Ez a poszt a következő Percről percre része:

Tél: Megjöttem:)

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Legalábbis a téli percről percre tudósításunknak, ahogy a kamionstopnak és a jelentősebb hóesésnek is. Az aktuális helyzetről folyamatosan frissülő cikkünkből tájékozódhat.

    A behavazottaknak jó szánkózást kívánunk, annak pedig, aki megúszta vagy megúszná szárazon, jó olvasgatást!

  • Félpályás útlezárás: a 47-es főúton a 153-as kilométernél Csorvás és Orosháza között összeütközött két autó. Körülbelül fél kettőig helyszínelnek majd.

    Szintén a fél pályát zárták le a 42-es főúton az 53-as km-nél, Biharkeresztes előtt. Itt árokba csúszott egy kamion, az Útinform szerint szintén fél kettőig tarthat a helyszínelés.

  • A Magyar Közútkezelő gépei a cég közlése szerint folyamatosan dolgoznak. Ezt flottamenedzsment GPS-jelek alapján készített képe jól szemlélteti.

    1604653 609073119164720 1184996418 n.png
    Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt. / Facebook
  • Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a perkátai lehajtó után. A balesetben egy ember sérült meg; az autópályán egy sávon halad a forgalom. (MTI)

  • Ismeri a BM okostelefonokra és tabletekre készített VÉSZ-alkalmazását?

    Letöltöttük, csekkoltuk.

    Az app ingyenes, letöltés után be lehet állítani, hogy  az egész országról vagy csak egy részéről, esetleg néhány megyéről kérünk időjárási és közlekedési információkat. Ha bekapcsoljuk a GPS-t, követi az utunkat és elvileg úgy is be lehet állítani, hogy csak az adott útszakaszokra vonatkozó infókat lássuk.

  • Ha csak nem egy neonsárga Lamborghinivel jár, könnyen kerülhet olyan helyzetbe, mint a Délmagyar képének főhőse.

    hav
    Fotó: délmagyar.hu
  • Tíz órától mindenhol, azaz Somogy, Tolna és Baranya megyében is feloldják a kamionstopot, írja a Katasztrófavédelem.

  • A kórházban elhunyt egy kerékpáros, akit a sűrű hóesésben ütött el egy autós Hódmezővásárhely közelében. A kerékpáros úgy hajtott keresztül a négysávos úton, hogy nem adott elsőbbséget egy Hódmezővásárhely felől érkező autónak. A 35 éves férfi sötét ruházatot viselt és biciklijén sem égett lámpa. (MTI)

  • A pécsi sípályán vastag a hó, minden adott egy jó siklásra. A felvonó 9-kor indul, itt lehet majd élőben nézni a próbálkozásokat.

  • Itt, az ország legészaknyugatibb csücskében, ahol éppen vagyok, mínusz 7 fok van, viszont egy centi hó sem esett. Éppen ezért az UrbanLegends egy régi bejegyzésével próbálok rákapcsolódni az ország rezgéseire. Azt írják:

    Az eszkimóknak többtucatnyi (egyes változatokban többszáz) szavuk van a hóra

    aztán jól meg is cáfolják. Érdemes kattintani és megnézni, hogy a magyar nyelv és az újságírók szókincse mennyire gazdag, ha pilinkézésről van szó.

  • Ahogy pénteken késő este írtuk: egy trafó meghibásodása miatt Kiskőrös déli részén 18 utcában, 1660 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. A problémát a szolgáltató soron kívül megoldotta, hajnal háromra állt vissza a rend, írja a Baon.

    A Bács-Kiskun megyei lap szerint arrafelé 2-16 centi hó esett, egyre több helyen látni hóátfúvásokat, az utak havasak, hókásásak.

  • Azt írja az Útinform, hogy baleset miatt lezárták az M3-as Nyíregyháza felé vezetó jobb oldali sávjának leállósávját. A lezárás a 103-as kilométernél körülbelül reggel 7-től 9-ig tart, egy személygépkocsi ütközött korlátnak.

    Ezzel egyidőben félpályás útlezárás van érvényben a 41-es főúton is, Törökszentmiklós és Fegyvernek között. Itt kamionnal ütközött egy autó.

  • Hóhelyzet és sárga riasztás esetén valószínűleg a legtöbbet úgy tehet saját épségéért, hogy otthon marad - ez a közmédia jelmondata a hétvégére. Viszont ha ön mégsem maradna otthon és nem is ülne át másik autóba, két napra elég olvasnivalóval és hasznos jó tanáccsal látja el a Katasztrófavédelem. Bejegyzések a közlekedésről, a korcsolyázásról vagy a hideg időnek megfelelő táplálkozásról az alábbi linken:

    Katasztrófa-típusok - Téli veszélyek >>>

  • A Gyékényes és Őrtilos közötti szakasz kivételével mindenhol elindult a menetrendszerinti vonatközlekedés. Az említett szakaszon több fa dőlt a sínekre, több helyen pedig leszakadt a felsővezeték, ezért pótlóbuszok szállítják az utasokat. (Mávinform)

  • Somogy és Zala megyében narancssárga, másodfokú figyelmeztetés van érvényben az erős hófúvások miatt. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, itt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben havazás miatt. (OMSZ)

  • Az Időkép térképe szerint a Dunántúlon nagyrészt elállt a havazás, az ország északkeleti, keleti részén viszont esik a hó. A Magyar Közút Zrt. szerint minden út járható, nincs elzárt település az országban. Éjszaka a dél-Dunántúlon 5, Bács-Kiskun és Békés megyében 5-10, Solt közelében 12 centiméternyi friss hó hullott.

  • A leginkább érintett megyékben, Baranyában, Somogyban, Tolnában, Vasban és Zalában több mint száz, országosan pedig kétszáz, a havazáshoz köthető esethez riasztották a tűzoltókat. (MTI)

  • Hajnali három órakor feloldották a Horvátország és Szlovénia felől érkező kamionokra vonatkozó korlátozást, így azok ismét behajthatnak Magyarország területére Zala megye felől. Baranya, Somogy, Tolna megyékben azonban még mindig nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók. (OKF)

  • Ma még a déli, délkeleti, majd egyre inkább a keleti és az északkeleti tájakon havazhat, miközben a Dunántúlon egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé élénk, erős, nyugaton, északnyugaton viharos lehet az északias szél, hófúvások még előfordulhatnak. A hőmérséklet napközben 0-6 fok között alakul majd. (Időkép)

  • Újra itt vagyunk! Szombat reggelig három kamiont és öt autóbuszt szabadítottak ki a hó fogságából a Magyar Honvédség tehergépjárművei.

  • A hótól még nem, de az olvasóktól búcsúzunk. Köszönjük, hogy minket választottak, köszönjük a sok egyedi látogatót és PI-t, mihelyst lesz valami fejlemény, újra jövünk! Jóéjt!

  • Kiskőrösön egy trafó meghibásodása miatt az áramszolgáltatás a város déli részén tizennyolc utcában, közel ezerhétszáz fogyasztási helyen szünetel.

  • A Tolna megyei Csikóstőttősön ráomlott a fóliasátor tizennégyezer csirkére. A hó jelentős részét a tűzoltók eltávolították, a további helyreállításról a tulajdonos gondoskodott.

  • Baranya megyében átlagosan 12 centiméternyi friss hó hullott. Az erős szél azonban helyenként 40 centiméteres hótorlaszokat emelt az utakon, amelyek takarítása folyamatos volt. Ennek ellenére a megyében sok az elakadt jármű, személyi sérüléssel járó közúti baleset viszont nem történt - közölte a katasztrófavédelem. 

  • Hét szerelvény vesztegel a Kaposvár és Gyékényes közötti állomásokon, mert Őrtilos és Gyékényes között péntek este több helyen fák dőltek a sínekre, illetve leszakadt a felsővezeték - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. A fák eltávolításáig, valamint a felsővezeték javításának befejezéséig továbbra sem lehet visszakapcsolni az áramellátást a vezetékhálózatban, így az állomásokon - Belegnél, Somogyszobnál, Csurgónál és Gyékényesnél - veszteglő szerelvények nem tudnak továbbhaladni.

    A vasúttársaság és a tűzoltóság munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a helyreállításon, a munka a reggeli órákig is eltarthat.  A vonatok az állomásokon várakoznak, a fűtés mind az állomásokon, mind a vonatokon üzemel. A sajtóügyeletes pénteken késő este elmondta azt is, hogy a pótlóbuszt indítottak Nagykanizsáról Gyékényesre, az onnan induló utolsó vonat ezt a buszt megvárja majd, és így tovább tudnak utazni az utasok. A többi állomáson nincsenek már utasok, őket egy másik vonat vitte tovább Gyékényesre.

  • A főutak a Dunántúlon a Balatontól északra sónedvesek, a déli területeken latyakosak, vagy hókásásak - közölte az Útinform. Havas a burkolat Vasvár, Dunaújváros, Kaposvár, Pécs és Szentlőrinc környezetében. A délkeleti területeken sónedves, latyakos burkolatra kell számítani. Az M1-es és M5-ös autópálya végig sónedves, az M6-os Tengelicnél havas, utána végig hókásás, az M7-es sónedves, a fonyódi szakasz latyakos, Eszteregnyénél hókásás.

  • Árokba csúszott egy Volánbusz péntek este Baranya megyében, a Pécs és Orfű közti úton. A pécsi hivatásos tűzoltók a honvédség kamionmentő járművével vontatják ki az árokból az autóbuszt. A műszaki mentés idejére forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett útszakaszon.

  • Somogy megye nyolc településén, Bakházán, Rinyaújnépen, Somogyaracson, Nagyatádon, Somogyszobon, Berzencén, Gyékényesen és Lábodon összesen 2114 fogyasztónál nincs áram a téli időjárás miatt. Az E.ON a hiba elhárításán dolgozik – írta a Katasztrófavédelem.

    • A 65-ös főúton Tamásinál egy kamion árokba hajtott. A mentés miatt a fél útpályát lezárták, rendőrök irányítják a forgalmat.
    • A 74-es főúton Hahótnál keresztbe fordult egy kamion. A 27-28 km között irányonként váltakozva halad a forgalom.
    • A 67-es főúton a 25-ös és a 37-es km-nél megcsúszott tehergépjárművek miatt kell torlódásra számítani – közölte az Útionform.
  • Árokba csúszott autókat mentenek a tűzoltók a 4-es számú főút 91-es és 93-as kilométerszelvénye közti szakaszon péntek este, ezért az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írta a Katasztrófavédelem.