Ez a poszt a következő Percről percre része:

Halálbüntetésezés és cigánybűnözőzés

Átfogó ellenzéki támadásra lehet számítani, az útfelújításoktól a pénztárgépeken át a cigánybűnözésig mindenről szó lesz. Percről-percre, featuring Szanyi Tibor. A közvetítést a jobboldali kötődésű SISZA kommunikációs intézet ügyvezető igazgatója, Szabó Krisztina is kommentálja. Az intézetnek politikusképző iskolája is van, ahol olyan közéleti szereplők tartottak már előadásokat, mint Budai Gyula államtitkár, Wittner Mária országgyűlési képviselő, Schöpflin György EP-képviselő, Kocsis Máté fideszes polgármester, Obersovszky Péter televíziós műsorvezető, és Kubatov Gábor pártigazgató. Az iskola végzőseinek legutóbb Varga Mihály gazdasági miniszter adta át az okleveleket.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nyakó István (MSZP) felsorol egy sor tételt, amivel a kormány a nyugdíjasokat sanyargatja, benne a közlekedési kedvezmények megvonása, avagy a temetésekkel kapcsolatos kormányzati gusztustalanságok. Soltész Miklós államtitkár hihetetlen indulatosan reagál. Azon aggódik, hogy az MSZP nem fogja megnyerni a választásokat, ha az időseket riogatja. Végül belerúg egyet-kettőt az MSZP-be és leül. Hát, ha én nyugdíjas lennék, most fogalmam se lenne, hogy a kormány mit csinál értem, habár az államtitkár azt is mondta, hogy nemrég idősekkel találkozott a parlament felsőházi termében. Ez nagyon jó, de egy kis szokásos novemberi nyugdíjkorrekció még jobb lenne. Szerintem.

  • Mirkóczi Ádám a bűnügyi híreket szemlézi, a különösen durva bűncselekményekre hivatkozva még nagyobb védelmet követel a védteleneknek. Azt kéri Navracsicstól, hogy ne a Btk. szigorításának mantrájával válaszoljon, de az igazságügy-miniszter csakazért is ezt említi. Hát ennek nem fog örülni Mirkóczki, de talán Drakón vagy Szent László nevének említésével meg lehet majd békíteni.

  • Ezért oldalt cserél a lemezen: jön a halálbüntetés és a pedofilok kémiai kasztrálása.
  • Mirkóczki Ádám (Jobbik) fiatalas, könnyed kiállással beszél, pontos és összeszedett, magára tudja hívni a figyelmet, érződik, hogy jártas a témában, amihez érzelmileg is kötődik. Navracsics is lazán, könnyedén válaszol, magabiztos a kommunikációja, ismerős terep számára a parlament. Kellő tempóban, színesen beszél. Kerüli a konfliktust, elfogad, reálisan értékel, de közben az eredményeket is hangsúlyozza. Tartja a szemkontaktust a kérdezővel, érződik, hogy van párbeszéd, nem beszélnek el egymás mellett.

  • a bajai választási csalásról kérdezné a tisztelt kormánypárti képviselőket, és nem jut eszükbe valami frappáns rezsicsökkentéses válasz, még mindig elszökhetnek a pimasz riporterek szorításából. Valahogy így:

    Hogyan éljük túl a Halálfolyosót?
  • Osztolykán Ágnes a 300 000 diákot és 20 000 tanárt foglalkoztató alapítvány iskolák ellehetetlenítése miatt vonja felelősségre Hoffmann Rózsát. Szerinte a kormány filozófiája az, hogy ami nem állami vagy egyházi intézmény, arra nincs szükség. Pedig az alapítványi iskola nem luxusintézmény, fontos speciális feladatokat lát el.

  • A soroksári gyilkosságról is beszélt a jobbikos

    Mirkóczi Ádám hozzászólásában a soroksári gyilkosságot is említette. Állítólag kötéllel fojtották meg azt a 36 éves nőt, akinek a holttestét a XXIII. kerületi Szigetdűlő területén találták meg. A rendőrség 14 fős nyomozócsoportot alakított a gyilkosság felderítésére.

  • - ez Hoffmann Rózsa válaszának üzenete, aki szerint a kormány szereti a magániskolákat, és nyitott minden javaslatra.

  • Nemcsak a képviselő uraknak, de a hölgyeknek is van stílusa, a külső megjelenésben is. Osztolykán Ágnes stílusa nem összekeverhető egyik képviselőtársával sem. Bátran használja a színes kiegészítőket, de közben megőrzi a komoly képviselőnő imázsát. Tartózkodik a közönséges elemektől, mind a beszédében, mind a megjelenésében. Higgadt, kimért és visszafogott. A válaszadó Hoffmann Rózsa továbbra a száraz tényeket hangsúlyozza, érzelemmentes hangnemben, nyilván sokadszorra ismételt kommunikációs paneleket használva. Érződik a tekintetén a jó pár éve tartó nehéz, küzdelmes államtitkári munka. Veszített korai lendületéből és mosolygós derűjéből.

    Egyébként nincsenek könnyű helyzetben a női politikusok, mert ebben a szakmában szükség van férfiúi keménységre és határozottságra, de a nők által képviselt könnyed stílust ezzel nem könnyű ötvözni. Emiatt igazán kiemelkedő női arc ma nincs is a magyar politikában, de vannak ígéretes próbálkozások.

  • érvelése szerint a halálbüntetéssel az az alapvető probléma, legalábbis azzal érvelt Mirkóczki Ádámnak adott válaszában, hogy egy esetleges bírói hibát az ítélet végrehajtása után már nem lehet orvosolni. Ezzel valami olyasmit mond, hogy akár lehetne is, de mivel nem lehet kizárni a bírói hibákat, ezért mégsincs halálbüntetés.

    A halálbüntetéssel nem ez a fő baj. Hanem ugyanaz, mint a kézlevágással és a korbácsolással: hogy sérti az ember elidegeníthetetlen, alapvető jogát az élethez és a testi önrendelkezéshez. Nem a bírói hibák vagy a politikusok sérülő érdekei miatt, hanem ezek miatt a sérthetetlen jogok miatt nincs a civilizált országokban halálbüntetés. Még ha lenne is rá igény.

  • Osztolykán Ágnes (LMP) azt teszi szóvá, hogy az oktatás terén mindenki ki lett szorítva, aki nem egyház. Az alapítványi iskolák jövőjére direkt rákérdez. Hoffmann Rózsa ex-kommunista (ma csaló fideszes-kádéenpés) államtitkár megnyugtat mindenkit, hogy minden rendben, anélkül is, hogy az ellenzék ezt firtatná. Igaz, nem mindenki kap pénzt. Khm. Osztolykán Ágnes szerint nem igazán van rend, nagyon döcög egy sor rendeznivaló az alapítványi iskolákban. Hoffmann kitart amellett, hogy kék az ég.

  • " A szocialista kormányok nyugdíjzsugorításaival szemben, mit tett az Orbán kabinet a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzéséért?" - imitál kérdezést Rónaszékiné Keresztes Gabriella. Ez egy ilyen nyelvújító nap.

  • Na jó, nem is, csak egy vitára:

    Szeretnék Harrach Péternek gratulálni a mai napirend előtti felszólalásához! Frappáns. Tehát ha jól értem, a KDNP frakcióvezetője szerint ultrafeminizmus, ha a nők nem kérnek az ütlegelésből. Újra kérdezem Harrach Pétert, hogy kiállna-e velem egy családpolitikai elképzelésekről szóló vitára, amire júliusban nyílt levélben már egyszer elhívtam. A mai nap után pláne szükségét érzem annak, hogy beszélgessünk arról: milyen az előremutató családpolitika, milyen a nőkre autonóm, döntéseket meghozni képes egyenrangú félként tekintő politika, vagy hogyan lehet a család és a munka egyensúlyát megteremteni. Várom frakcióvezető úr megtisztelő válaszát.

  • Miután a fideszes Soltész Miklós azt találja mondani, hogy "vinnyognak a szocialisták". A felháborodás miatt jó egy percet áll az ülés, de az államtitkár utána sem hagyja annyiban: még odamondja az MSZP-nek, hogy akkor háborogtak volna, amikor tegnap szövetségesük galád akciót hajtott végre.

  • A fideszes Rónaszékiné felszólalását a baloldali képviselők véleménnyilvánítási zaja kísérte. A felszólalónak erőt próbáló feladat ilyenkor nem visszaszólni és a higgadtságát megőrizni, a kéretlen zajongóknak pedig lehet következmények nélküli hangulatot kelteni. Azon túl, hogy a házelnök rendre utasítja őket, egyebet nem tud tenni. A nézőket elborzasztja a parlamenti padsorokban eluralkodó "piaci", vásári hangulat.

  • A Rétvári és a Soltész nevű államtitkár vagy nem tud olvasni, vagy csak sunyi. Jó, OK: KDNP-s  Ezért ha találkoztok velük, mondjátok már Nekik is jó hangosan, hogy tegnap kimentem a Szoli tüntetésre, de elhúztam onnan. Az öncenzúrázott dalon, már a hídon röhögtem, a gusztustalan akcióról pedig a Deák téren kaptam a hírt. A Békemenettől remélem elhatárolódik mind a két pojáca.

    – ezt Török Zsolt írta Facebookján, miután már két államtitkár is elővette őt a tegnapi Szolidaritás-performansz miatt.

  • Steiner Pálnak a legfőbb ügyész azt találja válaszolni, hogy a rendőrség megállapítása szerint a fradisták által kifüggesztett transzparens "nem keltett riadalmat".

  • Polt Péter legfőbb ügyész riadt ábrázolja elárulja, hogy ritkán "vendégeskedik" a parlamentben. A zöld szín már többedik képviselő öltözékén köszön vissza, amely a reménységnek, a változásnak a színe. Van, aki élénk formában, van, aki sötétebb tónusában viseli a zöldet.

  • Most zajlik egy belső kérdés-felelet a (csaló) Fideszen belül. Az alaptéma a nyugdíj, a (csaló) fideszes képviselőnő csak annyit kérdez, hogy "ugye igazam van-e államtitkár úr?" Soltész szerint az éppen csendben lévő ellenzék egyébként vinnyog, amire felháborodottan beordítottam az elnöknek, hogy "ez egy kormány?" Az elnök figyelmeztetésben részesített engem, az államtitkárt pedig felkérte az időkeret tiszteletben tartására.

  • Nem csak Dopeman és a Szolidaritás tolta túl tegnap a biciklit, Budai Gyula se fogta vissza magát. Egy kommentben az Orbán-szobor ledöntéséről és körbehurcolásáról a nácik jutottak eszébe:

    A nacik ugyanigy kezdtek 1933-ban mint a pityinger +a bajnai ma delutan.

  • A "Kossuth téri arénában" azoknak a politikusoknak van jövőjük, akik színes, egyéni stílusukkal a nézők figyelmét magukra tudják vonni. A halkszavú, monotonitásra hajlamos kommunikációval nem lehet nyerni.

  • Steiner Pál (MSZP) a legfőbb ügyésztől kérdezi, hogy a Fradi egyik meccsén kifeszített nácivédő molinó kapcsán több hete írott írásbeli kérdését mit körözik össze-vissza a hivatalok között, ahelyett, hogy hivatalból indítanának eljárást. Polt Péter szép jogi választ ad, mondván hogy nem tudták eldönteni, hogy Steiner korábbi levele feljelentés-e. Mindenesetre vizsgálódtak a témában, de a pályán csak 10 másodperc volt a náci performansz és az - szerinte - elhanyagolható. (Nem szeretnék túlzásokba esni, de bizonyos bűncselekményeket nem azok időigénye szerint szokták elbírálni, habár lehet különbség az egyetlen szívdöfés és a tíz másodperces nagykéselés között..) Steiner kikéri magának, hogy egy országgyűlési képviselői beadványra ez a vérforraló politikai reakció a válasz. Polt picit visszavonul, megerősítve, hogy tovább vizsgálódnak, és majd szólnak, ha megtudnak valamit.

  • Novák Előd hozza a stílusát. Változás csak külsejében fedezhető fel: új, trendi és jól szabott öltönyben, színeiben az őszi divatot jeleníti meg. Hadaró, pörgős stílusával, pontatlan fogalmazásával kivívta a házelnök rendre utasítását.

    Novák Navracsics másik stílusát hívja elő. Navracsics válaszában vannak személyes utalások, látszik, hogy felkészült a Jobbikból, a párt ügyeiből és kellő pillanatban húzza elő ezeket a kártyákat, megsemmisítő csapást mérve ezzel a kérdezőre. A kommunikációs teljesítmény ott mérhető le, hogy mindig a kérdező szintjén és modorában érkezik a válasz, csak jobb formában. A humor és az irónia Navracsics fegyvertárának kellékei.

  • Előadja Novák Előd, aki végre megtalálta a kapcsot a cigány- és politikusbűnözés között. Sőt, a választók szervezett autóztatása már egyenesen fehérgalléros cigánybűnözés, amiből Novák Előd azt a következtetést vonja le, hogy  meg kéne vonni az analfabéták szavazati jogát. Azért én ezzel a kezdeményezéssel a kuruc.info kommentjeit ismerve csínján bánnék, mert könnyen lehet, hogy a Jobbik tábora is megcsappanna!

  • mondja Navracsics. ENNYIKE.

  • Mit gondol a hungarocell Orbán-szobor ledöntéséről és körbehurcolásáról?

  • darabszámra nyomja a "cigány" és "cigánybűnöző" szavakat, és amikor elveszik tőle a mikrofont, akkor minden összefüggés nélkül még búcsúzóul beleordítja: "Igenis van cigánybűnözés!!!"

  • Vágó Gábor (LMP) azt firtatja, hogy amikor a sajtó felvillantotta egy 4 milliárdos keret 2,5 md-nyi részének kiosztását olyan cégeknek, amelyeknek se más bevétele, se alkalmazottja nem volt, csak akkor indult vizsgálat, amikor már tombolt egy halom ember. Navracsics felolvas egy áttekinthetetlen hivatali választ. Vágó megígéri, hogy ezután is jelezni fogja a korrupciót. Na puff! Kis perpatvar, senki nem hibás, megy tovább az élet.

  • Varga László előző három kérdésére nem emlékszünk, az biztos, hogy a szocialista képviselő sorozatának negyedik részében most az Index által felderített visszaélésre kérdez rá. Cikkünkben bemutattuk, ahogy Orbán egykori sporttanácsadója által készítgetett-alakítgatott sportstratégia írásához a Magyar Diáksport Szövetség a Testnevelési Egyetem teljes évi költségvetésének közel kétszeresét kapta meg, amiből 100 millió forintot el is költött többek között 35 új irodai telefonra, szerverekre és hét darab személyautó tartós bérbevételére.

  • Komolyan. Azt is állítja, hogy inkább örülni kéne annak, hogy készül a stratégia.