Meghalt az Érden elgázolt másik gyerek is

2012.06.20. 11:40 Módosítva: 2012.06.20. 14:47
Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is szerdán a fővárosi Szent János-kórházban. A kislány három hónapos ikertestvére már a baleset napján, hétfő este életét vesztette.

Torgyik Pál, a kórház orvos-igazgatója elmondta: a három hónapos gyermeket már a kórházba szállítás közben is hosszan próbálták újraéleszteni. Bár az intenzív osztályra felvett, sokkos állapotú kislány életfunkcióit minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeztek fenntartani, a fejét ért sérülések légzési-keringési összeomlást okoztak, és ennek következtében szerda délelőtt meghalt.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a rendőrség még nem ismeri a kirendelt szakértők véleményét, és a csecsemők szüleinek meghallgatása is hátravan, így egyelőre tisztázatlanok a gázolás részletei. Úgy fogalmazott: nincs új információ az ügyben.

Az ikrek babakocsiját az érdi Szövő utcában az úttest szélén tolták a szülők hétfő este, amikor egy 63 éves érdi asszony autójával eddig tisztázatlan körülmények között elsodorta a babakocsit. A mentők mindkét kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg. Egyikük vérkeringését sikerült újraindítani, testvére hétfőn meghalt a Heim Pál kórházban.

A gázolót kihallgatta a rendőrség, a nő nem kívánt vallomást tenni. Az asszony őrizetét megszüntették, szabadlábon védekezhet. Ellene halálos közúti baleset okozása miatt folytatnak eljárást.

Munkatársunk a helyszínen azt tapasztalta, hogy a megfelelő szélességű járda hiánya és a lemenő nap vakító fénye okozhatta a tragédiát. A szakasz, ahol a baleset történt, nyílegyenes és tükörsima.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport