pont olyan, mint egy hal hátúszója.

Az orrkúp vége hasonlóan nyújtott, mint például a Renault-é, de ahhoz, hogy más új részletet felfedezzünk rajta, alighanem meg kell várni a vasárnapi rendes bemutatót is.

Érdekes, hogy az amerikai csapat megtartotta az elnevezésnél a VF kódot, így az idei VF-17 lett: a VF tavaly ugyanis a very first, vagyis a legelső kocsi kódneve lett, ez pedig már a második F1-kasztnijuk.

A Williams is mutogatott

Az első bemutató a WIlliamsé volt, de ők csak számítógéppel készült terveket közöltek a kocsiról, amit teljes valójában szombaton mutattak meg először képeken. A nagyjából egyhetes verzióhoz képest semmi új nem tűnt fel rajta, de a lényeg úgyis a sebessége lesz.

Vasárnap még a két Red Bull-istálló, az RBR és a Toro Rosso mutat be, előbbi az interneten, utóbbi a barcelonai garázs előtt.

Az F1-csapatok hétfőtől csütörtökig egy barcelonai teszten kezdik meg a 2017-es szezont.