Legfrissebb

Keresés

49 találat az Indexről, és a környékéről.

2012. április 21., 13:01

Rendőrség vagy titkosszolgálat?

Kicsit ez is, kicsit az is a TEK, amit a New York Times Orbán Viktor orwelli hatalommal bíró privát titkosszolgálataként festett le. Szakértők szerint csúsztat a kép: aki azért aggódik, hogy megfigyelik, annak eddig is volt mitől tartania.

2012. április 20., 13:38

Orbán személyes titkosrendőrségéről ír a New York Times

Fű alatti törvénymódosításokkal elérték, hogy a TEK ma már bármit megtehet: bírói kontroll nélkül szerezheti meg adatainkat, hallgathat le vagy hatolhat be a lakásunkba. Már rég nem terror elleni szervezetről van szó.

2010. november 12., 10:24

Törölni kell az excsajok adatait

Megkeresték a külföldi szerver üzemeltetőjét, és az elkövetőket is felelősségre vonják a lakcímek és telefonszámok közzététele miatt.

2009. október 3., 08:32

Európában sehol sem jó cigánynak lenni

A romániai romák rabszolgasorból emelkedtek nyomorúságos sorba, hogy nincs maradásuk, az utóbbi években megtelítik a nyugat-európai menekülttáborokat. Bulgáriában a gyerekvállalást is megtiltanák a romáknak, a spanyolok egyszerűen nem törődnek velük. Ebben a három európai országban van a legtöbb cigány.

2009. augusztus 31., 09:39

Ki a cigány?

Az, akit cigánynak látunk, az, aki cigánynak vallja magát, vagy az, aki regisztrál egy adatbázisba? A politika, a tudomány és a szomszéd szerint más és más a cigány, a támogatásokat meg akárki felveheti.