Olimpia 2004

Gyurta Dániel berobbant, a kínai aranytermelés leállt

A házigazdák ellen győzött a Dream Team

2004. 08. 17., 23:18 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 01:43

A magyar úszók és a csapatok sikerét hozta az olimpia negyedik napja. Kovács Ágnes a 200 méteres vegyesúszásban negyedik helyen végzett, a tizenöt éves Gyurta Dániel első helyen jutott a 200 méteres mellúszás szerdai döntőjébe. A női kézilabda-válogatott Görögországot, a férfi vízilabdázók Horvátországot verték magabiztosan. Az 54 kilogrammos Bedák Zsolt pénteken a legjobb nyolc közé jutásért bokszolhat. Az Egyesült Arab Emírségek az első olimpiai aranyérmét szerezte meg egy sportlövő révén. Az éremtáblázatot Kína vezeti, de újabb aranyakat kedden nem nyertek a világ legnépesebb országának sportolói.

Románia nagy napja volt a keddi. A 200 méteres női gyorsúszásban szerzett meglepetésarany mellett a női tornászcsapat is első lett. A románoknál több aranyérmet, hármat, csak az Egyesült Államok csapata szerzett. Az olimpia negyedik napjáig kellett várni arra, hogy Kína ne növelje aranyérmei számát, de két ezüst- és egy bronzérmet azért begyűjtöttek a következő olimpia házigazdái.

Megtanulta az ország Gyurta nevét

Úszásban újabb negyedik helyett szerzett a magyar csapat. Kovács Ágnes új országos csúcsot ért el 200 métere vegyesen. A szám 2000-es olimpiai bajnoka szerint helyezése olimpiai arannyal ér fel. Kedden ismerte meg az ország a 15 éves Gyurta Dánielt, aki, maga mögé utasítva a világcsúcstartó Hansent, és a világbajnoki címvédő Kitadzsimát, a legjobb idővel került a 200 méteres mellúszás döntőjébe. Risztov Éva kiheverte, hogy 400 méter vegyesen lemaradt a dobogóról, és biztosan került a 200 méter pillangó szerdai döntőjébe. Ebben egy sms-sel Egerszegi Krisztina is a segítségére volt.
Bővebben Kovács Ágnes negyedik helyéről>>>
Kicsoda az a Gyurta Dániel?>>>
Bővebben Gyurta délelőtti úszásáról>>>
Bővebben Risztov Éva feltámadásáról>>>

Az úszódöntők negyedik napjának egyik legnagyobb meglepetése a Thorpe-pal felálló ausztrál 4x200-as gyorsváltó veresége az amerikaiaktól. Michael Phelps ezzel a keddi második, összesen harmadik olimpiai aranyérmét nyerte, mert alig egy órával korábban 200 méter pillangón is győzött. Kétszáz méter női gyorson senki sem gondolta volna, hogy a román Potec szerzi meg az aranyérmet.
Bővebben az amerikai és román meglepetésaranyról>>>

Melyik ország nyeri a legtöbb olimpiai aranyérmet?
 97
 98
 2
 5
 7

Kötelező csapatgyőzelmek

Benedekéket és Pálingeréket ellenfeleik nem állították megoldhatatlan feladat elé. A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan győzte le az Európa-bajnoki ezüstérmes horvátokat, a női kézilabdázók a sportágban nem jegyzett görögöket verték 13 góllal.
Magyarország-Horvátország 10-8>>>
Magyarország-Görögország 33-20>>>

Pontot sem szereztek a párbajtőrözők

Nem forgott veszélyben az 54 kilós ökölvívó Bedák Zsolt győzelme a mexikói Abner Mares Martinez ellen. A legjobb nyolc közé jutásért péntek este az ukrán Makszim Tretyakkal bokszol. Evezésben a Bencsik, Haller és a Varga, Hirling páros is a középdöntőbe jutott, miután megnyerte a kétpár, illetve a könnyűsúlyú kétpár reményfutamát. Férfi párbajtőrözőink korán elbúcsúztak a küzdelmektől; Kovács Iván a 13., Boczkó Gábor a 18., Imre Géza a 21. helyen fejezte be a versenyt. A Kovácsot kiverő svájci Fischer a döntőben azt a kínai Vangot verte, aki Boczkót ejtette ki az első fordulóban. Női kardban Nagy Orsolya a 18. lett. A legjobb 16 között fejezte be az olimpiát Tóth Krisztina, aki asztaliteniszben Tie Ja-na ellen veszített. Férfi pisztolyban Simon Attila a 36. helyen végzett.
Bővebben a délelőtti betlikről>>>

Győzött a Dream Team

Mali, Korea, Argentína és Ausztrália jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgótorna A és C csoportjainak utolsó játéknapja után. Az első találkozóján meglepetésre Puerto Ricóval szemben alulmaradó amerikai kosárlabda-válogatott a hazaiak ellen 77-71-re győzött. A címvédő legjobbja a törött hüvelykujjal játszó Allen Iverson volt 17 ponttal.
http://index.hu/sport/olimpia2004/futbol0817/

Az éremtáblázatot továbbra is Kína vezeti 10 arannyal. Az amerikaiak mai három aranyukkal a második helyre jöttek fel az összesen ugyancsak hat-hat aranyat szerző Ausztrália és japán elé. A legjobb európai olimpiai csapat eddig három arannyal az ukrán. Magyarország egy arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel a tizennegyedik. Megszületett az olimpiatörténet első Egyesült Arab Emírségek-beli aranyérme a sportlövő Ahmed al-Maktum révén.

N;
hirdetés