Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A T-Mobile idén 100 millióval támogatja a Fradit

2006.08.10. 09:37
A T-mobile továbbra is kitart a teljes anyagi csőd felé tartó Ferencváros labdarúgó csapata mellett. A cég az idei szezonban 100 millió forinttal támogatja a zöld-fehéreket. Az összeg felét előre megkapják a folyamatos működés biztosításához, míg a másik feléhez csak abban az esetben jutnak hozzá, ha megnyerik az NB II-es bajnokságot és a Magyar Kupát.

A Ferencváros labdarúgói javában készülnek a szombati, Jászapáti elleni NB II-es bajnoki rajtra, holott akad a keretben játékos, aki még mindig nem kapta meg a szerződéstervezetét. A vezetők marakodnak és befektető után szaladgálnak, miközben a jelenlegi helyzetben, a legjelentősebb szponzornak számító T-Mobile bejelentette, a másodosztályban is szponzorálja a zöld-fehérek labdarúgócsapatát.

Csak 50 millió a biztos

A klub évi 100 millió forintot kap a távközlési cégtől, igaz ennek csak a felét kapja meg előre a folyamatos működés biztosításához. A második részt csak a bajnoki szezon végén, eredményességi prémiumként folyósítják. Ehhez a pénzhez azonban csak akkor jutnak hozzá, ha megnyerik a másodosztályú bajnokságot és a Magyar Kupát, azaz kivívják a nemzetközi szereplés lehetőségét.

"Az FTC Labdarúgó Zrt. vezetősége megküldte a kibontakozási tervet, melyben megfogalmazta a stabilitás megteremtésére vonatkozó rövid távú, illetőleg az erre épülő hosszú távú elképzeléseit" - olvasható a közleményben. A cégnél ugyanakkor cáfolták, azokat a híreket, miszerint a jelenlegi elnök, Ináncsy Miklós távozásához kötnék a további támogatást.

Elégedettek voltak a Fradi kibontakozási terveivel

"A T-Mobile ezt a tervet elemezve és értékelve meghozta döntését a szponzorálás folytatásáról. Bár a kibontakozási terv bizonyos pontjaira a választ a közeljövő adja meg, a T-Mobile alapvetően teljesíthetőnek tartja a tervben megfogalmazottakat, amely kiutat jelenthet a jelenlegi válságos helyzetből." - áll a cég hivatalos közleményében.

Az együttműködés folytatásának feltétele azonban a tulajdonviszonyok rendezése és a kibontakozási terv teljesítése is: "A Ferencváros anyagi biztonságának megteremtése érdekében a T-Mobile elvárja, hogy az FTC vezetősége sikeres tárgyalásokat folytasson, melynek eredményeként új tulajdonos és új vezetőség kerülhet a labdarúgó csapat élére, akik képesek lesznek megvalósítani a kibontakozási tervben felvázolt jövőképet. A T-Mobile továbbra is segítséget ad és együttműködik a Fradihoz méltatlan helyzet mielőbbi rendezésében."

További befektetők kellenek

A klub vezetőinek a támogatás ellenére is további tőkeerős szponzorok után kell nézni, hiszen a kedden tartott sajtótájékoztatójukon az egyesület gazdasági vezetője úgy fogalmazott, a várható támogatás ellenére sincs meg a fedezet az NB II-es szereplés befejezésére, igaz két éve és tavaly sem volt meg az NB I-re sem.