Mária
-7 °C
3 °C

Fradi nélkül nehéz, de muszáj

2006.08.30. 16:08
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Kisteleki István válaszolt a ferencvárosi szurkolók levelére, és azt kérte, ne határolódjanak el az MLSZ kezdeményezéseitől. A szövetségnél ugyanakkor úgy vélik, hogy a Fradi kizárása jogszerű volt, és ezzel is hozzájárultak a klub megújulásához.

Kedden a Ferencváros-szurkolók Szövetsége és a Ferencváros-tábor szervezett szurkolói csoportjai levelet írtak Kisteleki István MLSZ-elnöknek, amelyben kijelentik, hogy semmilyen formában sem kívánnak együttműködni a Magyar Labdarúgó-szövetséggel, illetve annak vezetőivel.

Vizsgálják felül

Az MLSZ vezetése ugyanis a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező klubok szimpatizánsait arra kérte, hogy a norvégok elleni szombati Eb-selejtezőn alkossanak egy hatalmas békeszimbólumot. Ez lenne a válasz a horvátok horogkeresztjére, amelyet két hete, az olaszok elleni barátságos találkozón "alkottak", veszélybe sodorva a 2012-es horvát–magyar Eb-pályázatot.

"Az elnök úr természetesen olvasta a Ferencváros szurkolóinak levelét, álláspontjáról válaszlevélben tájékoztatja őket. A lényeg: megkéri őket, hogy vizsgálják felül álláspontjukat" - mondta megkeresésünkre Zimmermann Ottó, a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs igazgatója.

Meccsrendkódex

Zimmermann ugyanakkor tudja, hogy a Fradi szurkolóiban a sértettség dominál. Az MLSZ-nek azonban az a szándéka, hogy a rendelkezésére álló szabályokat a jövőben is betartsa, bármelyik csapatról legyen szó. "Azért sem értem a szurkolók reakcióját, mert a három hete rendezett összejövetelen - melyen az MLSZ illetékesein kívül a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező klubok (Ferencváros, Újpest, Honvéd, DVSC, Diósgyőr) a biztonsági cégek vezetői - vettek részt, ha kisebb viták után is, de megállapodtak az együttműködésről, a sportszerűség betartásáról, és elfogadták azt a kódexet, ami a meccsek rendjét szabályozza."

Valami új

"Fradi nélkül nehéz, de muszáj, és ez minden szempontból igaz. Igaz a futballra, és a szurkolókra is" - mondta Zimmermann, és hozzátette, hogy a levelet nem a teljes ferencvárosi szurkolótábor küldte. Ugyanakkor az ilyen típusú jogszerű intézkedés mindig, mindenhol hozzájárult valami újnak a megteremtéséhez, "elég, ha csak a Marseille, a Milan vagy a Leeds esetére gondolunk". A kommunikációs vezető szerint Kisteleki ehhez a megújulási folyamathoz járult hozzá egy törvényes döntéssel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.