Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budaörsi polgármester: Ne nézzék hülyének az embert

2015.01.07. 17:42 Módosítva: 2015-01-07 18:28:29

A napokban várható az első olyan rezsiszámla, amelyet az M1-M7-es autópálya közös szakaszán meglévő világításért szeretne majd behajtani a szolgáltató, de azt a budaörsi önkormányzat nem fizeti ki, hanem továbbküldi a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak, az út üzemben tartójának. Wittinghoff Tamás polgármester ezzel kíván tiltakozni az útszakasz fizetővé tétele ellen. Ezt már megírtuk, most az Indexnek is nyilatkozott a polgármester, aki szerint nagy kérdés, hogy mi fog történni, ha a KKK sem fizet majd.

Annak idején a város és a budapesti agglomerációban építkező "bűnös multik" fizették az autópálya kiszélesítését és fejlesztését, amit Wittinghoff ugyanúgy a város úthálózatának tekint, mint Budaörs többi útját, „ezért voltunk hajlandóak átvállalni eddig a költségeket, de ezt csak addig tesszük, amíg nem nézik hülyének az embert" - mondta.

Az autópályaszakasz rezsijét így 2002 óta fizetik, évente 7-8 millió forintot, azaz kb százmilliós költségük jelentkezett ezidáig.

Wittinghoff szerint a kormány döntése kárt okoz, van egy település, amelyet kettévág az autópálya és eközben arra kényszerítik az autósokat, akik nem szeretnének fizetni, hogy elkerüljék az elkerülőutakat.

Már így is panaszkodnak a helyiek, hogy a megnövekedett forgalom miatt nagyon nehezen tudnak a kisebb utcákból kihajtani, mondta Wittinghoff.

És most még az év eleji lanyhább forgalom tapasztalható, de lassan visszatér mindenki a szabadságból, ráadásul a volt Osztyapenko-szobornál épített új csomópont hatalmas dugóknak fog megágyazni, mondta.