Piroska
-2 °C
5 °C

Érvényes, de eredménytelen a spanyol pályázat a Fradira

2006.08.08. 10:36
Az már biztos, hogy a Ferencváros labdarúgó-csapata története során először a másodosztályban indul. Keddre azonban az is biztossá vált, hogy a megmentőként várt spanyol befektető pályázata érvényes, de eredménytelen volt. Így a stadionhoz tartozó hat hektár a klub kezébe kerülhet.

Július 25-én véget ért az egész nyáron tartó Fradi-hisztéria, akkorra vált biztossá, a zöld-fehérek labdarúgói történelmük során először nem az élvonalban, hanem a másodosztályban indulnak. Akkor többek között Ináncsy Miklós, a klub elnöke úgy nyilatkozott, ha nem kapják meg az élvonalbeli licencet, akkor a futballcsapat megszűnhet, mert a végrehajtók felszámolnák a csapatot.

Eközben azt is bevallotta, hogy a Ferencváros nem teljesítette a nevezés feltételeit, de mivel körvonalazódik a spanyol befektető és a klub közötti megállapodás, amely hosszú időre biztosítaná az anyagi jólétet, így igazán megadhatták volna nekik "lőlegbe" a licencet. És elindulhattak volna a bajnokságban.

Mára úgy tűnik, a spanyol befektetőből se lesz semmi.

Érvényes, de eredménytelen a pályázat

Az OTS-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a vagyonkezelő Sportfolió Kht-val és a Ferencvárosi Torna Club vezetőségével egyetértésben 2006. augusztus 7-én döntött a Budapest IX. Üllői úti FTC-sporttelep vagyonkezelői jogának értékesítése tárgyában kiírt pályázat eredményéről.

A hat plusz két hektáros ingatlanra először tavaly novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével.

A másodszorra kiírt pályázatra egyetlen jelentkező érkezett, a spanyol Torre Rioja Madrid SA nyújtója be. A céget a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A döntés szerint a pályázati eljárás érvényes, de eredménytelen volt, a benyújtott pályázat tartalmi és formai érvénytelensége folytán.

A Fradié lesz a hat hektár

A döntés egyben azt jelenti, az FTC megkapja a stadionhoz tartozó hat hektár vagyonkezelői jogát, amit feltételekkel, de értékesíthet. A feltételek között szerepel az, hogy a vételárból 300 millió forintot a KVI-nek kell átutalni és az FTC-nek 2,3 milliárd forintot kell legalább kapnia. A fennmaradó két hektár pedig állami tulajdonba kerülhet.