Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Cselgáncs
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


 
Cselgáncs
férfi   60 kg | 66 kg | 73 kg | 81 kg | 90 kg | +100 kg | 100 kg

női   48 kg | 52 kg | 57 kg | 63 kg | 70 kg | +78 kg | 78 kg

A többi sportág:

08.29. 10:33 | Kisebb vagyont kap otthon a vonakodó iráni
Átszámítva 100 ezer eurót (25 millió forint) kap otthon Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, aki eleinte politikai okokból nem akart tatamira lépni az izraeli Ehud Vaks ellen az athéni olimpián, majd meggondolta magát, végül a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. A 23 éves kiválóság - aki így csak a nyitóünnepségen szerepelt hazája zászlóvivőjeként - annyi pénzhez jut, mintha aranyérmet nyert volna Görögországban. A sportág nemzetközi szövetsége (IJF) szerint Miresmaeili nem szándékosan és nem a nyilvánosság előtt vonakodott a mérkőzéstől. Túlsúly miatt - függetlenül a véletlen vagy szándékos hízástól - viszont nem lehet senkit sem felelősségre vonni. Az ország ötkarikás bizottsága korábban közölte, hogy a 66 kg-os kategória kétszeres világbajnoka kormányutasításra diszkvalifikáltatta magát. (MTI)

08.20. 16:58 | Újabb japán arany cselgáncsban
A japán Keidzsi Suzuki győzött a férfiak 100kg súlycsoportja cselgáncsdöntőjében. Az ezüst az orosz Tamerlan Tyimenové, a bronzérmet a holland Dennis van der Geest és az észt Indrek Pertelson veheti át.

08.20. 16:36 | Japán arany női cselgáncsban
A japán Maki Cukada győzelmével végődött a női cselgáncsozók döntője a 78 kg-os súlycsoportban. A kubai Daima Beltran ezüstérmes lett, a bronz az orosz Tea Donguzasvilié és a kínaiSun Fumingé.

08.19. 17:17 | Japán és fehérorosz aranyérem dzsúdóban
Női 78 kg-ban a japán Anno Noriko, férfi 100 kg-ban pedig a fehérorosz Ihar Makarau nyert az olimpiai cselgáncstorna hatodik napján, Athénban. A férfiaknál a Kovács Antalt búcsúztató, címvédő japán Inue Koszei a negyeddöntő után a vigaszágon is kikapott, így a paksi klasszishoz hasonlóan helyezetlenül zárt. A négyszeres világbajnok Noriko hazája hatodik athéni bajnoki címét szerezte dzsúdóban.
Nők, 78 kg, olimpiai bajnok:
- ANNO NORIKO (JAPÁN)
2. Liu Hszia (Liu Xia, Kína)
3. Lucia Morico (Olaszország) és Yurisel Laborde (Kuba)
Férfiak, 100 kg, olimpiai bajnok:
IHAR MAKARAU (FEHÉROROSZORSZÁG)
2. Szun Ho Jang (Koreai Köztársaság)
3. Michael Jurack (Németország) és Ariel Zeevi (Izrael)
... Kovács Antal helyezetlen

08.19. 17:06 | Japán siker cselgáncsban
A japán Noriko Anno nyerte a 78 kilós nők cselgáncsversenyét.

08.19. 16:19 | Kínai-japán döntő női cselgáncsban
Női cselgáncs, 78kg, az elődöntők eredményei:
Liu Xia (Kína) pontozással győzte le Anastasiia Matrosovát (Ukrajna); míg Noriko Anno (Japán) jukóval nyert Celine Lebrun (Franciaország) ellen, így a két győztes találkozhat a döntőben.

08.19. 15:22 | Nem akart izraeli ellenféllel küzdeni az iráni dzsúdós
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) nem bünteti meg Arash Miresmaeilit. A világbajnok iráni cselgáncsozó eleinte politikai okokból nem akart tatamira lépni az izraeli Ehud Vaks ellen, majd meggondolta magát, végül a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. Az IJF vizsgálóbizottságának jelentése szerint az ázsiai klasszis nem szándékosan és nem a nyilvánosság előtt vonakodott a mérkőzéstől. Túlsúly miatt - függetlenül a véletlen vagy szándékos hízástól - viszont nem lehet senkit sem felelősségre vonni. Az Iráni Olimpiai Bizottság szóvivője egyébként még vasárnap közölte, hogy a 66 kg-os kategória kétszeres világbajnoka - aki a megnyitón hazája zászlaját vitte - kormányutasításra diszkvalifikáltatta magát.

08.19. 12:32 | Kovács Antal búcsúzott az olimpiától
A szerencsétlen sorsolás miatt Kovács Antal, 1992 olimpiai bajnoka már első athéni fellépésén a címvédő japán Inouéval csapott össze. A paksi versenyző sajnos nem bírt a dzsúdoósport egyik legnagyobb alakjával. Inoue a folytatásban kikapott a holland Európa-bajnok van der Geesttől, így Kovács a vigaszágban sem kapott esélyt a bronzmeccsre, helyezetlenül végzett. tovább »

08.19. 11:52 | Kovács Antal búcsúzott az olimpiától
A szerencsétlen sorsolás miatt Kovács Antal, 1992 olimpiai bajnoka már első athéni fellépésén a címvédő japán Inouéval csapott össze. A paksi versenyző sajnos nem bírt a dzsúdósport egyik legnagyobb alakjával. Így a folytatásban csak abban bízhatott, hogy a japán az elődöntőig menetel, így a vigaszágon akár bronzot is szerezhet Kovács. Inoue azonban a legjobb nyolc között kikapott a holland Európa-bajnok van der Geest-től, így Kovács számára véget ért az olimpia.

08.19. 09:55 | Kovács Antal csak a vígaszágon folytathatja
A férfi 100 kilósok versenyében a 16 közé jutásért folyó mérkõzésen Kovács Antal nem bírt a sportág egyik legnagyobb alakjával, a japán Inouéval. Az olimpiai címvédõ, világbajnok minimális különbséggel múlta felül 1992 bajnokát. Kovács a vigaszágon folytatja, így döntőbe már nem kerülhet, de szerencsés esetben még bronzérmet szerezhet.

08.19. 09:51 | Kovács most küzd Inouével
1992 olimpiai bajnoka, a magyar cselgáncssport elsõ ötkarikás elsõségének megszerzõje a sportág egyik legnagyobb alakjával, a címvédő Inouéval küzd a 16 közé jutásért.

08.19. 09:21 | A japán Inouéval küzd Kovács Antal
A dzúdósport egyik legnagyobb alakjával, Inouéval mérkõzik majd Kovács Antal a 100 kilósok versenyében mintegy negyedóra múlva. Inoue a selejtezőből jutott tovább - itt nincs kiemelés, azért kényszerülhetett pluszmeccsre -, miután iponnal legyőzte a bosnyák Mekicset. (A japán leszorította ellenfelét, aki nem tudott szabadulni a szorításból, és kezével jelezte, feladja.) A negyedik olimpiáján résztvevõ, 1992-es ötkarikás bajnok Kovács Athén elõtt az éremszerzést sem tartotta kizártnak, de ez a sorsolás - vagyis, hogy a legnagyobb esélyessel küzd már a tizenhat közé jutásért - véget vethet szereplésének. Vereség esetén a vigaszágra kerül, és szerencsés esetben bronzot szerezhet.

08.18. 16:57 | Grúz cselgáncs-arany
A férfi 90 kilogrammos kategoriában a grúz Zurab Zviadauri nyerte az aranyérmet. Az ezrüstérmes a japán Hiroshi Izumi lett, a harmadik az orosz Khasanbi Taov és a holland Mark Huizinga lett.

08.18. 16:49 | Újabb japán arany cselgáncsban
Masae Ueno nyert cselgáncsban a 70 kilogrammos nők versenyében. Második a holland Edith Bosch lett. Harmadik helyen a kínai Qin Dongya és a német Annett Boehm végzett.

08.18. 09:25 | Kizárták a tanítványát megütő edzőt
Egy dél-koreai cselgáncsedzőt kizártak az athéni olimpiáról, miután megütötte női tanítványát egy vereség után. Szuh Jung Bok szombaton, a 48 kg-osok küzdelmei során gurult dühbe, amikor Je Gue Rin nem jutott be az elődöntőbe, és a csarnok folyosóján nyakon vágta őt. "Bár a távol-keleti dzsúdóban nem ritka a testi fenyítés, ez a viselkedés elfogadhatatlan. Felkértük a trénert, hogy a továbbiakban függessze fel tevékenységét Athénban" - mondta Michel Brousse, a nemzetközi szövetség szóvivője. (MTI)

08.17. 20:20 | Felfüggesztették a verekedős cselgáncs-edzőt
A dél-koreai olimpiai cselgáncs csapat kedden közölte, hogy felfüggesztették az egyik edzőt, miután megütötte játékosát. Szu Csung-bok egy vesztes mérkőzést követően ütötte meg Je Gue-rint a nyakán. Csung-bokot a Nemzetözi Cselgáncsszövetség közbelépése nyomán függesztették fel.

08.17. 16:52 | Japán és görög aranyérem cselgáncsban
Női 63 kg-ban a japán Tanimoto Ajumi, férfi 81 kg-ban pedig a hazai közönség előtt szereplő meglepetésember, Iliasz Iliadisz nyert az olimpiai cselgáncstorna negyedik napján, Athénban. A japán versenyző hazája negyedik athéni bajnoki címét szerezte dzsúdóban. (MTI)

08.16. 16:45 | Női dzsúdós szerezte az első német aranyat
A női cselgáncsozó Yvonne Boenisch szerezte a német csapat első aranyérmét. Az egész nap remekül versenyző 23 esztendős dzsúdós az 57 kg-os súlycsoport döntőjében a dél-koreai Kie Sun Hui-nál bizonyult jobbnak egy kokával. Az ázsiai versenyző harmadik olimpiáján a harmadik színű érmét nyerte.

08.16. 16:45 | Dél-koreai arany a 73 kilós dzsúdó döntőben
A férfi cselgáncsozók 73 kilós döntőjében az orosz Vitaliy Makarov és a dél-koresi Lee Won Hee csapott össze. A 2001-es és az idei világbajnok összecsapásán az ázsiai egy került előnybe és az orosz hiába próbált meg mindent, a meccs vége előtt kilenc másodperccel egy gyönyörű, ippont érő akció végén egy bebiztosította a győzelmét.

08.16. 10:41 | Kormányfői gratuláció a japán cselgáncsozóknak
Japán miniszterelnöke telefonon gratulált a két első aranyérmes cselgáncsozónak, a női 48 kilogrammosoknál első Ryoko Tani-nak és a férfi 60 kilogrammos versenyszámban diadalmaskodó Tadahiro Nomurának. A két sportember még első nap nyert aranyérmet. Koizumi kormányfő, állítása szerint annyira izgatott volt, hogy nem tudott aludni. A harmadik japán aranyat a szintén cselgáncsozó, 66 kilogrammos kategóriában induló Masato Uchishiba nyerte.

08.16. 10:27 | Szankciók politikai bojkott miatt
Az olimpián jelenlévő cselgáncs-vezetők kijelentették, hogy több információra lesz szükségük, mielőtt szankcionálnák Iránt a versenyek politikai bojkottja miatt. Az iráni Arash Miresmaeilinek az izraeli Ehud Vaks ellen kellett vona megküzdenie a 66 kilogrammos kategóriában, de az iráni sportoló túlsúlyosnak bizonyult a mérlegelés során. A versenyző korábban bejelentette, a palesztinok iránt érzett rokonszenve miatt nem lép pályára az izraeli sportoló ellen.

08.15. 17:19 | Kínai és japán aranyérem a dzsúdósoknál
Női 52 kg-ban a kínai Hszian Tung-mej (Xian Dongmei), férfi 66 kg-ban pedig a japán Ucsisiba Maszato nyerte az olimpiai cselgáncstorna második napjának aranyérmeit Athénban. A 66 kg-os Ungvári Miklós egy-egy győzelemmel és vereséggel, helyezetlenül zárt. A nyitónap két diadala után a japánok már a harmadik bajnoki címüket szerezték meg a nyári játékokon.

Nők, 52 kg, olimpiai bajnok: HSZIAN TUNG-MEJ (XIAN DONGMEI, KÍNA)
2. Jokoszava Juki (Japán)
3. Amarilys Savon (Kuba) és Ilse Heylen (Belgium)
Férfiak, 66 kg, olimpiai bajnok: UCSISIBA MASZATO (JAPÁN)
2. Jozef Krnac (Szlovákia)
3. Georgi Georgiev (Bulgária) és Yordanis Arencibia (Kuba) 5. Oscar Penas (Spanyolország) és David Margosvili (Grúzia) ... Ungvári Miklós helyezetlen

08.15. 10:32 | Ungvári nem jutott a legjobb nyolc közé
Ungvári Miklós az esélyesebbnek tartott azeri cselgáncsozó, Izmajlov ellen egy remek akció után vitte be a győzelmet jelentő kontrát, mely ippont ért. A folytatásban aztán hiába volt aktívabb portugál ellenfelénél, a szerencsésebb dzsúdós jutott a nyolc közé. Amennyiben bejut a négy közé, úgy Ungvári még a vigaszágban reménykedhet. tovább »

08.15. 09:50 | Túlsúlya miatt nem indulhat a válogatós iráni dzsúdós
Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó hiába döntött szombaton úgy, hogy mégis tatamira lép az izraeli Ehud Vaks ellen, nem vehet részt a játékokon, miután a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. A 66 kg-os kategória egyik legnagyobb esélyesének számító kétszeres világbajnoknak - a többi résztvevőhöz hasonlóan - vasárnap reggel kellett mérlegre állnia, amelynek tanúsága szerint a megengedettnél nehezebb volt. A megnyitón hazája zászlóját vivő dzsúdós a pénteki sorsolás után kijelentette, hogy a palesztinok iránti szolidaritásból nem hajlandó egy izraelivel megmérkőzni. Mohamad Deraksanmombarakeh, az iráni szakszövetség elnöke ugyanakkor szombaton bejelentette, a Sydneyben ötödik Miresmaeli meggondolta magát.

08.14. 16:36 | Két japán aranyérem cselgáncsban
A cselgáncsozók elsõ döntõjét a nõk között rendezték. A 48 kg-osok versenyét Ryoko Tani nyerte, miután a döntõben legyõzte francia riválisát. A japán hölgy az elsõ a történelemben, aki megtudta védeni címét a sportágban. Honfitársa, Nomura Tadahiro nyerte az olimpiai cselgáncstorna nyitónapjának aranyérmeit Athénban. Tadahiro azzal írt történelmet, hogy Atlanta és Sydney után harmadik olimpiáján sem talált legyőzőre.

08.14. 14:41 | Mégis megvív izraeli ellenfelével az iráni cselgáncsozó
Mégsem lép visza az athéni olimpiai küzdelmektől Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, akinek a sorsolás alapján az izraeli Ehud Vaks ellen kellett volna tatamira lépnie az első fordulóban. "Hónapok óta edzek, jó formában érzem magam, de a palesztinok iránti szolidaritásból nem vagyok hajlandó egy izraelivel megmérkőzni. A döntésem megalapozott, így az éremszerzési lehetőség elszalasztása nem is visel meg igazán" - mondta korábban a 23 éves sportoló, aki az iráni küldöttség egyik legnagyobb esélyesének számított, lévén hogy 2001-ben és 2003-ban is világ legjobbja volt. Szombaton azonban Mohamad Deraksanmombarakeh, az iráni szakszövetség elnöke bejelentette, hogy a péntek esti nyitóünnepségen a nemzeti zászlót vivő klasszis időközben meggondolta magát. Miresmaeili vasárnap Ungvári Miklós súlycsoportjában, 66 kg-ban szerepel.

08.14. 07:22 | Visszalépett az iráni, mert izraeli ellen küzdött volna
A péntek esti megnyitón hiába hangoztatta a megbékélés jelentőségét Rogge NOB-elnök, máris az olimpián kívüli ellentétek jelentkeznek a sportolók között: visszalépett a küzdelmektől Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó, mivel a sorsolás során kiderült, hogy az izraeli Ehud Vaks ellen kellett volna tatamira lépnie az első fordulóban. "Hónapok óta edzek, jó formában érzem magam, de a palesztinok iránti szolidaritásból nem vagyok hajlandó egy izraelivel mérkőzni" - mondta a 23 éves sportoló, megnyitón még országa zászlaját vitte.

08.13. 16:35 | Az asztaliteniszezők kedvező, a dzsúdósok nehéz ellenfeleket kaptak
Athénban elkészítették az asztaliteniszezők és a cselgáncsozók küzdelmeinek sorsolását. Miközben a ping-pongosok között éremre is jó eséllyel pályázó Bátorfi, Tóth kettős örül, hogy elkerülte az ázsiai ágat, addig két dzúdósunk alaposan belehúzott, hiszen Kovács Antalnak és Ungvári Rudolfnak is a szám nagy esélyese ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást. tovább »

08.03. 11:05 | A zászlóvivő imádja a szenvedést
A magyar zászlóvivő, a 32 éves olimpiai bajnok Kovács Antal felszabadultan várja az olimpiát, jó formában érzi magát. Négy évvel ezelőtt feszült volt, ezért nem sikerült számára jól a verseny. A közgazdász végzettségű Kovács biztosan visszavonul, és bízik benne, hogy hamarosan doktori végzettséget szerez. tovább »

Hírek
Eredmények
Program
Lebonyolítás
Esélyesek
Helyszín
Képek
Történelem

Magyarok
Kovács Antal
Ungvári Miklós


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt