Baseballütéssel varázsolt a hokis az NHL-ben

2015.11.24. 09:40

Szétlövéssel és Brad Marchand két góljával nyert a Boston Torontóban, az NHL kedd hajnali fordulójában. Marchand egy fantasztikus találattal nyitotta a gólok sorát az ötödik percben, ráadásul emberhátrányban. Patrice Bergeron zavarta meg a saját kapuja mögött szerencsétlenkedő hazaiakat, aztán Bergeron lövése felpattant James Reimerről, éppen Marchand elé, aki baseballosokat megszégyenítő ütéssel küldte a korongot az üres kapuba. Marchand aztán a saját büntetőjét kihagyta a shootoutban, mivel hazaiak közül mindenki hibázott, David Krejci viszont beütötte, idegenben nyert a Bruins.

Elképesztő baseball-ütés a jégen

A nap legfontosabb híre persze a New York Rangers elképesztő győzelmi szériája. A csapat sorozatban kilencedik meccsét nyerte a Madison Square Gardenben, ilyenre pedig az 1971–1972-es szezon óta nem volt példa. A szezon első 21 meccsén szerzett 34 pont pedig soha nem volt korábban a klub 89 éves történetében. Henrik Lundqvist ráadásul kapott gól nélkül hozta le a meccset, ez volt a 351. shutoutja, ami a harmadik legtöbb az egy franchise-ban elért shutoutok listáján Tony Esposito és Martin Brodeur mögött.

A Philadelphia a karrierje 7. meccsét játszó Shayne Gostisbehere hosszabbításban szerzett góljával győzte le a New Jerseyt. Természetesen ez volt a 22 éves fiatalember első győztes gólja. A washingtoni Braden Holtby 33 védéssel hozta az elsző szezonbeli gólnélküli meccsét. A Volorado 0-1 után vágott négyet Winnipegben. Hasonlóan nyert a St. Louis is Buffalóban. A Floridának továbbra sem megy a Los Angeles ellen, az utolsó 14 meccsből tizenkettedszer nyert a Kings.

Marian Gaborik (Los Angeles) a 900., Keith Yandle (Nashville) a 600., James Neal (Nashville) és Roman Polak (Toronto) az 500. meccsét játszotta az NHL-ben.

Buffalo Sabres-St. Louis Blues 1-2

New York Rangers-Nashville Predators 3-0

Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes 3-2 - hosszabbítás után

Washington Capitals-Edmonton Oilers 1-0

Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-4 - szétlövés után

Florida Panthers-Los Angeles Kings 1-3

Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 1-4