Az MSZP Esztergomban ünnepel

2012.03.01. 11:31

Esztergomban tartja március 15-i központi ünnepségét az MSZP. A város központjában, a Széchenyi téren felszólal Mesterházy Attila pártelnök és Lukács Zoltán, a helyi szocialista pártszervezet első embere is.

Török Zsolt szóvivő elmondta, hogy azért döntöttek Esztergom mellett, mert a város az orbáni önkény jelképévé vált, és még a jóérzésű fideszeseket is elborzasztották az előző városvezetés visszaélései és szabadságkorlátozó intézkedései.Török szerint az, amit a 2010-es önkormányzati választás óta Meggyes Tamás volt polgármester és hívei a közgyűlésben művelnek, minden demokratát felháborítanak, így a szocialista pártünnepség Esztergomba helyezése demonstratív jellegű.

A népszerűségben a Jobbik által épp mostanában megelőzött MSZP a jelek szerint igyekszik kihasználni, hogy a Fidesz nem határolódik el Meggyes Tamástól. A volt polgármestert súlyos kritikák érték hivatali döntései miatt, és magánélete miatt is védekeznie kellett.

A 2010-es önkormányzati választáson Tétényi Éva nagy fölénnyel szerezte meg előtte a polgármesteri széket. Az Esztergomban lassan közellenségnek számító Meggyes és a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-fakció azóta igyekszik megakadályozni a vitatott ügyek kivizsgálását és a súlyosan eladósodott város pénzügyi szanálását célzó polgármesteri törekvéseket.