Olimpia 2004

Gyurta berobbant, Kecskés doppingolt

2004. 08. 19., 01:37 | Frissítve: 2004. augusztus 19., csütörtök 08:58

Egy második, egy negyedik és egy hatodik helyezést értek el a magyar sportolók az olimpia ötödik versenynapján. Az olimpia előtt ismeretlen Gyurta Dániel másodikként ért célba a 200 méteres mellúszásban, a tőröző Mohamed Aida egy mérkőzésre volt a bronzértemtől, a másik tőröző, Varga Gabriella hatodik lett. Kecskés Zoltán nem indulhatott a szerdai súlyemelésben, mert doppingszert mutattak ki szervezetében. A női vízilabdázók és a férfi vízilabdázók vereséget szenvedtek, kellemetlen meglepetés az ökölvívó Bedák Pál kiesés és a profi kerékpáros Bodrogi László 22. helyezése.

Zurab Zviadauri cselgáncsban megszerezte az olimpiatörténet első grúz aranyérmét. Lovastusában az eddig gyengén szereplő német olimpiai csapat két aranyat nyert, kajak-kenu szlalomban a szlovák Elena Kaliska lett első. Szerdán az amerikaiak négy aranyérmet nyertek, így már csak egy aranyra vannak a versenyek első napjaiban elhúzó kínaiaktól.

Gyurta robbantott

Klikk a képre!
Két magyar úszó került döntőbe az olimpia ötödik versenynapján. Gyurta Dániel, a tizenöt éves felfedezett a legszebb reményeket váltotta valóra ezüstérmével. Másik döntősünk, Risztov Éva a nyolcadik helyen ért célba; a futam után reményvesztetten nyilatkozta a Magyar Rádió tudósítójának, hogy nem is várt többet magától.
Mit sajnált Gyurta a döntő után?>>>
Vizet nyelt Risztov 145 méternél>>>

Az elődöntők alapján Kovács Ágnes és Cseh László is éremért szállhat medencébe a csütörtök esti úszódöntőn. Cseh a futam után felszabadult volt, és kijelentette: megcélozza a második helyet, pedig nem ez a fő száma.
Délelőtt Cseh megelőzte Phelpst>>>
Kovács simán döntős>>>

Amerikai, holland, japán és lengyel aranyérem született a négy úszódöntőben. A 4x200-as gyorsváltó tizenhét éves NDK-világcsúcsot adott át a múltnak. Az ausztrál Jodie Henrynek arra is volt ereje, hogy már a női 100 gyors elődöntőjében világcsúcsot javítson.
Szerdai úszás-összefoglaló világcsúcsokkal>>>

Kis híján újabb vívóérem

Nagy Tímea és Nemcsik Zsolt után szerdán kis híján a harmadik vívóérem is megszületett. A tőröző Varga Gabriella remek versenyzéssel hatodik lett, Mohamed Aida azonban, először pályafutása alatt, olimpiai négyes döntőbe jutott. Előbb az olasz Trillinitől, majd a lengyel Gruchalától szenvedett sima vereséget, ezzel negyedik lett. A verseny után elmondta, hogy - ha engedélyezik - néhány napig még maradni szeretne Athénban.
Mohamed négy közé jutása>>>
Mohamed első veresége>>>
Miért maradna Mohamed Aida Athénban? - bronzmeccs>>>

Elhiszi-e, hogy doppingolt Kecskés?
 48
 3
 18
 6
 2

Kecskés doppingbotránya

A doppingvétség miatt egyszer már eltiltott Kecskés Zoltán súlyemelő nem állhatott rajthoz délutáni versenyén, mert a helyszínen elvégzett ellenőrzés doppingszert mutatott ki nála. A súlyemelő szövetség elnöke szerint fatális véletlen, emberi tévedés történt. A szakvezetés a 8-10. helyre várta, a verseny előtt nem sokkal azonban közölték vele, hogy nem léphet pódiumra.
És mit mond Kecskés?>>>

Ballábbal

A magyar csapatok keddig lejátszott hat mérkőzésén egyetlen vereséget szenvedtek; a női vízilabdázókat győzte le az Egyesült Államok válogatottja. Szerdán mindkét csapatunk - a női vízilabdázók Oroszországtól, a férfi kézilabdázók Franciaországtól - kikapott. A továbbjutás lehetősége nem szállt el, bár Faragó Tamás csapatának mindenképpen le kell győznie az USÁ-t verő Kanadát. A franciák ellen két játékos szenvedett sérülést.
Franciaország-Magyarország 26-23>>>
Egyetlen jobbszélsőnk orrtörése>>>
Oroszország-Magyarország 9-8>>>

Kellemetlen meglepetések

Nem teljesítette az elvárást a Bencsik Gábor, Haller Ákos páros a kétpárevezés középdöntőjében és futamában ötödik helyet szerezve csak a B-döntőbe jutott. Első mérkőzésén kikapott a junior világbajnok ökölvívó Bedák Pál, akitől Szántó Imre szövetségi kapitány a legtöbbet várta. Az atlétikai verseny első napján tudása alatt szerepelt és nem jutott a döntőbe a súlylökő - téli olimpián a bobcsapatban szerepelt - Kürti Éva és Bíber Zsolt. Az éremesélyes Bodrogi László csak 22. lett a férfi országúti egyéni időfutamban. A 25 méteres női sportpisztolyban Csonka Zsófia és Erdős Dorottya a 30. és 34. lett.
Elszállt a titkos favorit Bedák Pál>>>
Hamilton nyert, Bodrogi nem dobogós>>>

Kiesett Portugália és Ghána

Az olimpiai labdarúgótornáról kiesett a győzelemre is esélyesnek tartott ghánai és portugál válogatott. Az olaszok vereségük ellenére a legjobb nyolc közé jutottak, ahol Malival játszanak az elődöntőért.
Hogyan magyarázkodott a ghánai kapitány?

N;
hirdetés