Megvágta a drótkerítés, késelés miatt tett feljelentést

2012.10.16. 12:37

Eljárás indult a napokban azzal a pécsi férfival szemben, aki kitalált egy őt ért támadásról szóló történetet abban a reményben, hogy a rendőrség többször ellenőrzi majd lakóhelyének környékét – közölte a pécsi rendőrkapitányság kedden a rendőrség internetes oldalán.

A 31 éves férfi augusztus 13-án tett feljelentést, azt állítva, hogy két héttelkorábban három fekete ruhás alak szidalmazta, és egyikük késsel combon is szúrta otthona közelében, a Magtár utcában található vasúti átjárónál. Tanúként egyik rokonát nevezte meg, aki részben alátámasztotta az általa elmondottakat – írták.

A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított, újra meghallgatták a feljelentőt. A férfi a nyomozóknak a történtek pontosítása érdekében feltett kérdéseire válaszolva ellentmondásokba keveredett, belezavarodott mondandójába, végül visszavonta feljelentését.

Elmondta: a támadás nem történt meg, sérülését valójában egy drótkerítés okozta, és a történetet azért találta ki, hogy gyakoribb legyen a rendőri jelenlét a Magtár utca környékén. Azt gondolta, ha rokona tanúskodik, a rendőrök jobban hisznek neki.

A rendőrség a testi sértés ügyében indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, a férfi és rokona ellen azonban hatóság félrevezetése, illetve hamis tanúzás miatt feljelentést tett az ügyészségen – áll a közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport