Forma-1: eső, nagy bukás, piros zászló, Red Bull-siker a Hungaroringen

2019.08.02. 17:32

Eseménydús lett a péntek a Hungaroringen, a Forma-1-es Magyar Nagydíj edzésnapján.

A délelőtti tréning még simán ment, annyi zavaró tényező volt, hogy a kezdésnél és úgy a felénél szemelt az eső. Két rövidebb zápor haladt el Mogyoród fölött, a körözést nem igazán befolyásolta.

Ahogy várni lehetett, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, csapattársa, Valtteri Bottas viszont rosszul járt, meghibásodott a motor a Mercedesében, és ki kellett cserélni. Nem kétperces művelet, a finn szinte az egész másfél órát kihagyta.

Hamilton mögött Verstappen Red Bullja végzett 1 ezredmásodperc előnnyel Vettel Ferrarija előtt, majd Verstappen csapattársa, Pierre Gasly következett.

Az események délután indultak be, amikor nagyjából épp a 2. tréning kezdetekor kezdett esni.

Száraz gumikat használtak a pilóták, de már érezni lehetett a csapadék hatását, mert pár perc után Alex Albon Toro Rossója elszállt az utolsó kanyarban. Keményen csapódott a gumifalba a Honda-motoros kocsi, félbeszakították a körözést miatta.

A mentés idejére, pár percen át volt érvényben a piros zászló, majd folytathatták a pilóták.

Úgy a 30. perc környékén vette át a vezetést a két Red Bull Hamiltontól, váratlanul Gasly állt az élre Verstappen előtt.

Ekkor kezdett erősödni az eső, negyedóra múlva már rendesen esett, jöhettek az átmeneti gumik. Az utolsó félóra kezdetén vált biztossá, száradás nem, csak még több csapadék várható, egyre több kocsi próbálta ki az átmeneti gumis Hungaroringet.

Természetesen Gasly ideje ilyen időben nem volt veszélyben, így a francia megnyerte a 2. szabadedzést.

Verstappen 55 ezreddel volt lassabb nála, Hamilton 141 ezreddel, de az angolé maradt a nap legjobb ideje még az első edzésről.

Szombat délben a 3. szabadedzéssel, majd délután 3-tól az időmérővel folytatódik a Magyar Nagydíj programja.