Magyarország piacvezető takarmánygyártója meglovagolná a súlypont áthelyeződését.
Környezettudatosabb és egészségesebb táplálkozásra ösztönöznék a vásárlókat.
A globális felmelegedés folyamatából hatalmas falatot haraphat ki a húsfogyasztás csökkentése.
Az egyházfő azt kérte, hogy a fiatalok éljenek „luxustól és pazarlástól mentes életet”.
Már bíróságon az ügy, az élelmiszerek megnevezését szigorúan szabályozzák itthon.
2021.03.28. 18:13 Módosítva: 2021-03-29 09:15:05
Gasztrohősködés, felelős étkezés és környezetvédelem.
Közel félmillió ember húsfogyasztását vizsgálták nyolc évig. Nőtt a szívbetegség, cukorbetegség és vastagbélrák kialakulásának esélye.
A világszervezet szerint így mérsékelhető egy újabb pandémia kialakulásának kockázata, és megóvható a környezet is.
Kampány indult a sertés- és mangalicafogyasztás népszerűsítésére.
2020.10.07. 06:21 Módosítva: 2020-10-08 07:57:40
Hongkong sok éve igazolja. Érdemes bizonyítékok alapján tenni az egészségért.
A tejtermékek fogyasztását is vissza kéne vágni, ha máshogy nem, adókkal – állítja egy új tanulmány.
2019. szeptember 4., 05:02
Amíg a világ fekete és fehér, nem tudunk arról beszélgetni, hogy csökkenthető leghatékonyabban a CO2-kibocsátás.
Az élelmiszeripari üvegházgázok 25 százalékáért a marha felelős. Nekünk és a környezetnek is jót tenne, ha kevesebbet ennénk.
2015. november 26., 17:54
Két magyar szakértő állatorvos ízekre próbálta szedni a WHO októberi hírét. Visszaállhatunk a gulyásra?
2013. szeptember 10., 12:12
A húsevés jól leírja a társadalmi státuszt, szárnyasokat mindenki eszik, marhát csak a gazdagok.
A tavaly húsra költött pénz fele sertésre, egyharmada csirkére ment. Főleg hiperben vettük őket.
A túl sok állati fehérje hatással van a gyulladásos bélbetegségek kialakulására.
A világ húsfogyasztása a másfélszeresére nő 2020-ra, húst előállítani pedig környezetszennyezésel jár.