Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szászfalvi László, fideszes képviselőjelölt Facebook-posztját azért osztom meg, mert abban a mi posztunkat osztotta meg, amiben egy korábbi posztját osztjuk meg.

    Meta-poszt-megosztás!

  • ennek a videónak a megosztására a Facebookon, 'így nagyon jó, úgy nagyon vicces' kommentárokkal, hogy akkor legyen meg itt is. Bennem felmerült a kérdés, hogy mennyire jó ötlet sok tízezer szavazópolgárt lebirkáznia egy képviselőjelöltnek, − még ha meg is van a véleménye a Békemenetről −, de szerencsére nem nekem kell ezen gondolkodni.

  • A DK elnökségi tagja egy az „ámokfutás megállításáról” sajtótájékoztatón a március 15-én átadott Kossuth tér átépítésére is kitért. Szerinte Rogán Antal „a természet pusztításában jobban teljesít”.

    Kerék-Bárczy az MTI szerint bírálta, hogy miközben a belvárosi polgármester 2010-ben még 27 fa kivágását is soknak tartotta volna a mélygarázs építkezéshez, a Kossuth téren végül 286 fát vágtak ki. 

    A Védegylet pár nappal ezelőtt kapta meg azt a végzést, ami kimondta: a fák kivágásakor eljárási hibát vétettek, amikor az engedélyezés a civil szervezet által kezdeményezett felfüggesztését jogszerűtlenül elutasították.

    Rogán és Kerék-Bárczy is Budapest 1-es számú választókörzetében indul az áprilisi országgyűlési választáson.

  • Legújabb, Facebookon látható képeiken úgy állítják szembe az Orbán-kormány tévedéseit az általuk kínált megnyugtató megoldásokkal, hogy összemontázsolták a képviselőjelöltjeik arcát fideszes képviselők, miniszterek arcával. Itt például Matolcsy Gábor és Scheiring György látható:

  • Tamás Gáspár Miklós korábban egy nyílt levélben támadta Schiffert, mert az szóba áll a Jobbikkal, televíziós vitára invitálja a többi ellenzéki pártvezető mellett Vona Gábort is. Ahogy ő fogalmaz, fontos lenne, hogy a mérsékelt baloldal – ahová TGM az LMP-t is sorolja – „ne fogadja be az ún. Jobbikot a legitimációs normalitásjátékterébe". 

    Schiffer válaszában azt írja , a több százezer elkeseredett embernek csak nyílt, érvelő vitában lehet elmagyarázni, hogy a Jobbik nem a megoldás, „s ha erre nem vagyunk képesek, akkor– Téged idézve – megette a fene az egészet... a mi szégyenünk az lenne, ha a nyolcszázezer dühös embernek meg sem próbálnánk elmagyarázni, hogy a Jobbik nem megoldás."

    <<A levélváltásról korábbi posztunkban írtunk részletesebben.>>

    TGM legutóbbi válaszában azt írja:

    „Kedves Andris,

    szemben a magyarországi vitaszokásokkal, én most arról fogok írni, amiben szerintem neked van igazad. Nemcsak nekem jut eszembe manapság – legutóbb Slavoj Žižek említette a Guardianban – Walter Benjamin mondata, amely szerint a fasizmus minden győzelme mögött a baloldal csődje áll. Ezt – írásod bizonysága szerint – te is érzed, és nem érzed rosszul. Amit a perifériakapitalizmus gyalázatos kelet-európai verziója miatt joggal dühös néptömegekről írsz, az is teljesen indokolt.

    Ezekhez a problémákhoz képest a minapi nézeteltérésünk csakugyan másodlagos. Elgondolkoztattál, s remélem, hogy az olvasókat is. (Hont András korábbi, ugyancsak igen megfontolandó bírálatát is érdemes volt megírni.)

    Köszönöm.

    Üdvözöl

    Gazsi"

  • „A magyar demokraták harca tulajdonképpen teljes Európa sorsát meghatározza” – helyezte világtörténelmi kontextusba Mesterházy Attila, a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje április hatodika jelentőségét.

  • Simonka György békési fideszes jelölt fejezte ki véleményét egy idős nénit kirabló „külföldi rohadékról”. Szerinte a férfinek „szerencséje volt, hogy nem az ottlakaiak fogták meg, mert akkor nem úszta volna meg a letartóztatással.”

    Hozzátette még: „Véleményem szerint az ilyen aljas férgeket csak az tartaná vissza, ha ugyanazt tennénk velük, amit ők tesznek, ezt a barmot jól el kéne kalapálni, csakúgy, mint a drogdílerekkel megetetni azt, amit árulnak.” Végül csak annyit kíván a férfinek, hogy a börtönben tapasztalja meg, mi az a kiszolgáltatottság.

  • Ez az első mondata annak a csodálatos videónak, amit Dr. Kovács József, Békés megyei fideszes képviselőjelölt osztott meg Facebook-oldalán. A videó címe: 

    „Dr. Kovács József megtekinti a Dobozi út felújítását!"

    A megható mondatot pedig Alt Norbert, a város alpolgármestere mondta, személyesen Dr. Kovács Józsefnek.

  • Almási-Kecskés Gusztáv, volt Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, jelenleg SZEM-elnök azt írja közleményében: „Bizonyára tudjátok, hogy korábban a Fidesz-KDNP erzsébetvárosi országgyűlési képviselőjelöltje voltam. Jelenleg az "utódom" Rónaszékiné Keresztes Mónika. Figyelem a kampányt jópár hete, és elszomorít, ami itt történik. Van, aki értelmes párbeszédre törekszik, és van, aki a felülről jövő mintát követve elzárkózik mindentől."

    Almási-Kecskés szerint érthetetlen, hogy miért zárják el a választókat az információktól. Szerinte most megmutathatná a két belvárosi, polgári kerület, hogy itt még van becsület: „legyen képviselőjelölti vita!"

    Oláh Lajos, a kormányváltók jelöltje már megosztotta Facebook-oldalán, azzal, hogy ő benne van. Várjuk Rónaszékiné Keresztes Manika, Fidesz-KDNP-jelölt válaszát is.

  • Kárász Róbert Vadai Ágnessel beszélgetett volna, és nagyon szerette volna irányítani a beszélgetést, de hiába, mert a politikus nem nagyon hagyta neki. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vadai rémprofin bullshitel a baloldal kínos ügyeiről, és tulajdonképpen Kárász egyetlen kérdésére sem volt hajlandó felelni, cserébe a műsorvezetőt szegezte a keresztre a társadalmi célú hirdetés köntösébe bújtatott kormánypropagandával. <<A csodálatos videót itt tudja megnézni!>>

  • Nem, nem a kormányváltó erőknek, nem is valamely másik, harmadik szocdem pártnak. Hanem Salgótarján felé – a szocdem pártvezér ezt a Facebookon posztolta, sok más magyarhoz hasonlóan keverve az „úton” és „útban” szavakat. Egyébként azt jegyezte még fel, hogy Mátraverebélyen beköszönt a polgármesteri hivatalba, és  „Seres Mária elnök asszony is kampányol, de a jegyző úrral beszélgettünk egy jót!”

  • A hódmezővásárhelyi és makói körzet jelöltje erről a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézetben tartott közös főorvosi és főnővéri értekezlet és az érdekképviseletekkel folytatott konzultáció után beszélt, írja az MTI. A politikus szerint minden jelenleg működő vidéki kórházra szükség van, mert azok nemcsak az egészségügyi ellátásról szólnak, hanem fontos szerepük van a városok megtartóképessége szempontjából is.

  • Szabolcsba megy, Nyíregyházára és Tiszavasváriba. A körzet korábban Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter bázisa volt, de 2010-ben már a Jobbik egyik erősségének számított, és Juhász csak harmadik lett.

  • Miskolc nem véletlenül a műszaki tudományok fellegvára:a helyi fideszeseknek sikerült a téridő kontinuumot úgy meggyűrniük, mint Vadai Ágnesnek Kárász Robi arcát. Az történt (történik, történni fog, történült ésatöbbi, ésatöbbi), hogy Mesterházy Attila Miskolcon járt (jár, járand, nem folytatjuk), és erre a Fidesz miskolci frakcióvezetője sajtótájékoztatóval reagált (reagál, fog, fogott, ilyesmi). Mesterházy fóruma 17.45-kor kezdődik (dött), a reagáló sajtótájékoztató 17.00-kor.

    Ha ez nem időutazás, Marty McFly a nevem!

  • Hogy hol, az pontosan nem derül ki az ózdi MSZP-jelölt Facebook-posztjából, de az igen, hogy hiába a rossz idő, a rendezvény meg lesz tartva. A Munkát! Kenyeret! plakát nagy bulit ígér.

  • Ezt Schiffer András, az LMP társelnöke írja válaszul Tamás Gáspár Miklósnak, aki egy nyílt levélben azért támadta Schiffert, mert az szóba áll a Jobbikkal. Schiffer a hvg.hu-n azt írja, ezeknek az elkeseredett embereknek csak nyílt, érvelő vitában lehet elmagyarázni, hogy a Jobbik nem a megoldás, „s ha erre nem vagyunk képesek, akkor– Téged idézve – megette a fene az egészet".

    TGM szerint fontos lenne, hogy az egyébként nagyon megerősödött Jobbikot a mérsékelt baloldal - ahová TGM az LMP-t is sorolja - „ne fogadja be az ún. Jobbikot a legitimációs normalitás játékterébe". Ezt arra reagálva írta, hogy Schiffer televíziós vitára hívta ki a nagyobb pártok vezetőit, beleértve Vona Gábort. TGM szerint ez az LMP részéről egy taktikai húzás és arra kéri Schiffert vonja vissza javaslatát.

    Schiffer válaszlevelében úgy reagál, hogy „a Jobbik azt a „játékteret” játszotta be, amelyet szerencsésebb országokban a radikális baloldal foglal el manapság. Ezen a „játéktéren” milliószám vannak polgártársaink, akik dühösek, elkeseredettek", többek között azért, mert „a mindentudó elit negyedszázadon át előbb az antikommunista, később az antifasiszta retorikával bunkózta le azt, aki igazságtalanságról, kizsákmányolásról, esetleg az ország függőségéről írni merészelt. S igen, az üresen hagyott területre bejött a Jobbik. A Jobbikkal szemben nem működött a lekommunistázós, lecsurkistázós rutin. Nem írtak hosszú publicisztikákat, hanem bementek a kocsmákba, és elkezdtek arról beszélni, ami fáj, s amire a politikai-értelmiségi elit süket. Elkezdtek beszélni a rendszerproblémákról egy rettenetesen leegyszerűsített, elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, bűnbakképző nyelven."

    Schiffer szerint ő mindig felemelte a hangját, „valahányszor a Jobbik-frakcióból felhangzott a „cigánybűnözés”, a „szolid” zsidózás, buzizás". De az, hogy néhány ügyben, például az ügynökakták ügyében egy gyékényre került a Jobbikkal, az nem az ő hibájuk, hanem a rendszerváltóké, többek között TGM-é. Levele végén azt írja: „A mi szégyenünk az lenne, ha a nyolcszázezer dühös embernek meg sem próbálnánk elmagyarázni, hogy a Jobbik nem megoldás.”

  • „Az explicit választási plakát generátorral 30 másodperc alatt megmutathatod, hogy milyen is egy igazi párt és hogy milyennek kellene lennie a plakátjának” – ezt ígérik ezen az oldalon „az országos választási kampány tervező applikáció” (biztos, hogy ezt másképp kell írni, talán így: választásikampány-tervező applikáció) készítői.

    Drága olvasóink, tervezzenek plakátot, küldjék be, és mi kiválasztjuk, bemutatjuk a legszebbeket. Éljen a kreatív kampány!

  • felköszöntötte születésnapján. A baloldali pártszövetség mátészalkai jelöltje most osztotta meg a Facebookon azt a videót, ami Gyurcsány Ferenc március 20-i fehérgyarmati fórumán készül.

  • A MOST Mozgalom – bevalljuk őszintén, most hallunk róluk először – hétfőn közleményt adott ki arról, hogy feljelentést tett öt kispárt ellen, az ajánlóívekkel való visszaélés miatt.

    A feljelentés során bizonyítékokat adtunk át a rendőrségnek. Az üggyel már a budapesti rendőrfőkapitány foglalkozik

    – írják. Délutánra részletesebb tájékoztatást ígérnek.

  • Két napja, amikor krumplit vett, azon dilemmáztunk, eszébe jutott-e közben Kádár és a krumplileves. Most ismét töprengésre késztet, mai sajtótájékoztatójának címe ugyanis:

    Történelemhamisítás és környezetpusztítás

    Kíváncsian várjuk, miről beszél majd az agrártárca épülete előtt.

  • Jávor Benedek (Együtt-PM) ma egykor talán megmondja. De lehet, hogy csak megkérdezi. Sajtótájékoztatójának a Mi a paksi titok? címet adta. 

    Kiderül ma, mi a paksi titok?

  • Az MTI összeszedte a nap legfontosabbnak ígérkező hétfői belpolitikai eseményeit. Mi mazsoláztunk közülük, ön pedig szavazzon, melyiket várja leginkább!

    A kampányhétfő melyik programja a legígéretesebb?

  • és Észak-Magyarországot kedveli: Schiffer András a borsodi túrája után most Hevesbe megy, míg Borsodba ezúttal Mesterházy Attila megy. Ha jó időzítéssel indulnak, az M3-ason akár el is suhanhatnak egymás mellett.

  • Az őrült orosz politikus, aki a duma alelnöke lett valahogy, igen, szóval Zsirinovszkij kitalálta, hogy Ukrajnából a románok, lengyel és magyarok is vegyék vissza, ami jár nekik. A Jobbik ifitagozata a Facebookon vizualizálta is, mit jelentene ez – már várjuk az első kommentet, hogy persze a románok megint jobban járnak.

  • A zalaegerszegi Fidesz a fenti címmel botor módon nyílt Facebook-eseményben hirdette meg a március 29-i Békemenet-buszoztatást, igazán remek kis trollbuli lett belőle. Mindenesetre Zalaegerszegről öt buszt terveznek indítani, DE A HELYEK MÁR NAGYON FOGYNAK!

  • A Republicból kizárt Sipos F. Tamás a Fidesz miskolci képviselőjelöltjének, Csöbör Katalinnak a kampányában szorgoskodott.

  • A Zuschlag Jánossal összefüggésbe hozott, országos listát állító kamupárt politikai nézeteiről eddig semmit nem tudtunk. Miért is tudtunk volna, hiszen ezt a formációt is kizárólag a kampánypénzek leszívására hozták létre. De ha már ott vannak, gondoltak egyet, és elkezdtek politikai üzenetnek tűnő valamiket legyártani. Lentebb az egyik első ilyen kísérletük látható. Azt hiszem, talán ők is és mi is jobban jártunk volna, ha ezt a diszkrét kis buzizást megtartják maguknak, és inkább csak kussban zsebre teszik az állami pénzt.

  • Ráadásul sokkal nagyobb volumenben csinálja: míg Schifferék egy-egy almát adnak, átkötve szórólapjukkal, addig az V. kerület polgármestere egy egész szatyornyit ad.

  • Pártvezér vagy, két hét van hátra a választásig, kapsz 12-13 fiatal aktivistát, jól kell őket beosztanod. Mihez kezdesz velük?

    • Ha a pártod a DK, összesen nincs 12-13 fiatal aktivistád, tehát nem releváns a kérdés. Van viszont 12-13 ezer nyugdíjasod, ők bármit megtesznek.
    • Ha a pártod az MLP, összesen nem vagytok ennyien, tehát nem releváns a kérdés.
    • Ha a pártod az LMP, ez egy teljesen megyei szervezetet jelent, szóval ők lesznek a képviselőjelöltjeid. Már ha nem kapcsolják ki a telefonjukat és tűnnek el napokra.
    • Ha a pártod a Jobbik, a Fidesz vagy az MSZP, kiküldöd a 12-13 fiatalt plakátolni, szórólapozni, közvetlen kapcsolatot építeni a választókkal.
    • Ha a pártod az Együtt-PM, valódi terepmunka helyett event marketingben gondolkozol és szervezel egy flashmobot, levideózod és felrakod az internetre, ahol majd olyanokat írnak, hogy ennél kínosabb kampányesemény már nem lesz. Csodálkozol, hogy egyetlen választót nem sikerült megnyerned.