2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Eredménytelen a józsefvárosi parkolási tender

2010.02.01. 18:56
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) úgy döntött, hogy eredménytelen a Józsefvárosi Önkormányzat közbeszerzési pályázata a kerületben lévő parkolóhelyek üzemeltetésére.

Budapest Józsefváros Önkormányzata a kerületben található 2.766 parkolóhely koncesszió keretében való üzemeltetésére írt ki közbeszerzést, amelyre a Centrum Parkoló és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. adott be ajánlatot, de azt a KDB határozata miatt eredménytelenné kellett nyilvánítani. Az eredményhirdetés még tavaly december 17-én zajlott le, de az eredményt csak most hirdették ki. Az önkormányzat nettó 600 millió forint bevételt várt a szerződéstől.

Budapest Józsefváros Önkormányzata tavaly augusztusban indított egyszerű közbeszerzési eljárást a parkolóhelyek 10 évig tartó üzemeltetésére. Az eljárást ősszel jogsértőnek minősítette a Közbeszerzési Döntőbizottság, ezért az önkormányzatot 2 millió forint, míg a felhívást ellenjegyző ügyvédet 100 ezer forint bírsággal sújtotta. Az indok az volt, hogy az alkalmassági feltétel egyik pontját a Centrum Parkoló Kft.-re szabták, és így kizárták a versenyből a többi lehetséges ajánlattevőt.

A vitatott feltétel a folyamatos ügyfélszolgálat megléte volt, mivel ilyet csak a Centrum Parkoló Kft. üzemeltet Magyarországon, így más nem is indulhatott a tenderen. Az ajánlattételi határidőre, tavaly augusztus 24-re csak a C-Parkolás Konzorcium nyújtott be ajánlatot. Ennek vezetője a Centrum Parkoló Kft., a tagjai pedig a C-Service Hungary Kft., a C-Ware Kft., és az E-Kontroll Kft. volt. Az ajánlatkérő az eljárást a döntőbizottság határozatáig felfüggesztette.

A decemberi eredményhirdetés az eredménytelenség közlésekor a közbeszerzési törvény egyik előírására hivatkozott. Ez úgy szól, hogy eredménytelen az eljárás, ha a KDB megsemmisíti az ajánlatkérő valamely döntését, és az ajánlatkérő új közbeszerzési eljárás lefolytatását határozza el, vagy eláll az eljárás lefolytatásának szándékától.