Szópárbaj a parlamentben, Hódmezővásárhelyen és Ukrajnában

IMG 7653
2021.10.25. 20:01

Három hete folyamatosan nő Európában az új fertőzöttek száma – derült ki egy összegzésből, amely szerint a kontinens nyugati, magas átoltottságú és keleti, alacsonyabb átoltottságú országaiban is komoly gondot okoz a koronavírus.  Idehaza június óta közlik a hétvégi adatokat összesítve, azóta még sosem volt példa ennyi új fertőzöttre és halottra, mint az elmúlt hétvégén. A háziorvosok már kezdik használni az antigéngyorstesztekkel a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A járványhelyzet alakulásától függően egyes országok már feloldották a veszélyhelyzetet, mások hosszabbítanak.Olvassa el összeállításunkat! 

A parlament hétfői ülésén terítékre került Orbán Viktor október 23-i beszéde az ellenzék és a kormánypártok szópárbajában. De a legerősebb mondások ma nem biztos, hogy a Tisztelt Házban hangzottak el: Márki-Zay Péter a baloldali ellenzék közös miniszterelnökjelöltje azt mondta, hogy a Fidesz „Kubatov lista-szintű” adatokat gyűjtött róla; míg az Index kiderítette: a Momentum még novemberben megtartja az elnökségi tisztújítást.

A bírák is a politikai viták kereszttüzébe kerültek, amikor Varga Zs. András kúriai elnök visszautasította azt a támadást, amelyet a kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatója intézett a Kúria egyik tanácselnöke ellen, mert az általa vezetett tanács nem hitelesítette a kormány egyik népszavazási kérdését.

Viták nemcsak a belpolitikában vannak, hanem külföldön is. Egy ukrán elnöki tanácsadó rakétatámadással fenyegette meg Moszkvát; kicsit délebbre meg kirúgták Új-Zéland varázslóját, aki évtizedekig volt Christchurch nevezetessége volt. 

Újabb történelmi film készül, ezúttal az országot négy napra lebénító, és nemrég megválasztott kormányt csaknem megbuktató 1990. októberi taxissztrájkról. A BLOKÁD központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök. 

Laptársaink közül ma a

Port.hu-n egyebek mellett a csodálatos Venczel Verára emlékeztek.

A Díványon arról olvashatnak, hogy az álomgyár legsötétebb és sokáig titokban tartott gyakorlata volt a színésznők imázsa számára károsnak ítélt, nemkívánatos terhességek „elintézése”.

A Totalcaron arról jelent meg egy izgalmas írás, hogyan látszik az, hogy a kilométeróra vissza volt pörgetve