új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Bebes István már megint telefonál. Vagy még mindig. Végül is mindegy.

  • Elmaradt a csók, a randi,
    Vonzóbb neki a csongrádi
    Közgyűlés a parlamentnél,
    Többet kár is írni ennél.

    A megbízhatónál is megbízhatóbb forrásból származó, nem cáfolt, hanem megerősített információnk szerint Botka László ma már nem is jelenik meg a parlamentben. Hozzá közel álló személyektől úgy értesültünk, az MSZP új erős embere este ünnepléssel, délelőtt vízilabda-sportolással (!!) volt elfoglalva, ezekben a percekben pedig már a szegedi közgyűlést abajgatja. Ezek után mit tehetnénk mást: küldetésünk kudarcába belebetegedve elsunnyogunk csendben. De itt leszünk jövő héten is. Vagy éppen ellenkezőleg.

  • Ha Botka Lászlóról beszélünk, nem hallgathatjuk el, hogy az édesanyja is sokat próbált politikus. Botka Lajosné kilencvennyolc-kétezerkettő között polgármester volt Szolnokon, két nagyvárost irányított tehát egyszerre a család. A mama alapító tagja az MSZP-nek, a gyermek tehát nem esett messze a almafájától. Botka Lajosné nem frissíti naponta az érdekes adatokat az MSZP-s adatlapján, hiszen ott az olvasható, hogy fia még csak 28 éves. Holott a valóság ezzel szemben az, hogy 37.

  • Réthelyi Miklós vígasztaló, szép szavakkal kezdte válaszát, majd kitért a konkrét ügyre is. Állítása szerint a pert egy már kártalanított család indította nem vagyoni kár megtérítése ügyében. A pert elvesztették, és mivel a bírói hatalmi ág a végrehajtóitól független, nem tudják befolyásolni azt, hogy a bíróság elengedje a perköltség megtérítését. Segélyben egyedi kérelemre, méltányossági alapon van lehetőség. A minisztérium mindenesetre felveszi a kapcsolatot az érintett családdal, és megadja a jogszerűen adható segítséget. Gyenes szerint a családot pillanatnyilag a kilakoltatás fenyegeti, így az egyedi segítségkérés jelenleg nem járható út. Arra kérte képviselőtársait, hogy személyes adakozással segítsék a megszorult helyzetbe került családot. A választ nem fogadta el, a parlament viszont igen.

    hi14
  • A jobbikos Gyenes Géza az iránt érdeklődött, hogy hogyan rendezné a kormány azoknak az ügyét, akik a kötelező védőoltások miatt szenvedtek el károsodást. Példájában egy olyan családot hozott fel, melynek gyermeke lebénult a Sabin-cseppektől, mégsem kaptak kárpótlást, sőt, három millió forint perköltség megtérítésére kötelezték őket. Gyenes szerint a kormány a védőoltás kötelezővé tételével a védőoltás következményeiért is vállalta a felelősséget, mégsem kártalanítja a károsultakat. Gyenes rámutatott, hogy míg a 2006-os tűzijáték áldozatait kárpótolta az állam, a kötelező védőoltás miatt károsult családot nem.

    hi13
  • Bebizonyítottuk az MSZP-nek, hogy baloldaliként is lehet nyerni – mondta vasárnap este Botka László balra. Szeged azt üzente az országnak, hogy kiáll értékei, a munka és a teljesítmény mellett. A város nemet mondott a felkészületlenségre és a gyűlölködésre – mondta jobbra.

  • Botka László harmadik ciklusát kezdheti szegedi polgármesterként, 2002-ben és 2006-ban is győzött a városban. Az idén tavasszal viszont az országgyűlési választásokon legyőzték, ezért is izgulhatott nagyon, amíg ki nem jöttek vasárnap este az első részeredmények.

  • Ha eddig keverte volna a két azonos nevű szocialista képviselőt, most rendet teszünk a fejekben.

    A most felszólaló Simon Gábor történelemtanár és népművelő, és 2008-2009-ben volt a szociális tárca államtitkára. Most a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke. 1998-2000 között ő szerkesztette az MSZP honlapját. Tagja a XVIII. kerületi Erzsébet-Bélatelepi
    Polgárőrségnek, támogatója a Lakatos Környezetvédelmi Egyesületnek, a Kőbányáért Egyesületnek és a Sikeres Emberek Sikeres Kőbányáért Egyesületnek.

    A mellette ülő másik Simon Gábor viszont jogász, és a mentelmi bizottság alelnöke. 1994 óta tagja a miskolci közgyűlésnek, és listáról tegnap megint bejutott.

  • Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár váratlanul kapitalista választ adott Simon Gábornak: "a legjobb fogyasztóvédelem a verseny". Mint mondta, a kormány dolgozik a fogyasztóvédelmi koncepción, de amúgy a civil szektor fő feladata nem az kéne legyen, hogy állami forrásokért ácsingózzon.

    A kormányban pedig személy szerint ő maga képviseli a fogyasztóvédelmet, amit a piac alapfeltételének tart. Simon Gábor felajánlotta segítségét Cséfalvaynak, de a választ nem fogadta el. A parlament viszont igen

  • A Fidesz-frakcióban hiányolták a fővárosi gyözöt. A képviselők értetlenkedtek, hogy miért kért és kapott felmentést a hétfői frakcióülésről Tarlós István, Budapest vasárnap megválaszott polgármestere, mikor társai szívesen megtapsolták volna. A frakcióból rajta kívül csak két ember hiányzott, Orbán Viktor és Szijjártó Péter, akiknek Brüsszelben van fontos elintéznivalójuk.

  • A szocialista Simon Gábor (a volt államtitkár) a fogyasztóvédelem kormányzati képviselete iránt érdeklődött. Nincs együttműködés a civil szervezetekkel, a szakminisztérium honlapján pedig nincs információ arról, hogy kihez fordulhat a védelemre szoruló fogyasztó. Simon Gábor padtársa amúgy Simon Gábor.

  • Ne izgulj hogy kicseng-e
    Hívjál bátran kis Csenge.

    Botka László még mindig sehol, ezért – egy életünk, egy halálunk, a többi a ráadás – úgy döntöttünk, felhívjuk őt telefonon. Nem vette fel! Mi lehet emögött?

  • A kormány nevében Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár válaszolt, aki szerint nagyon jó ütemben halad a felkészülés a magyar EU-elnökségre. Szerinte nem politikai tisztogatás zajlik, hanem a személyi struktúra feladatokhoz illesztése. A hazarendelt diplomatákra pedig itthon is nagy szükség van. És hogy hogyan kívánják őket pótolni? "Minél hamarabb". Szabót nem győzte meg a válasz, ami szerinte nem is volt érdemi. A parlamentet viszont meggyőzte, még a Jobbik is a kormánnyal szavazott.

  • A szegedi polgármester szekere gyorsan lendületbe jött, három évvel párttaggá válása után máris parlamenti képviselő lett, a kilencvennégy-kilencvennyolcat korjegyzőként kezdte. Mindazonáltal a legsikeresebben startoló fiatalemberek élete sem fenékig habos torta, a következő ciklusban kiszorult az Országgyűlésből.

  • A szocialista Szabó Vilmos gyanúja szerint politikai okokból mentettek fel EU-s szakdiplomatákat. Szeptemberben hét szakdiplomatát küldtek el, amit Szabó politikai tisztogatásként értékelt.

  • Az V. kerület rekorder fideszes polgármestere is lehetett volna a nap embere: az ő győzelme volt a legnagyobb arányú Budapesten. És persze ő itt is van, telefonnal a kezében.

  • Orbán helyett a témáért felelős Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter válaszolt, aki szerint ők pont a hároméves gyes visszaállításával akarják segíteni a magyarság gyarapodását. A nők teljes állású foglalkoztatása pedig szerinte nem szolgálja a családi élet egyensúlyát, aminek jobban megfelel a részmunkaidő - ki őrizné a családi tűzhelyet, ha az asszony is teljes állásban dolgozik.

    Ertsey Katalin nem tudta elfogadni az ókonzervatív családfelfogást tükröző választ, a parlament többsége viszont igen.

    06
  • Bebes Istvánt 70 százalék feletti eredménnyel választották vasárnap újra Körmend polgármesterének.

    A város honlapján életrajza így kezdődik: "1956. március 24-én született Kapuváron. Hat gyermekét egyedül neveli."

    Elég sok oka lehet telefonálgatni.

  • A szegedi polgármester szekere gyorsan lendületbe jött, három évvel párttaggá válása után máris parlamenti képviselő lett, kilencvennégy-kilencvennyolcat korjegyzőként kezdte. Mindazonáltal a legsikeresebben startoló fiatalemberek élete sem fenékig habos torta, a következő ciklusban kiszorult az Országgyűlésből.

  • Napirend előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke-frakcióvezetője már emlegette a demográfiai katasztrófát, az interpellációk során az ideológiai mező másik pólusa, az LMP-s Ertsey Katalin is a magyarság fogyása ügyében interpellálta Orbán Viktor miniszterelnököt.

    Mint mondta, az LMP a foglalkoztatáson belül is a női foglalkoztatás helyzetét tartja a legfontosabbnak. Szerinte a női foglalkoztatottság összefügg a nagyobb gyerekvállalási kedvvel is. Kifogásolta a gyes három évre növelését, a nők negyvenéves korban történő nyugdíjazását és a teljes állásban dolgozó nőktől a gyes elvonását. Ezzel szerinte a kormány még jobban kiszorítaná a nőket a munkaerőpiacról. Azt kérte, hogy legalább a fogyatékos gyermeket nevelő, teljes állású nőktől ne vonják meg a gyest.

    05
    Fotó: Barakonyi Szabolcs
  • Bebes István – az ember, aki legyőzte a legyőzhetetlen MSZP-st – megint itt telefonál mellettünk, pedig már nem is ott vagyunk, ahol azelőtt voltunk.

  • cikkünk a témában:

    Szeged Beton

    Így hívják a szegedi pólócsapatot. Elég jónak számítanak, legközelebb pénteken játszanak, idegenben az Újvidék ellen, az Euroligában.

  • Botka László 1973-ban született, tehát még mindig nagyon fiatal ember. Amikor 1991-ben belépett az MSZP-be, még fiatalabb volt, egészen pontosan 18 éves. Ilyen korban szerintünk nem lehet csak úgy brahiból el-MSZP-sedni, biztosak vagyunk benne, hogy a lépést elszánt világjobbító meggyőződés vezette. Ki mint vet, úgy arat.

  • Gondolkodnunk sem kellett volna rajta, hogy rájöjjünk: Botka László természetesen vízilabdázást sportolt.

  • A fideszes képviselőt az érdekli, hogy meddig maradhat a megerősített rendőri jelenlét az ózdi térségben. Meg lennénk döbbenve, ha nem addig, amíg szükség van rá.

  • Németh Zsolt, a külügyminisztérium államtitkára első körben visszautasította, hogy Gyöngyösi interpellációjában leszóvivőzte az ENSZ közgyűlésén felszólaló Schmitt Pált. Ezután kijelentette, hogy Tom Lantos nézetei sokkal közelebb állnak a demokratikus magyar jobboldalhoz, mint azt Gyöngyösi Márton el tudná képzelni. A továbbiakban Lantos munkásságát, a magyarság érdekeinek amerikai képviseletét méltatta, példaként hozta fel mindazt, amit a romániai, vajdasági és a felvidéki magyar kisebbség érdekében tett a nyolcvanas-kilencvenes években. Gyöngyösit nem győzte meg, a parlamentet viszont igen.

    hi12
  • cikkünk a témában:

    Bush: Tom Lantos az emberi jogok bajnoka volt

    Az előző amerikai elnök nem ért egyet a Jobbikkal.

  • A valóság ezzel szemben az

    A gulyásleves nem 480, hanem 510 forintot kóstál a parlamenti büfében.

  • Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyi felelőse hevesen ellenzi, hogy Tom Lantosról, a néhai nagybefolyású demokrata szenátorról intézetet nevezzenek el Magyarországon. Nem csodáljuk, Tom Lantos budapesti zsidó családból született, és részt vett a nyilasok elleni földalatti ellenállásban is. Gyöngyösi csaló szélhámosnak nevezte Lantost.

    hi11
    Fotó: Huszti István