Rikárdó családja a rendőrség segítségét kérte

2015.01.08. 10:23

A Police.hu honlapján cáfolja a TV2 Tények szerda esti hírműsorában elhangzottakat, miszerint Makó polgármestere rendőri védelmet rendelt volna el Rikárdó és családja számára. Azt viszont közölték, hogy a család kért rendőri intézkedést, mert állításuk szerint az újságírók folyamatosan zavarták a család nyugalmát.

Az új év első kisbabája Novák Előd jobbikos képviselő cigányozós kirohanása után lett ismert. Novák arra a hírre, hogy 2015 első kisbabája roma származású, azt reagálta a Facebook-oldalán, hogy „a 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként! – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol”. Kijelentései ellen a DK, az MSZP és Lázár János is tiltakozott. Novák azonban egy újabb cigányozással reagált a tiltakozásokra.

Kedden Rikárdó édesapja, Rácz Péter a Délmagyarnak azt mondta, nyugalmat szeretnének a kisbabájuknak, ugyanakkor nagyon megviselte őket Novák Előd támadása, ezért azt várják a jobbikos politikustól, hogy kérjen bocsánatot. Novák szerint viszont ő nem tett gyűlölködő kijelentést, ezért felszólította Rácz Pétert, hogy kérjen bocsánatot ő.

A jobbikos képviselő kijelentései miatt szerdán este demonstráció volt a Jobbik Villányi úti pártirodája előtt.

Ha a cigányok lesznek többségben, Rikárdó vigyázzon a kisebbségre